Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2017. december 12., kedd - Gabriella
Címlap Hírek
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4695
Tartalom : 15060
Tartalom találatai : 13810893
Jelenleg 190 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Hírek
Legalább egészség legyen ...
2017. december 07. csütörtök, 16:57
Édes szabadság
A Kolozs megyei Szamosújvár Városi Bírósága döntésének nyomán  november 22-én feltételesen szabadlábra helyezték Monica Iacob Ridzi volt ifjúsági és sport minisztert, aki összesen 2 évet és 8 hónapot töltött börtönben. Ifjúsági jellegû ren­­dezvények pénzalapjainak eltérítése, törvénytelen felhasználása miatt ítélték 5 év szabadságvesztésre el több társával együtt. A miniszter egy ifjúsági napi nagy rendezvény ügyintézését versenypályázat nélkül ítélte oda a köreihez tartozó tár­saságnak... A szabadulása után a zsidó származású politikusnô elmondta, a­mikor a büntetésének letöltését megkezdte, 7 féle betegsége volt, most van 15. Ezt is figyelembe vették a szabadlábra helyezési kérelmének az elbírálásánál, és azt is, hogy körülbelül száz börtönprogramnak volt aktív résztvevôje.
Bővebben...
 
Megkegyelmeztek a távfûtésnek
2017. november 29. szerda, 15:11
Visszafizetések feltétellel • Az illetékesek november 15-én közölték, hogy vég­legesítették és közvitára bocsátották a gépjármû-tulajdonosok és vásárlók által a korábbi években befizetett illetékek visszafizetésére vonatkozó törvény alkalmazási módszertanát. A környezetvédelmi illeték (timbru de mediu) visszafizetésének idôszaka 2018. szeptember 1. – 2019. március 31. A másféle bejegyeztetési illeték, amely érvényét veszítette, szintén jövô évtôl visszaigényelhetô, de nem árt tudni, hogy a tervezet értelmében csak azoknak a kérvényeit hagyják jóvá, akiknek nincs ál­lami jellegû adósságuk. 
Bővebben...
 
Amerikából kavarnák a székelygulyást
2017. november 23. csütörtök, 17:54
Kezdôdik a „tánc” • A Bukaresti Táb­labíróság november 7-én közölte, nemsokára ténylegesen megkezdôdik a bûn­vádi per Elena Udrea volt parlamenti kép­viselô, volt turisztikai és régiófejlesztési miniszter és Ioana Basescu közjegyzô, Traian Basescu volt államfô nagyobbik lánya korrupciós ügyében. Súlyosbító körülmény, hogy a pénzügyi-gazdasági bûncselekmények közvetve és közvetlenül kapcsolódnak a 2009. évi államelnök-választások kampányának finanszírozásához. A közjegyzôt sikkasztásra és pénzmosásra való felbujtással, a volt minisztert csúszópénz elfogadására és pénzmosásra való felbujtással vádolják. A vádiratban szerepel egyebek között az is, hogy Ioana Basescu az édesapja vá­lasztási kampányának finanszírozásából származó, illetve ennek ürügyén egy ál­lami tôkéjû vállalattól a partnere által kapott pénzbôl fizette a kettejük kubai utazásának költségeit.
Bővebben...
 
Adóbilincstôl rettegnek
2017. november 17. péntek, 15:54
Megmozgatnák az országot
A legjelentôsebb romániai szakszervezeti szövetségek (Fratia, Alfa Kartell és mások) november 1-jei közleményükben bejelentik, zajlanak az elôkészületek or­szágos jellegû, nagyszabású tömegtüntetések megszervezésére. A tiltakozások célpontja a Tudose-kormány új adótörvénye, amely a szakszervezetek álláspontja szerint súlyosan sértheti a munkavállalók érdekeit, beláthatatlan következményekkel járhat az alkalmazottak százezreinek a számára. A szakszervezetek szakértôi figyelmeztetnek, hogy a számos kedvezô változás emlegetése üres ígéret, az új adótörvénykönyv voltaképpen bér­csökkentésekhez és tömeges elbocsátásokhoz vezet, fôként a magáncégeknél. A sztrájkôrségek, utcai tüntetések és munkabeszüntetések idôpontjait késôbb közlik.
Bővebben...
 
Tejben, vajban jön az új év?
2017. november 10. péntek, 16:11
Pénzrôl helyben dönthetnek
Liviu Dragnea, a Román Parlament kép­viselôházának az elnöke, a kormányzó Szociáldemokrata Párt elnöke és a Tu­dose-kormányra nagy befolyással bíró politikus október 25-én egy nagykárolyi sajtóbeszélgetésen leszögezte, nem Buka­restnek kell megoldania a polgármesteri hivatalok, önkormányzatok gazdasági, gazdálkodási problémáit, bérezési di­lem­­máit, mert pénzügyi szempontból autonóm intézmények, ôk maguk döntenek a választott testületeikkel a saját költségvetésükrôl, illetve a hivatalon belüli béralapokról, fejlesztési alapokról és ha­sonlókról, az érvényes törvények tiszteletben tartásával.  
Bővebben...
 
Gyermeteg játék a törvényekkel
2017. november 06. hétfő, 15:55
Biztosítás – melléfogás
Nicoleta Radu, a Katasztrófák Elleni Biztosítási Szövetség (PAID) vezérigazgatója egy szakmai eszmecserén nyíltan elismerte, a kötelezô lakásbiztosítás tör­vénye nem valami mûködôképes, az al­kalmazási módszertan zavaros, nem rög­zíti pontosan az ellenôrzési mechanizmusokat sem. Így történt meg, hogy noha kötelezô jellegû törvény, amelynek meg­szegésére pénzbírság is elô van írva, a ha­tóságok valójában nem tudtak effajta szá­monkérést gyakorolni a lakosság iránt, és évekkel a törvény érvénybe lépése után még a 20 százalékot sem éri el a katasztrófa (földrengés, árvíz, földcsuszamlás) elleni kötelezô lakásbiztosítások aránya az országban. Egyik hozzászóló rámutatott, a törvény egyik hibája nyilvánvalóan az, hogy olyan természeti csapások  esetére vonatkozik, amelyek bizonyos lakáso­kat, lakóházakat nem érintenek. 
Bővebben...
 
Az ország egyharmada szegénységben
2017. október 26. csütörtök, 16:43
Korhatáros korlátozások
A romániai egyetemisták és fôiskolások országos érdekvédelmi szövetségének (UNSR) a vezetôi október 11-én nyílt le­vélben fejezték ki tiltakozásukat a Tu­dose-kormány egyik korábbi döntésével szemben. A méltatlankodás tárgya az, hogy egyik kormányrendelet értelmében a 26-ik életévüket betöltô egyetemista és fôiskolás diákok nem utazhatnak ingyenesen vonattal. A nyílt levél rámutat, i­gazságtalanság életkor alapján hátrányos megkülönböztetésnek kitenni a diákokat, annál is inkább, mivel az 531 ezer romániai egyetemista és fôiskolás kö­zül csaknem 30 ezer azoknak a száma, akik betöltötték már a 26-ik évet.
Bővebben...
 
A szászok elégedettek sorsukkal
2017. október 19. csütörtök, 14:23
Szabadult a volt miniszter • Nagy Zsolt, az RMDSZ országos vezetôségének volt tagja, volt képviselô és táv­közlési, informatikai miniszter október 4-én elhagyta a börtönt. Feltételes szabadlábra helyezésérôl az Ilfov Megyei Tör­vényszék bírái döntöttek a kérelem-jóváhagyásra vonatkozó eljárással. Csaknem három évig meglehetôsen szigorú és kellemetlen szabályokat kell betartania (pe­riodikus jelentkezés a hatóságoknál, elu­tazás  és  lakcímváltás bejelentése stb.). Nagy Zsoltot 2015 januárjában nemzetközi bûn­szervezet támogatásának vádjával ítélték 4 év szabadságvesztésre, mivelhogy egy román-bolgár tényleges bûnözô csoport tagjai az egymás közötti beszélgetésekben emlegették a nevét, mint „akit meg kell keresni”. Egyikük kitalált ürüggyel kapcsolatba is lépett az akkori miniszterrel, ezt az ügyészség bizonyítékként használta. 
Bővebben...
 
Katalánokkal riogatnak
2017. október 12. csütörtök, 14:45
Ráadás az autóvásárlóknak
Idén 25 millió lejjel kiegészítik az eredeti roncsautó-program (Program Rabla Clasic) támogatási pénzalapját, közölte szeptember 28-án Gratiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter. Ez azt je­lenti, körülbelül négyezerrel több személy számára nyílik lehetôség, hogy a régi autót a forgalomból kivonva és ócskavasként beszolgáltatva új autót vásárolhasson. A támogatás összege ebben a kategóriában egyenként 6000 lej. A kérvények, alapdokumentumok benyújtásának határidejét 2017. december 31-ig meghosszabbítják magánszemélyek szá­mára, jogi személyeknél november 30 az új határidô. A „Rabla Plus” néven ismert kategóriánál (környezetkímélô elektromos vagy hibrid autók esetében) úgy mó­dosítják a szabályzatot, hogy a vevôk kön­y­nyebben hozzájussanak az új autókhoz.
Bővebben...
 
Nem hagyják az iskolát
2017. október 05. csütörtök, 16:19
Több száz potyautas
Bukarest fôvárost és az ország hét-nyolc megyéjét átfogó, rajtaütés-szerû ellen­ôrzéseket végzett a rendôrség és a vasúti felügyelôség a szeptember 20-21-i idôszakban, a nappali és éjszakai vo­natjáratokon, illetve a vasútvonalak men­tén lévô állomásokon. Több mint 500 vonatjáratot és több mint 350 vasútállomást érintett a razzia, amelynek során összesen 653 utast találtak menetjegy vagy bérlet nélkül. Munka közben a rendfenntartók és felügyelôk egyéb tör­vénytelenségeket is észleltek, például tetten értek 11 bûncselekményt és elkövetôiket. A különféle okból kiszabott pénzbírságok száma 217 (fôleg rendbon­tás, csendzavarás, a potyautasok büntetéseit leszámítva).
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 108

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret