Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megye • 2016. szeptember 15-21. • ­XXI. ­évf. 37. ­sz. 

2017. március 29., szerda - Auguszta
Címlap Nyilvánosság
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4688
Tartalom : 14280
Tartalom találatai : 13420028
Jelenleg 166 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Nyilvánosság
Harminchárom éve hunyt el Pálfi Géza: A mártír sorsú papra és tanárra emlékezünk
2017. március 23. csütörtök, 11:26
A Máréfalván 1941. április 14-én született és nagyon fiatalon, életének 43. évében a marosvásárhelyi kórházban 1984. március 13-án elhunyt Pálfi Géza ebben az évben 76 éves lenne. A ma élô fiatal nemzedék csak mások elbeszéléseibôl, vagy az általa hátrahagyott, illetve róla szóló írásokból ismerheti ôt. A Gyulafehérvári Fôegyház-megyének olyan egykori papjára emlékezünk, aki meghatározó egyéniség volt a kántoriskola diákjai és a kispapok életében, nem kevésbé azon hívek körében, akik Csíkszentdomokoson és Marosvásárhelyen mint segédlelkészt, majd Gyergyóalfaluban és Székelyudvarhelyen mint plébánost ismerhették. De hatással volt az emberekre minden olyan helyen, ahol kisegített, lelkigyakorlatot tartott vagy ahol egyszerûen csak találkozott és elbeszélgetett velük.
Bővebben...
 
Új orvosok dolgoznak a gyergyószentmiklósi kórházban: Változott a beteglátogatás ideje és rendszere
2017. március 23. csütörtök, 11:25
Nemrégiben a gyergyószentmiklósi kórház vezetôsége úgy döntött, hogy változtat az intézmény beteglátogatási rendszerén. Meghosszabbították azt az idôtartamot, amíg a bentfekvô hozzátartozókat lehet felkeresni. 
Az osztályok csak a látogatási órákban vannak nyitva, máskor csak kártyával juthatnak be az ott dolgozók. Sok fejlôdésnek is örülhetnek, új orvosokkal bôvült a személyzet, ellenben asszisztensekben hiány van.
Bővebben...
 
Égett a tévéstúdió
2017. március 23. csütörtök, 11:24
Március 4-én rettenetesen nagy kár érte a balánbányai médiát. Kigyulladt a helyi tévéstúdió székháza, amely egy tömbházban mûködik. A Hargita Me­gyei Olt Vészhelyzeti Felügyelôség közleménye szerint a tüzet egy feszültség alatt hagyott elektronikus stúdióberendezés okozta. Elôbb csak füst volt, emiatt kint­rôl nem tûnt fel a baj. 
Bővebben...
 
Elítélt orvos
2017. március 23. csütörtök, 11:23
A Hargita Megyei Törvényszék 3 év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte Csíki Csongor onkológust. A felfüggesztés úgynevezett megfigyelési idôszaka 3 év, ez alatt 2 évre eltiltották az orvosi hivatás gyakorlásától. Emellett összesen 60 na­pos fizetetlen közérdekû, közhasznú munkát köteles elvégezni, amit valószínûleg a kór­házakban, klinikákon kíván „ledolgozni”. Az ítélet értelmében az orvostól behajtandó összeg 2120 lej, amit a páciensektôl kapott, és még 203 lej, az ajándékok el­lenértéke, továbbá 7000 lej perköltség.
Bővebben...
 
ÁTVETTE A FÛTÉST a gyergyószentmiklósi távhôszolgáltató
2017. március 23. csütörtök, 11:23
Március 8-án délután hivatalosan átvette a távhôszolgáltatást az E-Star Kft.-tôl a gyergyószentmiklósi önkormányzat alárendeltségében létrehozott egység. Az új szolgáltató éjféltôl üzemelteti a fûtéshálózatot. A fogyasztók márciusra majd két számlát kapnak, az ügyfélszolgálat, illetve a kifizetési rendszer terén nem lesz változás. 
Bővebben...
 
Rendkívüli tanácsülést tartottak: Készülnek a fûtésszolgáltatás átvételére
2017. március 20. hétfő, 11:41
Hétfôn délután többségében olyan döntéseket hozott meg a gyergyószentmiklósi képviselôtestület, amelyek szükségesek ahhoz, hogy március 8-át követôen át tudják venni a távhôszolgáltatást. Emellett egy Gyergyó-medence szintû projekt, a Monturist Kft. közgyûlése, valamint az utcaseprés kapcsán fogadtak el határozatokat. 
Bővebben...
 
Drogból akartak (meg)élni
2017. március 20. hétfő, 11:40
A Hargita és Maros megyei nyomo­zók (szervezett bûnözés és terrorizmus elleni hatóság, más ügyosztályokkal együtt­mûködve) tíz tagú csoport ellen indí­tot­tak bûnvádi eljárást kábítószercsempészés, kereskedés és -fogyasztás okán. A drogellenes törvények ellen több szempontból is vétô fiataloknak a Hargita megyei Zetelakán és a Maros megyei Mezôpanit községben, valamint Marosvásárhelyen voltak telephelyeik.
Bővebben...
 
Pánikos emlékû márciusi évforduló: Soha meg ne ismétlôdjön!
2017. március 20. hétfő, 11:40
„A földrengésnél nincs kiszámítható ciklikusság. Amikor jön, jön” – mondot­ta már többször is Ghe­orghe Marmureanu szeizmológus, az állami földtani intézet volt igazgatója az olyan kérdésre válaszolva, hogy véleménye szerint mikorra várható a következô nagyon erôs földrengés Romániában. A veterán szakértô ezáltal elhessegette azokat a hí­reszteléseket, miszerint ha az 1940-es földrengés után 37 évvel következett az 1977-es, akkor hasonló erôsségôre újabb 35-40 év teltén lehet számítani.
Bővebben...
 
Magvetés kezdete
2017. március 09. csütörtök, 10:45
Bár a tél utolsó heteiben rendszerint még túl hideg van ahhoz, hogy közvetlenül a szabadföldbe vessük el a magokat, sok olyan közkedvelt növény van, amelynek magját a lakásban már februárban elvethetjük. A palántaneveléshez tökéletesen megfelel egy meleg, világos ablakpárkány is.
Bővebben...
 
Hat házból öt ház ...
2017. március 09. csütörtök, 10:36
A Pitesti-i Táblabíróság 2017. február 22-én végleges ítéletet hirdetett a Car­men és Klaus Johannis rendkívüli folyamodványának, fellebbezésének ügyében.
Bővebben...
 
Örökségünk a tánc
2017. március 09. csütörtök, 10:35
Örökségünk a tánc hagyományôrzô rendezvénynek adott helyet a maroshévízi Kultúrotthon 2017. február 24-én. A rendezvény célja az volt, hogy a Kemény János Elméleti Líceumban mûködô Csillagszem táncegyüttes továbbra is folytatni tudja néptánc tevékenységét. Partnerként érkezett a rendezvényre a székelyudvarhelyi Boróka Néptáncegyüttes, akik fellépésüket felajánlották a Csillagszemnek.
Bővebben...
 
Ismét hídbontásra készülnek
2017. március 09. csütörtök, 10:35
Miután Maroshévízen a boltíves Mici hidat (melyre sok hely­béli a boltíve miatt mintegy jel­képre, úgy tekintett) tatarozás helyett lebontották az elmúlt években, most az Urmánczy fö­deles híd lebontását helyezték kilátásba.
Bővebben...
 
A Gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztési ágazata FALUGAZDÁSZT KERES, képzéseket szervez, látvány sajtmûhelyt épít
2017. március 09. csütörtök, 10:24
A Gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztési ágazatánál sok tervvel próbálják a már 1993-ban megfogalmazott célt továbbvinni. Fontosnak tartják ugyanis az ôsi gazdálkodási formából átmenteni a ma is használható praktikákat, ugyanakkor pedig az új vívmányokkal jövôt és megélhetést teremteni a gazdáknak. Idén többek között nagy hangsúlyt fektetnek a falugazdász programra, a képzésekre, látvány sajtmûhelyt építenek, és ismét megrendezik a Méhész- és Méznapot.
Bővebben...
 
Elítélt „FNI-papa”
2017. március 02. csütörtök, 12:22
A Bukaresti Tábla­bíró­ság február 21-én jogerôsen 8 év letöltendô szabadságvesztésre ítélte Sorin Ovi­diu Vantu (SOV) üzletembert, volt tévétulajdonost. Az ügycsomó ezúttal az Országos Befektetési Alap (FNI) szándékos csôdbejuttatásához kapcsolódik, a vád pedig pénzmosás, hût­len kezelés, sikkasztás.
Bővebben...
 
Döntött a képviselôtestület: Másfél lejjel drágul a szemétdíj
2017. március 02. csütörtök, 12:22
Február 16-án tizenöt napirendi pontot vitatott meg Gyergyószentmiklós képvise-lôtestülete. Többek között elfogadták a szemétdíj emelésé-rôl szóló elôterjesztést, módosították a helyi tanács szervezési és mûködési szabályzatát és a Csodavilág napközi tetôterének beépítése kapcsán is döntéseket hoztak. 
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 177

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret