Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2018. február 26., hétfõ - Edina
Címlap Nyilvánosság FOGJUNK ÖSSZE A BIZTONSÁGUNK ÉRDEKÉBEN! Aláírásgyûjtésbe kezdett Hargita Megye Tanácsa az emberek védelméért
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4695
Tartalom : 15146
Tartalom találatai : 13913700
Jelenleg 162 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

FOGJUNK ÖSSZE A BIZTONSÁGUNK ÉRDEKÉBEN! Aláírásgyûjtésbe kezdett Hargita Megye Tanácsa az emberek védelméért
2017. szeptember 08. péntek, 13:32
A polgármesteri hivatalokban és a plébániákon lehet aláírni azt a petíciót, amellyel a nép ügyvédjéhez fordul a nagyragadozók ügyében Hargita Megye Tanácsa. A petíció benyújtásáról elvi határozatot fogadott el a tanács augusztus 28-i soros ülésén. 
A megyei tanács számít a lakosság tá­mogatására, ezért aláírásgyûjtésbe kezdenek. Az akcióhoz elsôként az a 38 éves csíkszentléleki férfi csatlakozott, akit az elmúlt hétvégén támadott meg a medve. A férfi augusztus 29-én aláírta a me­gyei tanács petícióját a nagyragadozók ü­gyében, amelyet Borboly Csaba megye­elnök vitt el a Csíkszeredai Megyei Sür-g­ôsségi Kórházba. 
Naponta történnek károk a megyében, és Bukarestben nem mernek dönteni, fejtette ki Borboly Csaba megyeelnök. Hoz­zátette: két éve megbénították a vad­gazdálkodást, és ennek következtében elszaporodtak a nagyvadak, amelyek nemcsak anyagi károkat okoznak, ha­nem a lakosságra is veszélyt jelen­tenek. A múlt héten azt mondta Gratiela Gav­rilescu környezetvédelmi miniszter, hogy kiadja a veszélyes egyedek kilövésére vonatkozó rendeletet, de az jelenlegi for­májában nem hoz megoldást, mondta Borboly Csaba. 
Egyértelmû, hogy túlszaporulatról szól és sürgôs beavatkozásra van szükség még a tél beállta elôtt, a megyei tanács várja a lakosság csatlakozását is a tiltakozó akcióhoz, ehhez támogató aláírásokat gyûjtenek. Hargita Megye Tanácsa felkérte a helyi önkormányzatokat és az egyházat is, hogy segítse az aláírás­gyûj­tést, ennek értelmében a polgármesteri hivatalokban és a plébániákon lehet a­láírni az íveket. A megyei tanács ezúton is kér mindenkit, hogy csatlakozzon a lakosság biztonsága érdekében szervezett tiltakozáshoz!
 
HMT Sajtószolgálat
Csíkszereda, 2017. augusztus 29.
 
Gyûlnek az aláírások a nagyvadak ügyében, csatlakozzon Ön is!
A beadvány szövege és az aláírásgyûjtô ív online is elérhetô
 
Elkezdôdött az aláírásgyûjtés a nagyvadak ügyében, a petícióval a nép ügy­védjéhez fordul Hargita Megye Taná­csa. A petíciót alá lehet írni a polgármesteri hivatalokban és a plébániákon, illetve az alábbi linken is letölthetô: http://hargitamegye.ro/vadkarpeticio.html 
Amint arról korábban beszámoltunk, Hargita Megye Tanácsa felkéri a lakosságot, hogy csatlakozzon az aláírásgyûj­téshez, hogy összefoghassunk biztonsá­gunk érdekében.
Az aláírásgyûjtésben a megyei tanács kéri a civilszervezetek – gazdák, ifjúság, turisztikai, kulturális egyesületek – se­gítségét. 
A kitöltött íveket szeptember 4-én 15 óráig kell eljuttatni a polgármesteri hi­va­talokba vagy a megyei tanács székhelyére.
Fontos, hogy az aláírásgyûjtô íveket nyomtatott nagybetûvel kell kitölteni. Fel kell tüntetni a személyi igazolványban szerepelô lakcímet akkor is, ha más megyébe szól. Fontos a valós telefonszám megadása, mert a nép ügyvéd­jé­nek intézménye véletlenszerû aláírás-ellen­ôrzést kezdeményezhet telefonon.
Bármilyen kérdéssel fordulhatnak a megyei tanács Helyi közigazgatási vezér­igazgatósága munkatársaihoz: Szebeni Erika ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , 0266-207.700, 1711-es belsô), Moldovan Radu (moldovanradu@hargita­megye.ro, 0734 994 361).
Közös fellépésre van szükség, nem en­gedhetjük, hogy rettegésben éljenek az emberek Hargita megyében! Csatlakoz­zon Ön is az aláírásgyûjtéshez!
 
HMT Sajtószolgálat
 
Csíkszereda, 2017. augusztus 30.
 

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret