Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2017. november 25., szombat - Katalin
Címlap Nyilvánosság
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4694
Tartalom : 15021
Tartalom találatai : 13780992
Jelenleg 177 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Nyilvánosság
Kerüljük el a buktatókat! Párkapcsolatápolás a baba születése után
2017. november 23. csütörtök, 18:04
Bármennyire is boldog idôszak a baba születése, párkapcsolatod krízist élhet át. Nagyon sok házasságban a szülést követôen ugyanis válságos idôszak következik. A párkapcsolati tanácsadó szerint a változások könnyen megbillenthetik a biztonságérzetet attól függôen, hogy a gyermekáldást érett felnôttként vagy esetleg pszichésen még bizonytalan „kisfiúként és kislányként” élik meg az újdonsült szülôk.
Bővebben...
 
Bizonytalan helyzetbe került a Gyergyószentmiklósi Iskolás Sportklub: Veszélyben van a Városi Sportcsarnok mûködtetése
2017. november 23. csütörtök, 18:01
Évrôl évre kevesebb pénzt biztosít a tanügyminisztérium a Gyergyószentmiklósi Iskolás Sport-klub mûködtetésére. Míg kezdetben közel 2 200 000 lejt kaptak, az összeget megfelezték, majd hónapról hónapra csökkentették. Szárnyra kapott az a hír is, hogy önkormányzatok adminisztrálásába kerülhet az intézmény, ráadásul a Városi Sportcsarnok fenntartására sincs pénz. 
Bővebben...
 
Újabb temetô- gyalázás és petíció
2017. november 23. csütörtök, 18:01
Lapunkban az évek során, de fôképp 2009 óta, több alkalommal is írtunk a maroshévízi Bajkó-pataki temetô folyamatos meggyalázásáról. Hírül adtuk, amikor tömegesen ellopták a vaskereszteket, vaskerítéseket, eltulajdonították, majd eltüntették a fémbôl készült pa­dokat.
Bővebben...
 
ADÓTÖRVÉNYKÖNYV HATÁSA S VISSZAHATÁSA
2017. november 23. csütörtök, 17:59
Antal Árpád (RMDSZ), Sepsiszentgyörgy polgármestere csütörtökön, november 9-én sajtótájékoztató keretében beszélt arról, hogy mit jelent az önkormányzatoknak az új év elejétôl érvénybe lépô új adótörvénykönyv. Elmondta, annak ugyan örül, hogy a személyi jövedelemadó 16 százalékról 10 százalékra csökken, ám ugyanakkor aggasztó az, hogy Sepsiszentgyörgy municípium önkormányzata 2018-ban körülbelül 7 millió lejt veszít az új adótörvény elôírásai miatt. A polgármester rámutatott, ez ideig általában a szorgalmas települések önkormányzatainak voltak magas bevételeik a személyi jövedelemadóból, így magától értetôdôen szintén az ilyen közösségek és települések lesznek a legnagyobb vesztesei az új adózási rendszernek, illetve annak, ami abból következik. A városvezetô kijelentette, az országos jelenségre, kedvezôtlen fordulatra a kormánynak kell megoldást és orvoslást találnia, elsôsorban a költségvetés kieséseinek valamilyen módon való kompenzálásával, pótlásával.
 
Morgolódnak az önkormányzatok
 
„Mindegyik helyi közösség számára nagyon nagy csapás az új adótörvénykönyv” – jelentette ki keddi, november 14-i értékelôjében Gabriela Firea, Bukarest szociáldemokrata (tehát kormánypárti!) fôpolgármestere. Számo­kat ismertetett, e szerint a fôváros 2017. évi 4 milliárd lejes (több mint  900 millió eurós) költségvetésébôl 3,6 milliárd lej származik a lakosság személyi jövedelemadóiból, ám jövôre ez a fajta bevétel legalább 1 milliárd lejjel csökkenhet. Országszerte számos polgármester, alpolgármester és tanácsos nyilatkozott az aggasztó kilátásokról. Csíkszereda esetében körülbelül 15 mil­lió lejes kiesésrôl beszélnek, Aradon pedig 35-36 millió lejrôl. Országos szin­ten a személyi jövedelemadókból szár­mazó önkormányzati pénzforrások évi átlaga 7 milliárd lejjel, azaz másfél milliárd euróval csökkenhet január 1-jétôl kezdôdôen.
Sz. L. 
 
Felszámolják a gyergyószentmiklósi Közüzemeket: Jövô évtôl új vízszolgáltató lesz
2017. november 23. csütörtök, 17:57
Évek óta nehéz helyzetben van az önkormányzati tulajdonban lévô GO Rt., vagy ahogyan a lakosság ismeri, a Közüzemek Gyergyószentmiklóson. Már több alkalommal fizették ki a felhalmozott adósságot, mégis 2012-ben kérni kellett a csôdvédelem alá való helyezését. Most a felszámolásra készülnek, várhatóan jövô évtôl új, szintén önkormányzati tulajdonú vízszolgáltatója lesz a városnak.
Bővebben...
 
Hétfôtôl elkezdôdött a korisuli program: Hatszáz gyermek tanulhat meg korcsolyázni
2017. november 23. csütörtök, 17:55
Hétfôn Gyergyószentmiklóson is elindult a korisuli program az elôkészítô, elsô és második osztályos diákok számára. Múlt héten errôl mindhárom általános iskola érintett pedagógusait tájékoztatták, és elmondták nekik a legfontosabb tudnivalókat az órákkal kapcsolatban. Hetente minden osztály egy alkalommal korcsolyázhat a helyi mûjégpályán térítésmentesen. 
Bővebben...
 
Weöres 100 – A megmozdult szótár: Osztályok jelentkezését várják
2017. november 17. péntek, 16:04
Nagy érdeklôdés övezi a Tarisznyás Márton Múzeum jelenlegi vendégkiállítását, amely Weöres Sándor költészetét ismerteti. Petôfi Irodalmi Múzeum interaktív tárlata kiváló segítség a tanárok és diákok számára is, hogy kihelyezett irodalomóra keretében nyerjenek bepillantást a neves költô életébe, alkotásaiba. 
Bővebben...
 
Ágyúcsô és puskapor
2017. november 17. péntek, 16:03
A Nemzeti Kulturális Alap támogatá­sával a marosvásárhelyi Mentor Könyvek Kiadó megjelentette az Ágyúcsô és pus­kapor – Bodor Ferenc, a 48-as csíki á­gyúöntô és lôporgyártó címû könyvet. Szerzôi  Dr. Pál-Antal Sándor, az MTA tagja, Dr. Süli Attila, a budapesti Hadtörté­neti Intézet és Múzeum munkatársa és Komán János.
Bővebben...
 
Felforrósodott Dacia
2017. november 17. péntek, 16:02
A Tudose-kormány által jövô év eleji bevezetésre tervezett új adótörvény ellen tiltakoztak november 7-én az Arges megyei Mioveni kisváros Dacia-autógyárának alkalmazottai.  
Bővebben...
 
Hosszabbított „munkaév-vásár”
2017. november 17. péntek, 16:01
A képviselôház döntô fórumként – vagy­is véglegesen – elfogadta a 2016. évi 186-os számú törvény módosítását, a­minek a lényege az, hogy 2018. december 31-ig meghosszabbítják azt a határidôt, amíg a nyugdíjazás szempontjából hiányzó, illetve nem elegendô munkaévekre visszamenôlegesen ki lehet fi­zetni a társadalombiztosítási (tb) járulékot. 
Bővebben...
 
Téli óra? Olyan nincs! Sokan rosszul tudják ...
2017. november 17. péntek, 16:00
Az október utolsó szombatjáról utolsó vasárnapjára virradó éjszakán Romániában is befejezôdött a nyári idôszámítás. Ehhez egy órával vissza kellett állítani az óra mutatóit, digitális számjeleit. A sajtóban és közbeszédben ilyenkor a nyári idô, illetve idôszámítás végérôl, a téli idô, illetve idôszámítás kezdetérôl esik szó gyakran. Mégpedig helytelenül.
Bővebben...
 
Megóvnák az allergiásokat
2017. november 10. péntek, 16:17
A Román Parlament szenátusa október 24-én elfogadta a parlagfû módszeres irtására vonatkozó törvénytervezetet, amelyet a Nemzeti Liberális Párt, a Népi Mozgalom Pártja, az RMDSZ és a Liberális-Demokrata Szövetség honatyáinak egy csoportja közösen nyújtott be. 
Bővebben...
 
Bûnpártoló volt rendôr
2017. november 10. péntek, 16:17
Az Országos Korrupcióellenes Igaz­gatóság (DGA) – amely fôként a belügy­minisztérium alkalmazottait vizsgálja – október 31-én közölte, hogy eljárásaik nyomán, másfél éves per után az igazságügyi szervek 8 év 8 hónap letöltendô szabadságvesztésre ítéltek egy volt rend­ôrt, aki korábban Háromszéken, Sepsi­szentgyörgyön teljesített szolgálatot. 
Bővebben...
 
Megválaszolnának Dan Tanasának
2017. november 10. péntek, 16:15
Az RMDSZ Udvarhelyszéki Szervezetének október 27-i közgyûlésén bemutatták a Romániai Magyar Jogvédô Egyesületet, amelynek elnöke Szilágyi István. Az egyesület célja fellépni az erdélyi és romániai magyarságot érô etnikai jellegû támadásokkal és jogfosztó lépésekkel szemben. 
Bővebben...
 
Rekordok kollokviuma
2017. november 10. péntek, 16:15
Október 12-22. között, vagyis tizenegy napig a színházé volt a fôszerep Gyergyószentmiklóson, hiszen a Nemzetiségi Színházi Kollokvium nagyon sok embert megszólított. Rekordszámú látogató és meghívott, sok támogató és folyamatos teltház dicsérte a Figura Stúdió Színház kisszámú munkaközösségének erôt próbáló összefogását, munkáját. 
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 187

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret