Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2018. február 25., vasárnap - Géza
Címlap Időszerű
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4695
Tartalom : 15135
Tartalom találatai : 13913220
Jelenleg 259 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Idõszerû
Leggazdagabb románok és magyarok: Nekik azért egy kicsit más...
2016. december 22. csütörtök, 09:55
A 2000-es évek elején kezdôdött és azóta hagyománnyá vált, hogy minden ôsszel közli a Capital gazdasági szaklap a leggazdagabb romániai állampolgárok 300-as listáját egy-egy igényes kivitelezésû színes katalógusban. Noha a rangsort nem könnyû összeállítani, hiszen nem csak készpénz, hanem folyamatosan változó értékû vagyonállomány (részvények, ingatlanok, cégek stb., stb.) alapján számolnak, a tapasztalat azt mutatja, hogy ritkák a jelentôs tévedéseket szóvá tevô cáfolatok, netán helyesbítések. Az alábbiakban elôbb az általános romániai rangsor elsô tíz helyezettjét ismertetjük, majd külön a magyar nemzetiségûeket.
Bővebben...
 
FONTOS KELL LEGYEN A KÖZÖSSÉGNEK FONTOS KELL LEGYEN A KÖZÖSSÉGNEK a gyermeknevelésrôl visszatérô anyák aktív szerepvállalása
2016. november 17. csütörtök, 10:43

– Biztosítja a kisgyerekes anyák fokozatos visszatérését Hargita Megye Tanácsa –

Segítenék az anyák visszaintegrálását a társadalomba, aktív szerepvállalásukat, illetve azt kell elérni, hogy integrálásukat a közösség is fontosnak érezze, ne csupán kötelezettségnek, hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet a gyestörvény módosításáról tartottak a csíkszeredai megyeházán november 8-án. A gyermeknevelési szabadságról, a munkaerôpiacra visszatérô anyák segítésének lehetôségeirôl folytatott konzultációsorozatot Hargita Megye Tanácsa és az alintézményeként mûködô Har­gita Megye Fejlesztési Ügynöksége az elmúlt idôszakban, a módosító javaslatot az RMDSZ honatyái dolgozzák ki és nyújtják be. A tájékoztatót Tánczos Barna szenátor, Korodi Attila par­lamenti képviselô, Borboly Csa­ba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Kolozsvári Tibor me­gyei tanácsos, Hargita Megye Taná­csa Család-, egészségügyi, szociális és vallási bizottságának elnöke és Barabás Csaba, a Har­gita Megyei Fejlesztési Ügynök­ség vezetôje tartották. 
Bővebben...
 
Újabb sikeres tábor volt a múzeumban: Tizenkét jégkorszaki „született”
2016. november 17. csütörtök, 10:39
A Tarisznyás Márton Múzeumban nemrég nyitották meg a Magyar Természettudományi Múzeum jégkorszakról szóló idôszakos kiállítását, amely nagy sikernek örvend nem csak a felnôttek, hanem a gyermekek körében is. Ezért az egyhetes vakációra tábort szerveztek, így múlt héten tizenkét gyermek ismerkedhet meg közelebbrôl nemcsak a tárlat anyagával, hanem ezzel a korszakkal is. 
Bővebben...
 
A X. HÍRES SZÁRHEGYI KÁPOSZTAVÁSÁR ÉS FESZTIVÁL RENDEZVÉNYAJÁNLÓJA
2016. október 20. csütörtök, 12:14
Október 14., péntek
17.00 órától: Vendégek fogadása • 18.00: A székelység története – könyvbemutató a Hargita Megyei Hagyományôrzési Forrásközpont szervezésében • 19.00: „Az igazság védelmében, a szeretet szol­gá­latában” címû, Márton Áron életmûvét bemutató dokumentációs kiállítás megnyitója a Hargita Megyei Hagyo­mány­ôrzési Forrásközpont szervezésében, közremûködik a Kájoni János Kórus • 20.00: Táncház a Cika zenekarral.
Bővebben...
 
Megújulnak az orgonák, a festett színes üvegablakok
2016. október 20. csütörtök, 12:13
A Hargita Megye Tanácsa által kiírt mûemlékvédelmi pályázatról a legutóbbi tanácsülésen döntöttek. A Szent Miklós római katolikus és az örmény katolikus plébánia összesen öt pályázatot nyújtott be, ezek mindegyike nyert. Ennek köszönhetôen meg-újulnak az orgonák, helyreál-lítják a színes üvegablakokat, és felújítási terveket is támogat a megyei önkormányzat. 
Bővebben...
 
Pénzügyi-könyvelôi szakembert keresnek Székelyudvarhelyre
2016. június 16. csütörtök, 11:53

A Hargita Megyei Hagyományôrzési Forrás­központ versenyvizsgát hirdet pénzügyi-könyvelôi feladatkör betöltésére a gazdasági-adminisztrációs irodába meghatározatlan idôre, teljes munkaidôben.

Bővebben...
 
Indul a Balatoni Nyár a Dunán
2016. június 16. csütörtök, 11:52
Június 13-tól számos újítással, és a megszokott érdekes, informatív és szórakoztató tartalommal újra indul a Balatoni Nyár. A Duna közszolgálati csatorna népszerû délelôtti mûsora a hét minden napján jelentkezik majd Kraszkó Zitával, Rátonyi Krisztával, Harsányi Leventével és Vida Péterrel. A mûsor sztárséfje a 2016-os évadban Kovács Lázár lesz. 
Bővebben...
 
NEKROLÓG - Nm. Ft. Tempfli József nyugalmazott püspök emlékére
2016. június 02. csütörtök, 10:12
A Romániai Magyar Demokrata Szö­vetség kegyelettel és mély megrendülés­sel búcsúzik az erdélyi vallásos és köz­élet példamutató személyiségétôl, Nm. Ft. Tempfli József nyugalmazott ró­mai katolikus megyés püspöktôl, aki Nagy­váradon hunyt el 85 éves korában.
Bővebben...
 
Ünnepelje a gyereknapot kacagányokkal és kacabajkákkal!
2016. június 02. csütörtök, 10:11
Május 29-én vasárnap az M2 (helyi i­dô szerint) 14:45-tôl A szomorú kacagány cí­mû mesefilmet tûzi mûsorra, amely Bos­nyák Viktória sikeres mesekönyvének film­adaptációja. A film fôszereplôi a kacagányok, akiknek kerti virágok nônek a fejükön és félnek a szomszédban élô, gyógynövény-hajkoronát viselô kacabajkáktól. Li­pi, a kacabajkafiú azonban a tiltás ellenére összebarátkozik Pitypankával, a kacabajkával és minden a feje tetejére áll. A film fôbb szerepeiben Seres Donátot, Szi­lasi Blankát, Friedenthal Zoltánt, Takács Ka­talint és a Munkaügyekbôl is ismert Kiss Diána Magdolnát láthatják a nézôk.
Bővebben...
 
A mûködtetésre még várni kell
2016. június 02. csütörtök, 09:54
Kedden ünnepélyes keretek között, magasrangú tisztségviselôk jelenlétében és felszólalása mellett adták át a Gyergyóremetei Hulladékgazdálkodási Központot, amely a Hargita Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszer elnevezésû európai uniós projekt keretében épült. A program értéke áfa nélkül megközelíti a 164 millió lejt, ennek több mint 70 százalékát uniós forrásokból, 14,2 százalékát kormányalapokból, 15,3 százalékát pedig a megyei tanács saját költségvetésébôl finanszírozzák.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 9

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret