Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megye • 2016. szeptember 15-21. • ­XXI. ­évf. 37. ­sz. 

2017. május 22., hétfõ - Júlia, Rita
Címlap Közlendő
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4689
Tartalom : 14480
Tartalom találatai : 13583257
Jelenleg 178 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Közlendõ
Megszervezik a gyergyószentmiklósiak világtalálkozóját: Hazavárják az elszármazottakat
2017. május 11. csütörtök, 16:33
Öt év elteltével idén is megszervezik a gyergyószentmiklósiak világtalálkozóját. A városból elszármazottakat várják haza, de az itt élôk vagy az itt letelepedettek is megosztják majd az esemény alkalmával azt, hogy miért érdemes Gyergyószentmiklóst választani. Az elszármazottak találkozóját az elôzô kiadásától eltérôen nem nyáron rendezik, hanem a Szent Miklós Napok programjainak alapjául szolgál majd. 
Bővebben...
 
Önkéntes orvosok Erdélyben
2017. május 11. csütörtök, 16:32
Május 14-tôl újra megkezdi munkáját a Nemzetközi Gyermekmentô Szolgálat (NGYSZ) önkéntes orvos-csoportja, melynek tagjai évente kétszer utaznak Hargita megyébe, ahol a megyei kórházban, iskolákban, óvodákban és egyéb gyermekintézményekben szûrik, vizsgálják és gyógykezelik a rászoruló gyermekeket. Az intézményeket gyógyszerekkel, gyógyászati segédeszközökkel, illetve szakmai továbbképzéssel is segítik.
Bővebben...
 
A tánc világnapján az András Lóránt Társulat elôadása a Figuránál
2017. május 05. péntek, 13:57
Április 29-én, szombat este 7 órától a tánc világnapja alkalmából a marosvásárhelyi András Lóránt Társulat táncelôadása, A patkány esküvôje kerül mûsorra a Figuránál.
Bővebben...
 
„Áll a Krisztus szent keresztje”* A közmédia húsvéti mûsorajánlója
2017. április 21. péntek, 13:52
A közszolgálati rádió- és televíziócsatornák ebben az évben is a kereszténység legnagyobb ünnepéhez méltó programokat ajánlanak hallgatóiknak, nézôiknek. A vallási mûsorok mellett a palettán értékes filmek, dokumentummûsorok szerepelnek. 
Bővebben...
 
Helyi termékek tavaszi vására
2017. április 21. péntek, 13:52
Száznegyven termelôtôl szerezhetôk be a hagyo­mányos élelmiszerek és a kézmûves termékek a Hagyományos és helyi termékek tavaszi vásárán és kiállításán Csíkszeredában a Szabadság téren. A Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szerve-zésében megtartott vásárt április 7-én nyitották meg, az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Horváth Viktória kiemelt külgazdasági kezdeményezésekért felelôs magyar nagykövet, Tánczos Barna szenátor, továbbá jelen volt Becze István megyei tanácsos, Lázár Zoltán külgazdasági attasé és Lukács Zoltán Levente, a fejlesztési ügynökség vezetôje. 
Bővebben...
 
Arany Versek Bûvöletében Versenyfelhívás az Arany János-emlékév küszöbén
2016. szeptember 22. csütörtök, 10:56
A magyar irodalom legnagyobb epikus költôje, a Kisfaludy Társaság igazgatója, a Magyar Tudományos Akadémia tagja és fôtitkára, a magyar irodalom egyik legismertebb és legjelentôsebb alakja, a Toldi szerzôje, Arany János születésének (1817. március 2.) kétszázadik évfordulója közeleg. A bicentenárium alkalmából meghirdetett emlékév programsorozatában kiemelt helyet foglal el a nagyszalontai Arany János Mûvelôdési Egyesület által minden korosztály számára meghirdetett hagyományos, ám ezúttal világméretûvé bôvített, Arany Versek Bûvöletében címû szavalóverseny, amelyre 2016. október 15-ig lehet benevezni. A megmérettetést eldöntô eseményeket 2017. március 4–5-én rendezik meg Nagyszalontán.
Bővebben...
 
„Szent István nézz Mennybôl le” A közmédia ünnepi mûsorajánlója
2016. szeptember 08. csütörtök, 09:52
Augusztus 20-ára a közmédia gazdag mûsorválasztékkal készül. Az ünnepi palettán helyszíni közvetítések, vallási mûsorok és igényes filmek szerepelnek.
Az ünnep reggelén Szent Ist­ván király és Árpád-házi szentjeink örökségérôl, államiságunk és hitünk gyökereirôl, valamint máig ható erejérôl beszél Ker­cza Asztrik ferences szerzetes (Haj­nali gondolatok, Duna – erdélyi idô szerint 6.50 óra).
Bővebben...
 
Riói izgalmak a közszolgálati csatornákon
2016. augusztus 11. csütörtök, 08:35
Az Eb-t követôen már csak órákat kell arra várniuk a sportrajongóknak, hogy a sport­világ újabb rangos, ha nem a leg­rangosabb ese­ményét szurkolhassák vé­gig a közmédia tele­vízió és rádió csatornái elôtt. Au­gusztus 5-én indul az Olim­pia, mely­rôl az M4 Sport, az M5, az M1 és a Kossuth rádió is közvetít, beszámol.  
Bővebben...
 
Véget ért Hargita Megye Tanácsa és a Békás-szoros – Nagyhagymás Nemzeti Park közös projektje
2016. augusztus 04. csütörtök, 07:47
Átfogó európai uniós természetvédelmi projektet valósított meg Hargita Megye Tanácsa a Békás-szoros – Nagyhagymás Nemzeti Park Igazgatóságával partnerségben. Ennek a projektnek az eredményeként olyan integrált kezelési terv, valamint eszközök állnak az érintettek rendelkezésére, amelyek segítsé­gével a Békás-szoros – Nagyhagymás Nemzeti Park az eddigieknél is haté­ko­nyabban, a Natura 2000-es alapelveknek megfelelôen menedzselhetô. A projektzáró sajtótájékoztatót 2016. július 25-én tartották Gyilkostón.
Bővebben...
 
Kialakult a Magyarország szépe döntôs mezônye
2016. július 21. csütörtök, 08:27
Sokszínû és mozgalmas talent-show keretében újabb oldalukról mutatkoztak be a Magyarország szépe gyönyörû versenyzôi a miskolctapolcai Avalon Parkban megrendezett felkészítô tábor harmadik napján.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 15

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret