Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2017. október 17., kedd - Hedvig
Címlap Közlendő
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4692
Tartalom : 14894
Tartalom találatai : 13732973
Jelenleg 193 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Közlendõ
Elkezdôdött a MAGYAR ZENE FESZTIVÁL idei díjazottjainak ôszi külföldi koncertsorozata
2017. október 05. csütörtök, 16:30
A Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet által szervezett Magyar Zene Fesztivál díjazottai minden év ôszén – a Balassi Intézetek hálózati együttmûködésének köszönhetôen – külföldi koncertlehetôséghez jutnak. Az idei fesztivál a Kodály-év jegyében zajlott, melynek szellemében a díjazottak Kodály-mûvekkel gazdagított repertoárral lépnek fel Párizsban, Budapesten, Rómában és Bécsben. 
Bővebben...
 
A DUNA WORLD EZEN AZ ÔSZÖN IS MEGMUTATJA a világ magyarságának a hazai kultúra legjavát és a közmédia kincseit
2017. szeptember 22. péntek, 13:58
Szeptembertôl kezdôdôen tema-tikus napokkal és az aktuális emlékévekhez kapcsolódó mûsorokkal jelentkezik a világ magyarságához szóló televízió, amely ebben a szezonban is megmutatja a diaszpórában élôknek az óhaza kulturális színterének legjavát: Arany-kor, Szent Mihály Nap, 1956 élô emlékezete, Jónak lenni jó!, Príma Primissima - ezek csak a legfontosabbak a tematikus mûsorok közül.
Bővebben...
 
Népviseletet Kapott a Ditrói Hagyományôrzô Csoport
2017. szeptember 18. hétfő, 15:09
A ditrói hagyományôrzô csoport ünnepélyes keretek között vehetett át tíz rend szatmári és szilágysági tájegységekre jellemzô népi viseletet 2017. augusztus 31-én. Ezen ruhák beszerzése kiemelt jelentôséggel bír a hagyományôrzô csoport számára. 
Bővebben...
 
Bözödújfalu római katolikus temploma 2014-ben adta meg magát a víz fogságának, a több mint két évtizede vízben álló hírvivô utolsóként tûnt el a falurombolás áldozataként: FELHÍVÁS!
2017. szeptember 01. péntek, 15:52
Talán már értesültek a médiából arról a hírrôl, hogy az erdélyi falurombolás szimbólumát, a valamikori Bözödújfalu római katolikus templomát vissza szeretnénk állítani oda, ahová ôseink építették.
Bővebben...
 
Evangelizációs bibliahét gyermekeknek: LOVAGKIRÁLY A PÉLDAKÉPEM
2017. június 23. péntek, 15:01
Már érzôdik a vakáció illata. Alig néhány nap, és itt a játék, a kikapcsolódás, a játszva tanulás ideje.  Ebbe a vakációs hangulatba kapcsolódik be a gyergyószentmiklósi Szent István Plébánia közössége, a tavalyhoz hasonlóan Evangelizációs bibliahetet szervezve a gyerekeknek. Tudjuk, hogy sok gyerek szeretne eljutni különbözô táborokba, de nincs rá lehetôsége. Mi várunk mindenkit, aki négy felejt­hetetlen napot szeretne velünk tölteni. A tavaly több mint 120 gyerekkel táboroztunk együtt, reméljük ez idén sem lesz másképp. 
Bővebben...
 
GYEREKNAP ALKALMÁBÓL Mesejáték ôsbemutató a Figuránál
2017. június 09. péntek, 14:45
A Figura idei évadának utolsó bemutatója Csiki Zsolt rendezé-sében Mosu Norbert-László és Biró Réka mesedarabja, Az élet fája, melyet gyereknap alkalmából, június 1-én, csütörtök délután 17.00 órától láthat elôször a közönség. Az elôadást 6 éven felüli gyerekeknek ajánlja a színház. 
Bővebben...
 
Szépségkirálynô választás élôben a Dunán
2017. június 02. péntek, 09:21
Június 18-án (erdélyi idô szerint) 20:30 órától a Duna és a Duna World élô mûsorában ismét megválasztják Magyarország legszebb lányát. A gyôztes Kínában képviselheti hazánkat 
a Miss World világdöntôn.
Bővebben...
 
Otthonról hazajöttek Budapestre a székelyek
2017. május 29. hétfő, 16:10
A péntektôl vasárnapig tartó budapesti 3. Székely Fesztivál hagyományos kézmûves termékekkel, népmûvészeti bemutatókkal, turisztikai kínálattal és sokszínû programmal várta az érdeklôdôket. Több száz kiállító, kézmûves, minden nap más megye – Hargita, Kovászna, Maros megye – mutatta be kulturális értékeit. A rendezvény idei fôvédnöke ismételten Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter volt, védnöke pedig Budapest II. kerületi polgármestere, Láng Zsolt.
Bővebben...
 
Megszervezik a gyergyószentmiklósiak világtalálkozóját: Hazavárják az elszármazottakat
2017. május 11. csütörtök, 16:33
Öt év elteltével idén is megszervezik a gyergyószentmiklósiak világtalálkozóját. A városból elszármazottakat várják haza, de az itt élôk vagy az itt letelepedettek is megosztják majd az esemény alkalmával azt, hogy miért érdemes Gyergyószentmiklóst választani. Az elszármazottak találkozóját az elôzô kiadásától eltérôen nem nyáron rendezik, hanem a Szent Miklós Napok programjainak alapjául szolgál majd. 
Bővebben...
 
Önkéntes orvosok Erdélyben
2017. május 11. csütörtök, 16:32
Május 14-tôl újra megkezdi munkáját a Nemzetközi Gyermekmentô Szolgálat (NGYSZ) önkéntes orvos-csoportja, melynek tagjai évente kétszer utaznak Hargita megyébe, ahol a megyei kórházban, iskolákban, óvodákban és egyéb gyermekintézményekben szûrik, vizsgálják és gyógykezelik a rászoruló gyermekeket. Az intézményeket gyógyszerekkel, gyógyászati segédeszközökkel, illetve szakmai továbbképzéssel is segítik.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 16

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret