Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2017. augusztus 18., péntek - Ilona
Címlap Közlendő
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4690
Tartalom : 14697
Tartalom találatai : 13678304
Jelenleg 229 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Közlendõ
Evangelizációs bibliahét gyermekeknek: LOVAGKIRÁLY A PÉLDAKÉPEM
2017. június 23. péntek, 15:01
Már érzôdik a vakáció illata. Alig néhány nap, és itt a játék, a kikapcsolódás, a játszva tanulás ideje.  Ebbe a vakációs hangulatba kapcsolódik be a gyergyószentmiklósi Szent István Plébánia közössége, a tavalyhoz hasonlóan Evangelizációs bibliahetet szervezve a gyerekeknek. Tudjuk, hogy sok gyerek szeretne eljutni különbözô táborokba, de nincs rá lehetôsége. Mi várunk mindenkit, aki négy felejt­hetetlen napot szeretne velünk tölteni. A tavaly több mint 120 gyerekkel táboroztunk együtt, reméljük ez idén sem lesz másképp. 
Bővebben...
 
GYEREKNAP ALKALMÁBÓL Mesejáték ôsbemutató a Figuránál
2017. június 09. péntek, 14:45
A Figura idei évadának utolsó bemutatója Csiki Zsolt rendezé-sében Mosu Norbert-László és Biró Réka mesedarabja, Az élet fája, melyet gyereknap alkalmából, június 1-én, csütörtök délután 17.00 órától láthat elôször a közönség. Az elôadást 6 éven felüli gyerekeknek ajánlja a színház. 
Bővebben...
 
Szépségkirálynô választás élôben a Dunán
2017. június 02. péntek, 09:21
Június 18-án (erdélyi idô szerint) 20:30 órától a Duna és a Duna World élô mûsorában ismét megválasztják Magyarország legszebb lányát. A gyôztes Kínában képviselheti hazánkat 
a Miss World világdöntôn.
Bővebben...
 
Otthonról hazajöttek Budapestre a székelyek
2017. május 29. hétfő, 16:10
A péntektôl vasárnapig tartó budapesti 3. Székely Fesztivál hagyományos kézmûves termékekkel, népmûvészeti bemutatókkal, turisztikai kínálattal és sokszínû programmal várta az érdeklôdôket. Több száz kiállító, kézmûves, minden nap más megye – Hargita, Kovászna, Maros megye – mutatta be kulturális értékeit. A rendezvény idei fôvédnöke ismételten Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter volt, védnöke pedig Budapest II. kerületi polgármestere, Láng Zsolt.
Bővebben...
 
Megszervezik a gyergyószentmiklósiak világtalálkozóját: Hazavárják az elszármazottakat
2017. május 11. csütörtök, 16:33
Öt év elteltével idén is megszervezik a gyergyószentmiklósiak világtalálkozóját. A városból elszármazottakat várják haza, de az itt élôk vagy az itt letelepedettek is megosztják majd az esemény alkalmával azt, hogy miért érdemes Gyergyószentmiklóst választani. Az elszármazottak találkozóját az elôzô kiadásától eltérôen nem nyáron rendezik, hanem a Szent Miklós Napok programjainak alapjául szolgál majd. 
Bővebben...
 
Önkéntes orvosok Erdélyben
2017. május 11. csütörtök, 16:32
Május 14-tôl újra megkezdi munkáját a Nemzetközi Gyermekmentô Szolgálat (NGYSZ) önkéntes orvos-csoportja, melynek tagjai évente kétszer utaznak Hargita megyébe, ahol a megyei kórházban, iskolákban, óvodákban és egyéb gyermekintézményekben szûrik, vizsgálják és gyógykezelik a rászoruló gyermekeket. Az intézményeket gyógyszerekkel, gyógyászati segédeszközökkel, illetve szakmai továbbképzéssel is segítik.
Bővebben...
 
A tánc világnapján az András Lóránt Társulat elôadása a Figuránál
2017. május 05. péntek, 13:57
Április 29-én, szombat este 7 órától a tánc világnapja alkalmából a marosvásárhelyi András Lóránt Társulat táncelôadása, A patkány esküvôje kerül mûsorra a Figuránál.
Bővebben...
 
„Áll a Krisztus szent keresztje”* A közmédia húsvéti mûsorajánlója
2017. április 21. péntek, 13:52
A közszolgálati rádió- és televíziócsatornák ebben az évben is a kereszténység legnagyobb ünnepéhez méltó programokat ajánlanak hallgatóiknak, nézôiknek. A vallási mûsorok mellett a palettán értékes filmek, dokumentummûsorok szerepelnek. 
Bővebben...
 
Helyi termékek tavaszi vására
2017. április 21. péntek, 13:52
Száznegyven termelôtôl szerezhetôk be a hagyo­mányos élelmiszerek és a kézmûves termékek a Hagyományos és helyi termékek tavaszi vásárán és kiállításán Csíkszeredában a Szabadság téren. A Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szerve-zésében megtartott vásárt április 7-én nyitották meg, az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Horváth Viktória kiemelt külgazdasági kezdeményezésekért felelôs magyar nagykövet, Tánczos Barna szenátor, továbbá jelen volt Becze István megyei tanácsos, Lázár Zoltán külgazdasági attasé és Lukács Zoltán Levente, a fejlesztési ügynökség vezetôje. 
Bővebben...
 
Arany Versek Bûvöletében Versenyfelhívás az Arany János-emlékév küszöbén
2016. szeptember 22. csütörtök, 10:56
A magyar irodalom legnagyobb epikus költôje, a Kisfaludy Társaság igazgatója, a Magyar Tudományos Akadémia tagja és fôtitkára, a magyar irodalom egyik legismertebb és legjelentôsebb alakja, a Toldi szerzôje, Arany János születésének (1817. március 2.) kétszázadik évfordulója közeleg. A bicentenárium alkalmából meghirdetett emlékév programsorozatában kiemelt helyet foglal el a nagyszalontai Arany János Mûvelôdési Egyesület által minden korosztály számára meghirdetett hagyományos, ám ezúttal világméretûvé bôvített, Arany Versek Bûvöletében címû szavalóverseny, amelyre 2016. október 15-ig lehet benevezni. A megmérettetést eldöntô eseményeket 2017. március 4–5-én rendezik meg Nagyszalontán.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 15

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret