Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2017. július 28., péntek - Szabolcs
Címlap Nyilvánosság
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4690
Tartalom : 14634
Tartalom találatai : 13652263
Jelenleg 182 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Nyilvánosság
VÁLTOZÁS A FIZETÉSI RENDSZERBEN: Elkezdôdött az elmaradt fûtésszámlák kézbesítése
2017. július 14. péntek, 16:34
A távhôszolgáltatás átadása-átvétele óta nem kaptak számlát a fogyasztók. A napokban azonban elkezdôdött ezek kézbesítése, majd a következô hónaptól folyamatosan postázzák az elmaradt számlákat. A kifizetés a Szabadság téri irodában történik továbbra is, ellenben a lakók oda kell figyeljenek, hogy mely órákban mit lehet fizetni.
Bővebben...
 
Gyûjtött a hölgy serényen
2017. július 14. péntek, 16:34

A nyomozóhatóságok ál­tal nemrég ismertetett tény­állások szerint bûn­vádi eljárás indul Porszt­ner Sarolta, a Bihar me­gyei Szalacs község volt RM­DSZ-es polgármestere (2004-2012) ellen.

Bővebben...
 
A Tarisznyás Márton Múzeumban: Felnôtteknek szerveznek kézmûves tábort
2017. július 14. péntek, 16:34
Évek óta nagy sikernek örvendenek azok a tematikus táborok, amelyeket a Tarisznyás Márton Múzeumban szerveznek diákok számára. Ezen a nyáron a gyermekek mellett a felnôtteket is szeretnék megszólítani, így elindítanak egy új sorozatot, amelyben hagyományos mesterségekkel ismerkedhetnek meg az érdeklôdôk. 
Bővebben...
 
Rendes tanácsülésen döntöttek: SOK A MEGOLDÁSRA VÁRÓ PROBLÉMA
2017. július 14. péntek, 16:33
Június 22-én rendes tanácsülésre gyûlt össze a gyergyószentmiklósi képviselôtestület. A tanácsból kilépett Romfeld Zsolt helyét Selyem Mária Antónia foglalta el, aki le is tette az esküt. A képviselôk több megoldásra 
váró problémát is vázoltak a napirendre tûzött határozatok jóváhagyását követôen.
Bővebben...
 
Hátrányos helyzetû gyermekeknek szerveztek tábort
2017. július 11. kedd, 14:11
A Békás-Szorosért Egyesület tagjai már évek óta tevékenykednek, de hivatalosan idén január 19-én jegyezték be a szervezetet. Több tábornak adtak otthont eddig is, június 16-19. között pedig a Jan Post Egyesület támogatásával 15 hátrányos helyzetû gyermeknek szerveztek tábort a Gyopár-villánál. 
Bővebben...
 
Balán is község lenne?!
2017. június 30. péntek, 14:59
Különös népszavazást tartottak június 11-én az ország hét városában, ahol a la­kosságot arról kérdezték, óhajtják-e a te­lepülésük visszaminôsítését községgé. 
Bővebben...
 
Esôs lett a IV. Esztenafesztivál: Nagy sikere volt a pásztorvetélkedônek
2017. június 30. péntek, 14:58
Sikeres volt a negyedik alkalommal megszervezett Esztenafesztivál. Az esô ellenére sokan ellátogattak a Tarisznyás Márton Múzeum udvarára, megismerkedtek a pásztorkodással, követték figyelemmel a vetélkedôt és kóstoltak többek között túrós puliszkát, bográcsos ételt. Az idôjárás miatt ugyan idônként változtatni kellett az elôre tervezett programon, de a szervezôk elérték a kitûzött célt, vagyis, hogy megmutassák, milyen az élet az esztenán.
Bővebben...
 
A gyergyóditrói Jézus Szent Szíve templomban: Tartotta jubileumi hálaadó szentmiséjét Vencser László atya
2017. június 30. péntek, 14:58
A gyergyóditrói születésû Dr. Vencser László morálteológus, a gyulafehérvári Hittudományi Fôiskola volt tanára, az ausztriai idegen nyelvû katolikus lelkészségek országos igazgatója június 17-én lett 70 éves. Ebbôl az alkalomból jubileumi hálaadó szentmisét tartott abban a templomban, ahol egykor megkeresztelték, majd 46 évvel ezelôtt pappá szentelték.
Bővebben...
 
Európaiasan tanultak
2017. június 30. péntek, 14:57

A Román Parlamentben június 15-én ünnepélyes keretek között átadták az Európai Iskola minôsítés tanúsítványait 63 romániai középiskola küldött­ségeinek. A cím határidôs, három év múlva újból pályáznia kell annak a kö­zépiskolának, líceumnak, amely ragasz­kodik a minôsítéshez. A titulussal vol­taképpen az illetô középiskolában zajló tevékenységet, a romániai és uniós projektekben való cselekvô részvételt, a pedagógusok kiemelkedô munkáját, a diákok jó és kiváló tanulmányi eredményeit díjazzák, ez a pályázat tárgya. Az erkölcsi elismerés, az oklevél és minisztériumi akkreditáció mellett a minôsítést kiérdemlô iskolaközössége­ket 5000 lejjel jutalmazzák.         Ú. K. 

 
Az egészségügyi rendszerben nincs séma a szemészeti vizsgálatokra: Óvjuk a legnagyobb kincsünket, a szemünket
2017. június 30. péntek, 14:57
A hozzánk eljutó információk 90 százaléka a szemünkön keresztül érkezik, ezért is talán a legnagyobb kincsünknek a látószervünk számít. A romániai egészségügyi rendszerben nincs séma a szemészeti szûrôvizsgálatokra. Dr. Marc Tibor szakorvos szerint legalább két alkalommal, mielôtt a gyermek betölti az egy évet, illetve iskolakezdést megelôzôen ajánlott elvégeztetni a szükséges vizsgálatokat. 
Bővebben...
 
Gyergyószentmiklóson a kecskeméti színház BOEING, BOEING VÍGJÁTÉKA
2017. június 23. péntek, 14:56
Június 19-én, hétfô este 7 órától a Figura Stúdió Színház nagytermében kerül bemutatásra a kecskeméti Katona József Színház vígjátéka, Cseke Péter rendezésében Marc Camoletti Boeing, Boeing címû darabja. 
A vendégjáték Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományôrzési Forrásközpont támogatásával valósul meg.
Bővebben...
 
Kiállítás nyílt a gyermekek alkotásaiból
2017. június 23. péntek, 14:56
Hangulatos, megható kiállítás-megnyitót tartottak tegnap délután az Angel's Kávézóban. A Gyermekek Házában kéz-mûves-mûvészeti szakkörre járó gyermekek elmúlt években készült alkotásai közül tizennyolc került a falakra. Ezeket csodálhatták meg a rendezvény résztvevôi, de megható és elgondolkoztató gondolatok is elhangzottak, és meglepetések is várták az érdeklôdôket. 
Bővebben...
 
Szivárványos hétvége a Napsugárnál
2017. június 23. péntek, 14:55
Második alkalommal látta vendégül a hazai barátszervezeteit a Napsugár az esôben Egyesület. A mi szivárványunk nevet viselô rendezvényre az ország több pont-járól érkeztek. A három nap alatt színes és érdekes programokat kínáltak, voltak sportversenyek, lovas szekerezés, szépségszalon, múlt század eleji fotózkodás és sok kirándulás is. 
Bővebben...
 
Lovasterápiával a fejlesztésért
2017. június 18. vasárnap, 09:44
A lovasterápia a ló által kísért, támogatott gyógyító-fejlesztô eljárás, melyet a gyergyószentmiklósi Salvator Alapítvány már harmadik éve alkalmaz a különbözô fejlôdési ren-dellenességekkel, elakadásokkal élô gyerekek fejlesztésében. A június 3-án Lôrincrévén a II. MOL Gyermekgyógyító Kupán is részt vettek.
Bővebben...
 
Látványsajtmûhelyt nyitottak GYERGYÓSZENTMIKLÓSON
2017. június 18. vasárnap, 09:43
A Gyulafehérvári Caritas Vidékfej­lesztési programja révén korábban nyitott gyergyószentmiklósi sajtmûhely most egy látogató-központtal is kiegészült. A június 2-i megnyitón elhangzottak szerint a látványsajtmûhely célja olyan élményt nyújtani a látogatóknak, amelybôl megismerhetik a természetes, hagyományos recept alapján elkészült sajt jótékony hatását. 
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 182

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret