Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megye • 2016. szeptember 15-21. • ­XXI. ­évf. 37. ­sz. 

2017. február 24., péntek - Mátyás
Címlap Nyilvánosság
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4688
Tartalom : 14192
Tartalom találatai : 13360427
Jelenleg 318 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Nyilvánosság
Hatnapos bábos tábort szervezett a HALVIRÁG EGYESÜLET
2017. február 24. péntek, 08:13
Bár rövid volt a félévi vakáció, ennek ellenére, egy pályázatnak köszönhetôen ezúttal is hatnapos bábos táborba várta a gyermekeket a Halvirág Egyesület. A Napsugár az Esôben Egyesület székhelyén szervezett foglalkozásokra 21 gyermek jelentkezett, többségük gyergyószentmiklósi, de a környékbeli falvakról is jártak kisiskolások. Vannak köztük olyanok is, akik már az elôzô két táborban is részt vettek.
Bővebben...
 
Kéménytûz okozott riadalmat
2017. február 24. péntek, 08:13

Szerdán, február 15-én reggel pillanatok alatt szárnyra kapott a hír, hogy sûrû füst száll fel Gyergyószentmiklóson, a Virág negyed 41/E lépcsôház tetejérôl. Riasztották a helyi tûzoltókat is, akik rövid idô alatt orvosolták a helyzetet, miután megállapították, hogy egy kémény gyúlt ki. Kár nem történt, de a harmadik és negyedik emelet megtelt füsttel. 

Bővebben...
 
Kiértékeltük a Baba-szemlét… Aranyos csöppségek jutalma
2017. február 24. péntek, 08:12

Kéthete, lapunk idei 5. kiadásában kilenc csodálatos kiskorú fotóját közöltük. Valamennyi aranyos csöppség ismerôs volt az Új Keletet rendszeresen olvasók körében, hiszen rendre szerepeltek korábban az állandó jelleggel 3. oldalunkon jelent-kezô Bababutik-rovatunkban.

Bővebben...
 
Kevés a „nyugdíjvásárló”
2017. február 24. péntek, 08:11
Az Országos Nyugdíjpénztár adatai szerint február 8-ig alig valamivel több, mint 5500 személy adott be kérvényt a társadalombiztosítási hozzájárulás (nyugdíjalap) visszamenôleges kifizetésére. 
Bővebben...
 
DOLGOZNAK A FÛTÉSSZOLGÁLTATÁS ÁTVÉTELÉN: Hamarosan elkezdôdhetnek az alkalmazások a hôszolgáltatóhoz
2017. február 16. csütörtök, 11:21
A gyergyószentmiklósi önkormányzat készül a távhôszolgáltatás márciusi átvételére. Menet-rend szerint haladnak a szük-séges ügyintézéssel, határozatok meghozatalával. Hamarosan elkezdôdhetnek az alkalma-
zások is a nemrég létrehozott alegységhez. 
Bővebben...
 
Súlykorlátozás a kövezett utakon
2017. február 16. csütörtök, 11:19
Hargita Megye Tanácsa ezúton is felkéri a szállítócégeket, közbirtokosságokat, fakitermelô cégeket, hogy vegyék figyelembe a több megyei útra is érvényes súlykorlátozást. 
Bővebben...
 
Rendkívüli tanácsülésen eldöntöttek: Hitelt biztosítanak az új hôszolgáltatónak
2017. február 16. csütörtök, 11:10
Kedden délután rendkívüli tanácsülésre gyûlt össze Gyergyószentmiklós képviselôtestülete. A jelenlévô 15 tanácsos olyan döntéseket hozott, amelyekkel folytatódik a távhôszolgáltatás március elejére tervezett átvéte-
lének elôkészítése. A helyi költségvetésbôl hitelt biztosítanak az új alintézmény elsô kéthavi mûködéséhez. 
Bővebben...
 
Ehetô a kifli, mégsem eszik a gyerekek
2017. február 10. péntek, 08:41
Azt követôen, hogy több panasz is ér­kezett az illetékes hatóságokhoz és Hargita Megye Tanácsához is a Tej-kifli program keretében kiszállított péktermékekre, Borboly Csaba megyeelnök ké­réssel fordult a Sapientia csíkszeredai karának Élelmiszeripari szak vezetôségéhez, hogy ôk is vizsgálják meg a termékek összetevôit és fogyaszthatóságát. 
Bővebben...
 
Sör és pálinka ügyében is határozott Hargita Megye Tanácsa
2017. február 10. péntek, 08:41
Több oka is volt a január 30-i rendkívüli tanácsülés összehívásának. Az egyik a fejlesztési minisztérium múlt pénteki levele, amely január 31-i határidôt szabott a helyi és megyei önkormányzatoknak a kormány Helyi Fejlesztési Programjába (PNDL) való, határozattal alátámasztott igénylések beküldésére, ezért Hargita Megye Tanácsa hétfôn este nyolc megyei út korszerûsítésére kért finanszírozást. Emellett elvi határozatot hozott arról, 
hogy kiáll az Igazi Csíki Sör mellett, arról, hogy Hargita, Kovászna és Maros megye vezetôi együtt kérik a pálinka megnevezés székelyföldi használatának engedélyezését, valamint a szakoktatás témájában.
Bővebben...
 
Kézre került „savazók"
2017. február 10. péntek, 08:38
Székelyudvarhelyen tavaly év végén utcai fehér fegyveres (kés) és szóbeli fenyegetés miatt ôrizetbe vettek két férfit. Az udvarhelyszéki alvilág két ismert alakjáról van szó, apa és fia. Erôszakos megnyilvánulásaik dacára büntetlen elôéletûek, tiszta „priusszal”. Vagyis ez ideig megúszták.
Bővebben...
 
Elkészültek a Csodavilág Napköziotthon új tervei
2017. február 10. péntek, 08:37
Tavaly júliusban kezdték el a bôvítési munkálatokat a Kossuth Lajos utcai Csodavilág Napköziotthonban. A nyertes pályázatban az szerepelt, hogy többek között beépítik az intézmény tetôterét, megnagyítják az ebédlôt. A kivitelezés során azonban nem várt problémák kerültek felszínre, így az odajáró gyermekek a Pitypang Óvodaközpontban tanulnak ebben a tanévben. Az új tervek nemrégiben elkészültek, a munkálatokat tavasszal kezdik el. 
Bővebben...
 
Három nap, négy tûzeset
2017. február 10. péntek, 08:36
A január 27-29-i hétvégén négy komolyabb háztáji tûzesethez riasztották az Olt Katonai Tûzoltóság alakulatait és a körzeti önkénteseket.
Bővebben...
 
Továbbra sincs megállapodás: Kétmilliárd-ötszázmillió forintot követelhet az E-Star
2017. február 03. péntek, 09:08
A gyergyószentmiklósi képviselôtestület már több határozatot is elfogadott a távhôszolgáltatás átvétele kapcsán, a tervek szerint erre legkésôbb március 8-án kerül sor. Több egyeztetés is történt a felek között, de megállapodás nem született. Az E-Star anyavállalata hétfôn kora este a Budapesti Értéktôzsde honlapján tájékoztatta az ügyfeleit, hogy a következô közgyûlésen határozati javaslatot terjesztenek elô a követeléseik kapcsán. 
Bővebben...
 
Ditrói karambol
2017. február 03. péntek, 09:07
Két gyergyószárhegyi és egy gyergyóremetei személy a kárvallottja egy Ditró területén történt hármas közlekedési balesetnek.
Bővebben...
 
Az elmúlt évre tekintettek vissza Gyergyóremetén
2017. február 03. péntek, 09:07
Éves beszámolóját tartotta meg Gyer­gyóremete Polgármesteri Hivatala va­sárnap, január 22-én. 
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 176

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret