Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2018. február 25., vasárnap - Géza
Címlap Közlendő
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4695
Tartalom : 15135
Tartalom találatai : 13913245
Jelenleg 280 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Közlendõ
Megjelent az Erdélyi Gyopár friss lapszáma
2017. december 14. csütörtök, 17:22
Nyisztor Miklós díjnyertes alkotása, a Fagyott sóhaj került a friss Erdélyi Gyopár címoldalára. Az esztendô utolsó lapszámában számos olyan információt találnak, amely arról szól, hogy az Erdélyi Kárpát-Egyesület él, virul és fejlôdik. Ezt bizonyítja a külsô-belsô építkezés: az Erdélyi Kárpát-Egyesület az Európai Gyalogtúra Szövetség tagja lett, közmunka zajlott az EKE-Várban, turistabál a kolozsvári Kaszinóban, ráadásul új EKE-osztály is alakul, a dési természetjárók állnának be az egyesület nagy csapatába. 
Bővebben...
 
Fesztiváldíj, kolozsvári turné, majd…Budapesten készül tévéfelvétel a Figura Anyeginjérôl
2017. november 17. péntek, 16:18
A Figura november 1-jén a Puskin nyomán készült Anyegin címû elôadással vett részt a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház által szervezett D-butan-T Fesztivál második kiadásán. A rendezvény idei koncepciója a fiatal rendezôk promoválása volt, a rendezôkbôl és színházigazgatókból álló öttagú zsûri Botond Nagynak, az Anyegin címû elôadás rendezôjének ítélte a fôdíjat. Az egyébként 5 napos színházfesztiválon tíz elôadás volt versenyben, többek között Kolozsvárról, Bukarestbôl és Sepsiszentgyörgyrôl. 
Bővebben...
 
Átadták a 2017-es Orbán Balázs-díjakat
2017. november 06. hétfő, 16:27
Idén a reformáció jegyében osztották ki a székelyföldi megyék legrangosabb elismerését. Kovászna megyébôl Ft. Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, Maros megyébôl Nt. Jakab István, a Maros-Mezôségi Református Egyházmegye esperese, Hargita megyébôl Tôkés Zsolt, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium igazgatója, az Erdélyi Refor-mátus Egyházkerület igazgatótanácsosa vehette át 
péntek este az Orbán Balázs-díjat a marosvásárhelyi Vártemplomban szervezett díjátadón. 
Bővebben...
 
Szoboravatás Kolozsváron (II. rész) Nagy püspökeink emléke elôtt tisztelegtek
2017. október 26. csütörtök, 16:55

A Magyar Mozgáskorlátozottak Társulata keretében mûködô kolozsvári Szent Kamill Szociális Otthon impozáns szoborparkja 2017. október 7-én két újabb alkotással, Márton Áron és Jakab Antal püspökök mellszobrával gyarapodott. Pakot Áron farkaslaki népi faragó kômunkájának kivitelezését Borsos Géza József, a gyergyócsomafalvi Borsos Miklós Mûvészetéért Alapítvány elnöke támogatta, a Jakab Antal Keresztény Kör pedig csatlakozott a nemes kezdeményezéshez.

Bővebben...
 
Elkezdôdött a MAGYAR ZENE FESZTIVÁL idei díjazottjainak ôszi külföldi koncertsorozata
2017. október 05. csütörtök, 16:30
A Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet által szervezett Magyar Zene Fesztivál díjazottai minden év ôszén – a Balassi Intézetek hálózati együttmûködésének köszönhetôen – külföldi koncertlehetôséghez jutnak. Az idei fesztivál a Kodály-év jegyében zajlott, melynek szellemében a díjazottak Kodály-mûvekkel gazdagított repertoárral lépnek fel Párizsban, Budapesten, Rómában és Bécsben. 
Bővebben...
 
A DUNA WORLD EZEN AZ ÔSZÖN IS MEGMUTATJA a világ magyarságának a hazai kultúra legjavát és a közmédia kincseit
2017. szeptember 22. péntek, 13:58
Szeptembertôl kezdôdôen tema-tikus napokkal és az aktuális emlékévekhez kapcsolódó mûsorokkal jelentkezik a világ magyarságához szóló televízió, amely ebben a szezonban is megmutatja a diaszpórában élôknek az óhaza kulturális színterének legjavát: Arany-kor, Szent Mihály Nap, 1956 élô emlékezete, Jónak lenni jó!, Príma Primissima - ezek csak a legfontosabbak a tematikus mûsorok közül.
Bővebben...
 
Népviseletet Kapott a Ditrói Hagyományôrzô Csoport
2017. szeptember 18. hétfő, 15:09
A ditrói hagyományôrzô csoport ünnepélyes keretek között vehetett át tíz rend szatmári és szilágysági tájegységekre jellemzô népi viseletet 2017. augusztus 31-én. Ezen ruhák beszerzése kiemelt jelentôséggel bír a hagyományôrzô csoport számára. 
Bővebben...
 
Bözödújfalu római katolikus temploma 2014-ben adta meg magát a víz fogságának, a több mint két évtizede vízben álló hírvivô utolsóként tûnt el a falurombolás áldozataként: FELHÍVÁS!
2017. szeptember 01. péntek, 15:52
Talán már értesültek a médiából arról a hírrôl, hogy az erdélyi falurombolás szimbólumát, a valamikori Bözödújfalu római katolikus templomát vissza szeretnénk állítani oda, ahová ôseink építették.
Bővebben...
 
Evangelizációs bibliahét gyermekeknek: LOVAGKIRÁLY A PÉLDAKÉPEM
2017. június 23. péntek, 15:01
Már érzôdik a vakáció illata. Alig néhány nap, és itt a játék, a kikapcsolódás, a játszva tanulás ideje.  Ebbe a vakációs hangulatba kapcsolódik be a gyergyószentmiklósi Szent István Plébánia közössége, a tavalyhoz hasonlóan Evangelizációs bibliahetet szervezve a gyerekeknek. Tudjuk, hogy sok gyerek szeretne eljutni különbözô táborokba, de nincs rá lehetôsége. Mi várunk mindenkit, aki négy felejt­hetetlen napot szeretne velünk tölteni. A tavaly több mint 120 gyerekkel táboroztunk együtt, reméljük ez idén sem lesz másképp. 
Bővebben...
 
GYEREKNAP ALKALMÁBÓL Mesejáték ôsbemutató a Figuránál
2017. június 09. péntek, 14:45
A Figura idei évadának utolsó bemutatója Csiki Zsolt rendezé-sében Mosu Norbert-László és Biró Réka mesedarabja, Az élet fája, melyet gyereknap alkalmából, június 1-én, csütörtök délután 17.00 órától láthat elôször a közönség. Az elôadást 6 éven felüli gyerekeknek ajánlja a színház. 
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 16

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret