Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megye • 2016. szeptember 15-21. • ­XXI. ­évf. 37. ­sz. 

2017. május 29., hétfõ - Magdolna
Címlap Nyilvánosság
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4689
Tartalom : 14480
Tartalom találatai : 13597572
Jelenleg 208 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Nyilvánosság
A sportolás megszépít
2017. május 19. péntek, 14:39
A rendszeres testmozgás nem csak az egészségünkre és a testsúlyunkra van jó hatással. A kedélyünk is jobb lesz tôle, ráadásul még a bôrünk, sôt, a hajunk is megszépül tôle! Heti három könnyû edzés, és egy-
két hónap alatt látványos változásoknak örülhetünk.
Bővebben...
 
Palántamajális: Kivirágzik, terem az ajándék
2017. május 19. péntek, 14:37
Az Ajándék, csere, kaláka elnevezésû csoport gyakran szólítja meg, várja a gyergyóiakat olyan rendezvényekre, amelyeken a pénznek nincs jelentôsége. Ezek az örömegyüttlétek sok-sok hozadékkal rendelkeznek, így 
mind többen csatlakoznak, hogy részesei lehessenek a találkozóknak. Legutóbb május 6-án, szombaton délelôtt másodszor tartottak Palántamajálist nagy sikerrel.
Bővebben...
 
Rendôrségi figyelmeztetés: Nagyon vigyázni a „csatornásokkal”!
2017. május 19. péntek, 14:35
A Hargita Megyei Rendôr-fôkapitányság terjedelmes közleményben figyelmezteti a lakosságot a jelenséggé váló visszaélésekre, amelyek számos esetben kimerítik a bûncselekmény (csalás, fe-nyegetés, zsarolás, szabadság-korlátozás, megfélemlítés, tettlegesség stb.) fogalmát. A közleménybôl idézünk:
Bővebben...
 
Sokan panaszkodnak a melegvíz-szolgáltatás miatt: Márciusra áfamentes számla érkezik
2017. május 19. péntek, 14:35
Az elmúlt napokban sokan panaszkodtak a melegvíz-szolgáltatás miatt, a város minden lakónegyedében tapasztaltak olyat, hogy kádnyi vizet ki kellett engedni ahhoz, hogy megfelelô hômérsékletû legyen. Közülük azonban kevesen jelzik a szolgáltatónak a problémát. A számlafizetés módja is érdekli a fogyasztókat, az illetékesek elárulták, nem kell egyszerre fizessék a két hónapnyi fûtést. 
Bővebben...
 
Véget ért a fûtésidény Gyergyószentmiklóson: Több mint ezer család kapott fûtéstámogatást
2017. május 11. csütörtök, 16:24
Ahogyan a fogyasztók már megszokhatták, az idôjárás kedvezôbbre fordulásával megszûnt a távhôszolgáltatás a tömbháznegyedekben. Május elsejét követôen városszerte csak ott lesz fûtés, ahol a lakók igénylik. Az elmúlt idény felemás volt, hiszen márciusban szolgáltatóváltás történt, a teljes mértékû átálláshoz hosszabb idôre van szükség.
Bővebben...
 
Elismerés gyergyói pedagógusnak: Bernád Ildikó az Év tanára második díjazottja
2017. május 11. csütörtök, 16:23
Április 30-án, szombaton a budapesti Magyar­ság Házában adták át az Év tanára díjakat. A programban résztvevô határon túli magyar pedagógusok közül második helyezést Bernád Ildikó, a gyergyószentmiklósi Vaskertes Általános Iskola igazgatónôje és matematika-fizika szakos tanára érte el.
Bővebben...
 
Vissza az iskolapadba!
2017. május 11. csütörtök, 16:22

Román sajtóbeszámolók tanúsága szerint az utóbbi évtizedek leghosszabb tavaszi vakációja zárult május 2-án reggel az iskolások számára. Ösz­szesen 17 napot tartott. Ez annak tu­lajdonítható, hogy a Nagypénteken kezdôdött szünidôt meghosszabbította a hétfôre esô május 1-jei munkaszüneti ünnepnap. 

Bővebben...
 
Páváskodjunk!
2017. május 11. csütörtök, 16:22
Május 10-ig jelentkezhetnek a népzene és a néptánc területén tevé-kenykedô 16 és 35 év közötti szólisták és együttesek a Fölszállott a páva tehetségkutató versenyre.
Bővebben...
 
Újabb medvetámadás!
2017. május 11. csütörtök, 16:21

Csíkszereda nyugati peremén, a Csiba városrészen, a Hargita-hegységre vezetô országút kö­zelében az április 30-ról május 1-jére virradó éj­szakán, éjfél tájban két fiatal pásztorra támadt rá egy medve. A 19-20 éves fivérek a karjaikon és a lábaikon szenvedtek sérüléseket, sebeik nem bi­zonyultak életveszélyesnek.

Bővebben...
 
Gyergyói tûzkárok
2017. május 05. péntek, 13:47
Ünneprontó és minden­képpen szomorú kicsen­gésû tûzeset történt a nagyhéten Gyergyó­szent­miklóson, a Mocsár  ut­cá­ban. Egymás után ki­gyul­ladt öt gazdasági épület, három garázs, egy raktár és egy fás szín. A szakértôk szerint rövidzárlat lehetett a tûz keletkezésének az oka.
Bővebben...
 
Vigyázat, a hiszékenységnek ára van! Telefonos csalók
2017. május 05. péntek, 13:44
Nemrég Székelyudvarhelyen ismét felbukkant a „balesetes szélhámosság”. A gyilkosságért 22 évi börtönbüntetését töltô 48 éves P. I. férfinak három személytôl, illetve családtól sikerült kicsalnia 2500 és 5000, valamint 600 lejt. 
Bővebben...
 
GYERGYÓSZENTMIKLÓS: Elírt dûlôszámok
2017. május 05. péntek, 13:44
A parcellázási tervek elkészítése közben, a megbízott szakcég több esetben dûlôszám elírásokat észlelt a tulajdonjogi papírokban. Ezen hibák kijavítása céljából, felhívják a tulajdonosok figyelmét, hogy mielôbb jelentkezzenek az önkormányzat kataszteri irodáján az eredeti tulajdonjogi papírokkal. 
Bővebben...
 
Barti Tihamér, a Gyergyó Területi RMDSZ új elnöke vallja: „Nincs virágzó város virágzó vidék nélkül”
2017. május 05. péntek, 13:43
Barti Tihamért választotta egyhete, múlt csütörtök (április 20-án) este a Gyergyó Területi RMDSZ elnökének a szervezet területi küldöttgyûlése.
Bővebben...
 
TÖBB MEGYEI ÚTON egész éves tengelysúly korlátozás van érvényben
2017. május 05. péntek, 13:43
Megyeszerte egész éves tengelysúly korlátozások vannak érvényben a megyei besorolású utakon. Hargita Megye Tanácsa illetékes munkatársai 26 útszakaszra helyeztek ki erre figyelmeztetô táblákat. A 3,5 tonnás korlátozásra azokon a szakaszokon van szükség, ahol ezt az út terhelhetôsége megköveteli, ugyanis a felújítás alatt álló, valamint a hóolvadás, esô vagy hômérséklet-ingadozás által érintett szakaszo-kon a nagy teherautók megrongálhatják az út szerkezetét.
Bővebben...
 
Hagyjuk a bálnát!
2017. április 28. péntek, 14:35
A világméretûvé vált jelenség komoly veszélyeire való tekintettel, a Hargita Megyei Rendôr-fôkapitányság is behatóan foglalkozik a Kék bálna el-nevezésû internetes „játékkal” szembeni felelôsségteljes fellé-péssel. Iskolákban tartottak felméréseket és tájékoztatásokat, és a minap egy sajtótájékoztató idején is elôbukkant a téma. (Az Új Kelet 2017. április 6-12-i számában olvasható részletes ismertetô a Kék bálnáról.)
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 180

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret