Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2018. február 25., vasárnap - Géza
Címlap Nyilvánosság
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4695
Tartalom : 15135
Tartalom találatai : 13913595
Jelenleg 202 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Nyilvánosság
Mûködik a hibabejelentô alkalmazás: A lakosság jelezheti a rendellenességeket
2018. február 18. vasárnap, 20:16
Bemutatták azt az okostelefonos alkalmazást, amely segítségével a gyergyószentmiklósi lakosság jelezheti az önkormányzat felé azokat a rendellenességeket, amelyeket észlel, ha nyitott szemmel jár a városban. Az ingyenes applikáción az is követhetô, milyen fázisban van a jelentett probléma megoldása. 
Bővebben...
 
Ítélet a volt ügyésznô ellen
2018. február 18. vasárnap, 20:15
Románia Legfelsôbb Bírósága elfogadta az Országos Korrupcióellenes Ü­gyészség (DNA) gyulafehérvári területi hivatalának a fellebbezését, és 3 év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte Majeczki Izabellát, a Gyergyó­szent­miklósi Bíróság mellett mûködô ü­gyészség volt vezetôjét. 
Bővebben...
 
Almásiak raboltak Alfaluban
2018. február 18. vasárnap, 20:15
Hosszú várakozás, ezernyi találgatás után a Hargita Megyei Rendôr-fôkapitányság sajtóközleményben ismertette a tavaly szeptemberi, gyergyóalfalvi rab­lótámadás vizsgálati eredményeit. Mint annak idején röviden beszámoltunk róla, szeptemberben, a késô esti órákban  is­meretlen álarcos támadók behatoltak egy gyergyóalfalvi lakóházba, ahonnan je­lentôs pénzösszeggel – a rendôrség szerint csaknem 6000 lejjel – távoztak.
Bővebben...
 
Gyergyószentmiklóson mobil jégpálya épül
2018. február 09. péntek, 16:02

A szeptember eleji tanácsülésen jelenlévô Nagy Attila, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát mûködtetô Mens Sana Alapítvány ügyvezetô igazgatója úgy vélte, már Mikuláskor használható lesz az általuk épített mobil jégpálya. Az engedélyezési eljárás azonban hosszú idôt vett igénybe, így csak a napokban tudta elkezdeni a gyergyószentmiklósi önkormányzat az általa vállalt feladatokat, a kijelölt terület rendezését. 

Bővebben...
 
Az új év szabadnapjai
2018. február 09. péntek, 16:00
A 2018. esztendô során Romániában összesen 14 olyan hivatalos ünnep lesz, amelyek munkaszüneti szabadnapokkal is járnak a klasszikusnak mondott 5 napos munkahét során. Némelyik (húsvét, pünkösd) esetében hétfôre vonatkozik a munkaszünet, voltaképpen 11  szabadnap lesz a szombatokon, vasárnapokon kívül. 
Bővebben...
 
Ezer ide, száz oda
2018. február 09. péntek, 15:54
Elôzô lapszámunkban röviden beszámoltunk az RMDSZ jövô évi programtervezetérôl, amely a románság 2018-as „egyesülési centenáriumához” is kapcsolódik.
Bővebben...
 
Államcsíny szikrája?
2018. február 09. péntek, 15:54
Temesváron december 17-én megemlékezésekre, koszorúzásokra került sor az 1989. december 17-i karhatalmi megtorlások halálos áldozatainak, sebesültjeinek tiszteletére. Az említett napon, 28 évvel ezelôtt dördültek el az elsô sortüzek a Temesvári Opera elôtti téren, és a menekülni próbáló emberek nem tudtak behatolni az ortodox katedrálisba, mert a gondnokság az ajtókat lezárta.
Bővebben...
 
Támogatási szerzôdéseket írtak alá: Négy utca teljes felújítását biztosítják
2018. február 09. péntek, 15:54
Negyvenkét kilométernyi csatornahálózat épülhet jövôben Gyergyószentmiklóson, és ez a város teljes lefedettségét jelenti. A Fejlesztési Minisztériumban már korábban megkötötték az ezzel kapcsolatos támogatói szerzôdést, múlt héten pedig újabb nagy volumenû beruházás kapcsán tették meg az elsô lépéseket, ezúttal négy utca finanszírozásáról szóló megállapodást írtak alá Bukarestben. 
Bővebben...
 
Idén több pénz gyûlt a fôzôversenyen: Átadták az adományt a Napsugár az Esôben Egyesületnek
2018. február 02. péntek, 16:56
A Szent Miklós Napok keretében nyolcadik alkalommal szervezték meg a Kárpát-medencei Disznótoros Fôzôversenyt, amelyen 34 csapat fôzött, és sokan beneveztek a sütemény-, a kocsonya- és a száraz-, valamint füstölt hústermék mustrára is. A rendezvény keretében évrôl évre adományokat gyûjtenek, ma a polgármesteri hivatalban adták át a Napsugár az Esôben Egyesület vezetôjének a felajánlott pénzösszeget. 
Bővebben...
 
Vigyázat, csapda lehet!
2018. február 02. péntek, 16:56

Hétfôn, december 11-én ismertetett köz­vélemény-kutatás (Provident) ered­ményei szerint Románia felnôtt korú la­kosságának, legalábbis a megkérdezetteknek több mint 50 százaléka legalább egyszer aláírt már olyan szerzôdést, ami­nek a szövegét nem olvasta el egyáltalán, vagy csak nagyon felületesen. 

Bővebben...
 
Anna harangtornya
2018. február 02. péntek, 16:56
Román teológusok szerint a világon egye­dül­álló mûemléktemplom található az észak-moldvai Botosani megye Hiliseu Crisan nevû falujában. Elsô ránézésre nehéz eldönteni, hogy ortodox vagy római katolikus. Nem téved, aki azt mondja, mindkettô.
Bővebben...
 
Megáldották a felújított orgonát a Szent Miklós templom búcsúján: Hit, remény és szeretet nélkül élni nem érdemes
2018. február 02. péntek, 16:54
December 6-a Szent Miklós, Gyergyószentmiklós város védôszentjének ünnepe. Az ô tiszteletére felszentelt római katolikus templomban minden évben ezen a napon rendezik a búcsút, melynek szónoka évrôl évre egy-egy köztiszteletben álló tiszteletes. A meghívott ezúttal Potyó Ferenc érseki helynök volt, aki prédikációjában az isteni boldogság és a jóság lényegére világított rá.
Bővebben...
 
Kutyái mentették meg az életét: A medvetámadás áldozata mesélt a „találkozásról”
2017. december 14. csütörtök, 17:13
A kutyái mentették meg az életét annak az ötven éves gyimesfelsôloki gazdálkodónak akire csütörtök este támadt rá egy jól megtermett medve a szépvízi részhez tartozó kuruci területen. 
Bővebben...
 
Borszék a legjobb
2017. december 14. csütörtök, 17:11
A 2010-2017-es idôszakban a Borsec (borszéki borvíz) hatszor lett a legnépszerûbb, legerôsebb termék- és márkanév Romániában.
Bővebben...
 
Elismeréseket adtak át a dísztanácsülésen: Bocsárdi László lett Gyergyószentmiklós díszpolgára
2017. december 14. csütörtök, 17:10
A Szent Miklós Napok egyik ünnepélyes rendezvénye a dísztanácsülés, melyen ezúttal is számos elismerést átadtak. Díszpolgári címet és Pro Urbe-díjakat, pedagógiai, egészségügyi, képzômûvészeti kitüntetéseket adományoztak, és kiemelt önkormányzati elismerésben részesítettek több civil szervezetet.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 189

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret