Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2018. február 25., vasárnap - Géza
Címlap Rendezvény
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4695
Tartalom : 15135
Tartalom találatai : 13913166
Jelenleg 297 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Rendezvény
TATÁRDOMBI MEGEMLÉKEZÉS GYERGYÓSZÁRHEGYEN: Ôseink gyôzelmére emlékezve, együtt imádkozva, jókedvvel készüljünk a 2017/2018-as tanévre! Nyomtatás E-mail
2017. szeptember 18. hétfő, 15:07

Szeretettel meghívunk minden székely családot, munkatársat, - kicsit és nagyot-, minden kedves támogatót, tanárt, tanítót, polgármestert, papbácsit 2017. szeptember 9-én, 11 órától, a gyergyószárhegyi Tatárdombnál tartandó rendezvényünkre. 

Bővebben...
 
Nyergestetô hôsei ma is döntés elé állítanak: „A székelyek a magyar nemzet élcsapata” Nyomtatás E-mail
2017. augusztus 11. péntek, 15:04
Az 1848-1849-es magyar forradalom és szabadságharc egyik utolsó helyszínén, a nyergestetôi csata 168. évfordulójáról emlékeztek meg július 29-én, szombaton. Csíkkozmás község és a Csíki Területi RMDSZ minden év augusztus elsejéhez legközelebb esô szombaton megemlékezik a székely ôsök életáldozatáról. A megemlékezés társszervezôje ez évben Hargita Megye Tanácsa és az Aktív Közélet Egyesület volt. A helybéli és környékbeli megemlékezôk mellett Öttömös, Daruszentmiklós, Lukácsháza és Isaszeg testvértelepülések képviselôi is jelen voltak.
Bővebben...
 
Hargita megyei gyermekek a Yuppi táborban ÉLMÉNYEKKEL GYÓGYÍTANAK Nyomtatás E-mail
2017. augusztus 10. csütörtök, 14:49
Húsz Hargita megyei diabétesszel, onkológiai betegséggel küzdô gyermek és fiatal Yuppi táborban való részvételét támogatja idén is a megyei tanács, ahol élményterápiás tevékenységek, mint magaskötélpályán való mászás, lovaglás, evezés, íjászat, kézmûves foglalkozások, fotográfia, színjátszás és zene várja a résztvevôket.
Bővebben...
 
Magyarörmény ifjúsági kalákatábort rendeztek Nyomtatás E-mail
2017. július 28. péntek, 16:03
Tizenkét fiatal vett részt múlt héten abban a mûemlékvédô ifjúsági kalákatáborban, amelyet az Erdélyi Magyarörmények Szövetsége szervez. Ez már a negyedik ilyen megmozdulás, a helyszín azonban ezúttal Gyergyószentmiklós volt. 
Bővebben...
 
A Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljának díjazott elôadása: AZ ANYEGIN Nyomtatás E-mail
2017. július 14. péntek, 16:50
A Magyar Színházak XXIX. Kisvárdai Fesztiválján a Figura Botond Nagy rendezésében a Puskin nyomán készült Anyegin címû elôadással vett részt, mely rendhagyó módon a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban került bemutatásra a fesztivál nyitónapján, június 16-án. 
Bővebben...
 
PÁPAI JOCI: Rengeteg pozitív élmény ért eddig Kijevben Nyomtatás E-mail
2017. május 19. péntek, 14:47
Pápai Joci, aki Magyarországot képviseli a kedden kezdôdött Eurovíziós Dalfesztiválon, már egy hetet eltöltött a felkészüléssel Kijevben, túl van két próbán és két fellépésen is. Mint az MTI-nek elmondta, ren-geteg pozitív élmény érte eddig az ukrán fôvárosban.
Bővebben...
 
Óvodai hívogató Nyomtatás E-mail
2017. május 19. péntek, 14:46

Május 8-án megkezdôdtek a újrairatkozások a 2017-2018-as óvodai csoportokba. Ez azt jelenti, a rajt azokat a szülôket érinti, akiknek kisgyermekei már jártak egy vagy több évet óvodába. Az újoncok beíratása két hét múlva kezdôdik. 

Bővebben...
 
A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában ismeretterjesztô film erdélyi bemutatósorozata Nyomtatás E-mail
2017. május 05. péntek, 13:54
A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában címmel a FilmLab mûhelye tudományos ismeretterjesztô filmet készített az MTA BTK TTI „Lendület” Szent Korona Kutatócsoport ed-digi legfontosabb kutatási eredményeirôl és felfedezéseirôl. A Magyar Tudományos Akadémia székházában tartott nagy sikerû premiert követôen az alkotók számos vidéki városban, továbbá Ausztriában és Szlovákiában is vetítették már közönségtalálkozó keretében az ismeretterjesztô filmet. A csík-szeredai fôkonzulátus és Gyergyóremete Önkormányzata meghívására az alkotók 2017. április 26-30. között az erdélyi közönségnek is bemutatják az alkotást. 
Bővebben...
 
Egyre többen kíváncsiak A Dalra: 610 ezren nézték a harmadik válogatót! Nyomtatás E-mail
2017. február 16. csütörtök, 11:40
A Dal harmadik válogatója végzett a köztévé hétvégi nézettségi listájának élén 610 ezer nézôvel. A show után kezdôdô A Dal – Kulissza 151 ezer embert vonzott. 
Bővebben...
 
A Figura e heti színházkínálata Nyomtatás E-mail
2017. február 10. péntek, 08:55
Anyegin és A 12-es kórterem
Ezen a héten két elôadással várja né­zôit a Figura: február 2-án, csütörtök este 7 órától Botond Nagy rendezésében a Pus­kin nyomán készült Anyegin címû elô­adás tekinthetô meg, február 5-én, va­sárnap este 7 órától pedig Barabás Olga rendezésében a Tóth Krisztina mûvei alapján íródott produkció, A 12-es kór­terem kerül mûsorra.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 9

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret