Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2018. február 25., vasárnap - Géza
Címlap Nyilvánosság Ne álljon sorba, fizesse ki online kedvezményes adóját!
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4695
Tartalom : 15135
Tartalom találatai : 13913163
Jelenleg 301 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Ne álljon sorba, fizesse ki online kedvezményes adóját!
2017. április 07. péntek, 13:59
Az idei adózási kedvet tekintve Csíkszéken élen jár Csíkszentmárton, ahol a határidô elôtt 4 nappal a lakosság 57,70 százaléka fizette be egész évi adóját, Udvarhelyszéken Oroszhegy (57,52%), Gyergyószéken pedig Gyergyóremete (60,79%).
Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke felhívja a figyelmet, hogy közeleg a helyi adók és illetékek elsô félévi be­fizetésének határideje.
„Az érdekelt jogi és fizikai személyek 5-, illetve 10 százalékos a­dókedvezményben részesülnek, a­mennyiben március 31-ig kifizetik az egész évi adót. Ez egy olyan le­hetôség, amelyet kár lenne nem ki­használni” – figyelmeztet Barti Tihamér.
A kedvezményes „adófizetési hajrában” várhatóan jelentôs sorok alakulnak ki a héten a pol­gármesteri hivatalok pénztárainál, ezért az alelnök ismételten a lakosság figyelmébe ajánlja a Hargita Megye Tanácsa által el­indított www.e-szolgaltatasok­hr.ro honlapot, melyen keresztül – sok más szolgáltatás mellett – a helyi adók és illetékek kifizetésére is lehetôség nyílik.
A kétmillió euróból megvalósuló Európai Uniós projekt nem csak a lakóknak, hanem a polgár­mesteri hivataloknak, illetve a projektben résztvevô intézményeknek is hathatós segítséget nyújt, célja a különbözô hivatalok elôtti sorok felszámolása, a hatékony, gyors, 21. századi ügyintézés.
Barti Tihamér arra kéri a la­kókat, kapcsolódjanak be, használják a programot adóik befizetésére is. A honlap egyébként hasznos információkkal szolgál az adófizetôk számára, hiszen az is leellenôrizhetô, szükség esetén pedig korrigálható, hogy a nyilvántartásban helyesen szerepelnek-e a különbözô javakat (ingatlan, telek, gépkocsi) lajstromozó adatok.
„A rendszer használata nem kö­telezettség, hanem egy lehetôség. Megnyitottunk egy digitális ügy­félkaput, a lakosság csak be kell lép­jen rajta, hogy tájékozottabb le­gyen, idôt, energiát spóroljon” – hangsúlyozta Barti.
Az alelnök a projektben részt vevô, mind a 45 Hargita me­gyei önkormányzatnál érdeklôdött az idei adófizetési kedvrôl, illetve arról, hányan fizettek ta­valy elektronikusan adót. Mint kiderült, átlagban a Hargita megyei lakosság több mint egynegyede fizette ki adóját, illetékét március 27-éig. Az adózási kedvet tekintve Csíkszéken élen jár Csíkszentmárton, ahol a határidô elôtt 4 nappal a lakosság 57,70 százaléka fizette be egész évi adóját, Udvarhely­szé­ken Oroszhegy (57,52%), Gyer­gyószéken pedig Gyergyóre­mete (60,79%).
A lekért adatokból az is kiderül, hogy a 2016-os évben kevés Hargita megyei lakos élt az on­line adóbefizetési lehetôséggel, idén viszont ez a mutató a ko­rábbi hírveréseknek köszönhetôen növekvô tendenciát mutat.
Ráduly Andrea
 
 

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret