Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2018. február 26., hétfõ - Edina
Címlap Nyilvánosság Kányádi Sándor szavalóverseny a Fogarasy Mihály Általános Iskolában: Hárman jutottak tovább az országos versenyre
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4695
Tartalom : 15146
Tartalom találatai : 13913701
Jelenleg 162 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Kányádi Sándor szavalóverseny a Fogarasy Mihály Általános Iskolában: Hárman jutottak tovább az országos versenyre
2017. április 07. péntek, 14:02

Tizennyolcadik alkalommal szervezték meg a Kányádi Sándor szavalóversenyt, melynek megyei válogatásán változtattak az elôzô évekhez képest, igyekeztek ezt szervezettebbé tenni. A Gyergyó körzeti megyei fordulót március 23-án a Fogarasy Mihály Általános Iskolában rendezték meg, Három korcsoportban mondtak verseket a kisdiákok.

A vershez szeretet, öröm, bá­nat és annál is több képzelet kell – hangzott el a Kányádi Sándor szavalóverseny Gyergyó körzeti megyei szakaszán. Antal Kinga tanítónô elmondta, mindhárom Hargita megyei régióban megszervezik idén az elôdöntôket. Gyergyószentmiklóson, a Foga­rasy Mihály Általános Iskola két osztályában, három korosztályban rendezték a versenyt. Az elôkészítôs és elsô osztályosok közül 15-en mondtak verset, a zsû­ri tagjai Vaszi Lenke magyar, Pál Judit angol szakos tanárnôk, valamint Szabó Zsófia, a Kós Károly Általános Iskola tanítónôje volt. 
10-10 második-harmadik, illet­ve negyedik osztályos diák egy másik osztályteremben adta elô az általa választott verset. Kö­zülük a legjobbakat a Bartalis Boróka és Király Magdolna magyar szakos tanárnôk, valamint Bíró Annamária tekerôpataki tanítónô választotta ki.
A tanulók Kányádi Sándor, Ko­vács András Ferenc és Lász­ló Noémi versei közül választ­hattak. A zsûri tagjainak nem volt könnyû dolguk. A három korosztály elsô helyezettjei – a borszéki Pethô Andor, a szárhegyi Gáspár Csongor és a szin­tén szárhegyi Barabás Amanda – a Varsolcon megrendezésre ke­rülô országos versenyen képviselhetik a régiót. A második és harmadik helyen végzettek, Pan­tazi Maitra és Benedek Ajna, a Fogarasy Mihály Általános Is­kola diákja, a marosfôi Karda Barbara, a tekerôpataki Gál Ö­dön, a maroshévízi Simon Iza­bella és a csomafalvi Király Han­na-Márta a nagygalambfalvi Ká­nyádi Sándor szavalóversenyre jut tovább. Dicséretet kapott to­vábbá Darvas Tamara a Kós Ká­roly Általános Iskolából, a csomafalvi Csata Balázs-Koppány és az újfalvi Tamás Bernadett. 
A szavalóversenyen résztvevôk mindegyike, ahogyan Lázár Nóra igazgatóhelyettes hangsúlyozta, tovább ajándékozta a kincseket, szép pillanatokat szerezve a jelenlévôknek. 
Barabás Orsolya
 
 

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret