Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2018. február 25., vasárnap - Géza
Címlap Interjú
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4695
Tartalom : 15135
Tartalom találatai : 13913251
Jelenleg 285 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Interjú
Beszélgetés elvándorolt gyergyói énekesekkel: HÚSZÉVES ÁLOM TELJESÜLT
2018. február 02. péntek, 16:47

A Szent Miklós Napok keretében szervezett II. Gyergyói Világvándor találkozó igazi élményt jelentett az itt élôknek és az erre az alkalomra hazatérôknek is. Az örömzenélés, a koncertek évtizedekre röpítettek vissza, és a nosztalgikus hangulat mellett azt is bizonyították, hogy nagyon sok tehetséges zenésze volt és van Gyergyószentmiklósnak. 

Bővebben...
 
Beszélgetés Bende Sándor parlamenti képviselôvel: 2018 a pénzügyi változások éve lesz
2017. december 07. csütörtök, 16:53
Lassan megérint minket 2018 elôszele, hiszen már csak egy hónap van hátra az évbôl. Az elôjelek szerint sok nehézséggel kell szembenézzen a lakosság, a pénzügyi változások, a magyarellenesség erôsödése miatt. 
Többek között errôl beszélgettünk Bende Sándor parlamenti képviselôvel, aki azt is elárulta, miként vélekedik Gyergyószentmiklós új alpolgármes-terérôl, illetve szerinte hogyan lehetne hosszú távon itthon tartani a fiatalokat. 
Bővebben...
 
Árvák, orvosok és székelyföldi mûvészek történetei: Bemutatták Cseke Gábor Sorsok címû könyvét
2017. április 07. péntek, 14:15
Megjelent Cseke Gábor Sorsok címû könyve a Hargita Kiadónál, a kötet árvák, orvosok és székelyföldi mûvészek történeteit tartalmazza. A könyvet március 17-én mutatták be a Megyeháza Galériájában. A rendezvényen Sarány István, a Hargita Népe fôszerkesztôje köszöntötte a jelenlévôket, beszélt Hargita Megye Tanácsa és a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének együttmûködésérôl, ennek eredményeként jött létre a Magyar Sajtó Napja, amelynek keretében szervezték meg Cseke Gábor könyvének bemutatóját is.
Bővebben...
 
Végrehajtották a 2014-ben kiszabott büntetést
2017. április 07. péntek, 14:14
A Székely Nemzeti Tanáccsal együtt­mûködô Siculitas Egyesületet 2014-ben a ma-rosvásárhelyi Székely Szabadság Napjának megszervezése után 12 ezer lejre bírságolták a gyülekezési jogszabályok állítólagos megsértése miatt. Az elmúlt három esztendôben a törvényes úton megtámadott jegyzôkönyv több bírósági szakaszon ment át. Az egyesület megkapta a jogerôs ítéletet, amelynek következ-ményeképpen számláját zárolták és behajtották a büntetési tétel egy részét.
Bővebben...
 
Hamarosan Maroshévízen is megnyílhat a képviselôi iroda: Sokan kérnek tanácsot, segítséget a parlamenti képviselôtôl
2017. április 07. péntek, 14:13
Minden pénteken 9 és 11 óra között tart fogadóórát Bende Sándor, Gyergyó térségének parlamenti képviselôje Gyergyószentmiklóson, az RMDSZ székházában kialakított irodájában. Ilyenkor személyesen elbeszélget azokkal, akik hozzá fordulnak tanácsért, segítségért, más napokon pedig az irodavezetô fogadja az érdeklôdôket. Hamarosan Maroshévízen is megnyílhat a képviselôi iroda. 
Bővebben...
 
Péter Csaba nyilatkozta múlt év tavaszán: A jó cél érdekében cselekedni, dolgozni és imádkozni kell - Nagykorúság elôtt Hargita megye egyetlen hetilapja
2016. november 25. péntek, 08:46
Tizennyolcadik évfolyamában jár Hargita megye egyetlen hetilapja, az Új Kelet. A keresztény szemléletû, mi több, a keresztény értékeket talán az átlagosnál is nagyobb hangsúllyal képviselô világi lap szerkesztôi már most készülnek az újság jövô évben esedékes nagykorúvá válására: a hasábok továbbszínesítésétôl, az emberközpontúság és a pluralizmus jegyeit magán hordozó tartalom gazdagításától azt várják, hogy „Az olvasható hetilap” még érdekesebb és izgalmasabb lesz, s ez megerôsíti majd a lába alatt a talajt, amire napjainkban a nyomtatott sajtónak igen nagy szüksége van. Péter Csaba fôszerkesztô nemcsak bizakodik, de meg is tesz mindent azért, hogy olvasóközönségüket a jövôben is kiszolgálják, ahogy mondja, „föltétlenül újságpapíron”. Azt is vallja: ha ôszintén, tüzekkel akar valamit az ember, minden olyan megvalósítható az életünkben, ami nemcsak a szellemben, a szívben is megfogalmazódik. Ha pedig így van, akkor az Új Kelet biztos jövô elé néz.
Bővebben...
 
Cél a külhoni magyarság számarány-csökkenésének megállítása
2016. október 27. csütörtök, 10:03

Potápi Árpád a nemzetépítô munka eredményeinek gyarapítását várja el a Petôfi Sándor- és a Kôrösi Csoma Sándor Programok ösztöndíjasaitól

Egy gyergyóalfalvi, egy zetelaki, két székelyudvarhelyi és egy kézdivásárhelyi földink is tagja annak az egyébként tizennégy fôs erdélyi csapatnak, amely a Kárpát-medence más területeirôl származó társaival együtt részt vesz a Nemzetpolitikai Államtitkárság 2013-ban elindított Kôrösi Csoma Sándor és 2015-ben létrehozott Petôfi Sándor Programjában. Elôbbi a nyugati diaszpóra, utóbbi a Kárpát-medence szórványterületein élô magyarság munkáját igyekszik a helyszínen tevôlegesen segíteni. De vajon hogyan kerülhet be valaki ezekbe a programokba, miként válhat ösztöndíjassá, mentorrá vagy fogadószervezetté, és mik a konkrét célok és feladatok, amelyeket a szolgálat alatt elérni, teljesíteni kell – mindezekrôl, az eddigi tapasztalatokról és a most megkezdett programév legfontosabb változásairól Potápi Árpád János nemzet-politikáért felelôs államtitkárt kérdeztük.
Bővebben...
 
• Tizenöt éves a NapSziget online folyóirat
2016. július 29. péntek, 07:42

Önkéntes munkával tizenöt éven keresztül fenn­tartani a világhálón egy mûvészeti folyóiratot és köz­ben tervezni az elkövetkezô esztendôket, nem mindennapi teljesítmény. De Lajtai Gábornak ez a kül­de­tése: segíteni a szárnybontogatásban az alkotókat, és a már magabiztosan szárnyalókat minden lehetséges módon elismerni, a befogadó közönséghez eljuttatni. Lajtai Gábor az az ember, aki másokért él: a magyar mûvészekért, bármelyik pontján is alkotnak a világnak. Méltó és igazságos, hogy az általa szerkesztett folyóirat tizenöt éves szü­le­tésnapja apropóján vissza- és elôretekintésre kérjük.

Bővebben...
 
Kultúra a világhálón: Tizenöt éves a NapSziget online folyóirat
2016. július 13. szerda, 10:08
Önkéntes munkával tizenöt éven keresztül fenntartani a világhálón egy művészeti folyóiratot és közben tervezni az elkövetkező esztendőket, nem mindennapi teljesítmény. De Lajtai Gábornak ez a küldetése: segíteni a szárnybontogatásban az alkotókat, és a már magabiztosan szárnyalókat minden lehetséges módon elismerni, a befogadó közönséghez eljuttatni. Lajtai Gábor az az ember, aki másokért él: a magyar művészekért, bármelyik pontján is alkotnak a világnak. Méltó és igazságos, hogy az általa szerkesztett folyóirat tizenöt éves születésnapja apropóján vissza- és előretekintésre kérjük.
Bővebben...
 
Széllel szemben is értéket teremteni: Zorkóczy Zenóbia színmûvészt „székely nagykövetnek” tekintik a külföldi magyarok
2016. február 18. csütörtök, 11:06
„Gyergyó környékén turné közepén tartottam, amikor meghûltem és megfájdult a torkom. Mondom a tanárnak, a gyerekek véletlenül meghallották, kiszaladtak a dombra és hoztak nekem egy csomó köhögés elleni gyógyfüvet! Akkor tanulták, hogy van a dombon egy ilyen növény, és azonnal hoztak egy zacskóval! Meg akartak gyógyítani.” Ezeket a sorokat is megtalálja az olvasó Juhász Kristóf Hanggal és jelenléttel aki szabadon röpül címû, Zorkóczy Zenóbia színmûvésszel készült interjúkötetében. A székelyudvarhelyi születésû, Kovásznán élô elôadómûvésszel, a kulturális vidékfejlesztés ügyét szolgáló Laborfalvi Róza Alapítvány vezetôjével, a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház egykori tagjával gyermekekrôl, hitrôl és még sok mindenrôl beszélgettünk.
Bővebben...
 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 6

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret