Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2018. február 26., hétfõ - Edina
Címlap Olvasmány
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4695
Tartalom : 15146
Tartalom találatai : 13913711
Jelenleg 169 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Olvasmány
Önnek egy új üzenete érkezett!
2015. február 27. péntek, 09:40
Sosem titkoltam, hogy azok közé tartozom, akik hisznek az üzenetekben. A jelekben, megérzésekben, amelyeket a test, a lélek vagy a sors küld nekünk. Nem követem vakon mindegyiket, hiszen az is megeshet, hogy félrekódoltam, de a mérlegelésig azért majdnem mindig eljutok. Nagy a boldogság, amikor egy-egy szakcikk olvasása közben kiderül, amit nekem „üzentek“, az tudományosan is bizonyított tény, de akkor is elégedett tudok lenni, ha ennek köszönhetően összeáll a kép. Félreértés ne essék, nem kell tudományos értekezés ahhoz, hogy higgyek benne, csak egyszerűen jól esik a megerősítés. 
Bővebben...
 
Félidejénél tart a nyereményjátékunk!
2015. február 27. péntek, 09:38
Egyedi játékunkkal az elmúlt években folyamatosan hat húsvéti ünnep alkalmával szereztünk páratlan örömöt megannyi hûséges olvasónknak. Korábbi években sem volt hiány érdeklôdésben, tavaly több mint 700, 2013-ban közel 800 gyergyói, gyergyószentmiklósi olvasónk kapcsolódott be a nagyszabású játékunkba. Ami az idei nyereményjátékunk várható végkifejletét illeti, részükrôl garantáltan nem lesz panasz sem a minôségi, sem pedig a mennyiségi tartalomra: egy-egy nyereménykosarunk értéke meghaladja idén a 200 lejt. 
Bővebben...
 
Hogyan válhatnék Isten elôtt elfogadottá és igazzá?
2014. október 24. péntek, 08:57

Vannak, akik azt gondolják, hogy nem kell nekem az Istennek megfelelnem, mert Ő úgy is elfogad engem, olyannak, amilyen vagyok. Ezenfelül semmi tennivalóm nincsen, hiszen tapasztalatból tudom, hogy a jó Isten megsegített különböző élethelyzeteimben így is, amikor kértem tőle. Sajnos, a Szentírás összefüggései alapján azt mondhatom, hogy ez csak féligazság.

Bővebben...
 
Karácsony este
2012. január 06. péntek, 11:51
– Kabát… Kabát – kiabálta a fõpásztor. Hívására kutyák jelentek meg az udvaron, farkcsóválva hízelegtek.
– Elmehettek, nem rátok vagyok kíváncsi.
– Itt van valahol, láttam ma reggel – mondta egy pásztorlegény.
– Akkor miért nem jön elõ?
– Fél a kanoktól, mindig elverik.
Bővebben...
 
Miniszter úr! Önnek semmi, nekem igen sok!
2011. november 07. hétfő, 10:52
Az Új Kelet 40. kiadásának 24. oldalán egy értesítésre figyeltem fel. „A jövõ héten: Eltúlzott falopások?“ Tehát kérdõjelben. Gondoltam, hogy folytatódni fog a fatolvajok leleplezése. Ezért nagy érdeklõdéssel vártam az Új Kelet következõ számát. A cikk meg is jelent. De nem folytatódtak a cikksorozatok, melyek ebben a sajtóban is megjelentek – dicséretükre legyen mondva. Csalódtam. Nem volt véletlen, hogy B. L. újságírónk kérdõjelbe tette a cikk címét. Tulajdonképpen idézte Cristian Apostol, a román Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium miniszteri rangú államtitkárának véleményét a falopásokról. A miniszter úr úgy véli, hogy a közvélemény és részben a média eltúlozza a romániai falopások, törvénytelen fakitermelések és erdõirtások mértékét. Azt állítja, hogy a falopások évi átlaga is körülbelül csak 9000 rakomány évente.
Bővebben...
 
Hajdan-volt karácsony
2010. december 28. kedd, 11:58
Csattogó hidegek jártak akkoriban a mi falunkban, Karácsonykor. Ha valaki végigment a havas utcán, élesen csikorgott a hó a léptei alatt, s a hasító levegôben meleg lehelete ködként hömpölygött utána.
Bővebben...
 
Herta Müller idei irodalmi Nobel-díjas írónõt a Securitate és a román titkosszolgálat még ma is üldözi (2.)
2009. október 26. hétfő, 09:50
Herta MüllerA mai napig üldözött, hányattatott sorsú írónõ megismertetésére leginkább az általa írt, és a Die Zeit német hetilapban és online kiadásában 2009. július 28-án megjelentetett, „Die Securitate ist noch im Dienst" címû, azóta már angol nyelvre is lefordított „Securitate in all but name” címû írása alkalmas.
Bővebben...
 
Herta Müller idei irodalmi Nobel-díjas írónõt a Securitate és a román titkosszolgálat még ma is üldözi
2009. október 19. hétfő, 10:23
Herta Müller írónõA mai napig üldözött, hányattatott sorsú írónõ megismertetésére leginkább az általa írt, és a Die Zeit német hetilapban és online kiadásában 2009. július 28-án megjelentetett, „Die Securitate ist noch im Dienst“ címû, azóta már angol nyelvre is lefordított „Securitate in all but name” címû írása alkalmas.
Bővebben...
 


Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret