Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2018. február 25., vasárnap - Géza
Címlap Hölgyválasz Minden ember élete során ötfajta szerelmet él át
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4695
Tartalom : 15135
Tartalom találatai : 13913223
Jelenleg 258 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Minden ember élete során ötfajta szerelmet él át
2017. október 05. csütörtök, 16:24
A szeretet egy nagyon mély érzés valamely személy irányába, például ahogyan a szülôk szeretik a gyermekeiket. Ilyen típusú erôs szeretetre törekszik aztán az ember felnôttként, csak már egy másféle formában, 
a szerelem formájában. Vitathatatlanul erôteljes a szerelem, csak a szülôi szeretet képes még ezt is felülmúlni. Aki megtapasztalja ezt az érzést, az nem egykönnyen szeretne tôle megválni.
A szerelem igen furcsa és erôteljes dolog. A legerôsebb érzések közé tartozik, amit egy ember megtapasztalhat, sôt, so­kan a legerôsebbnek is ne­ve­zik. Gyönyörû dolog, ha szerelmesek vagyunk. Leírha­tat­lan. Két lélek találkozása, össze­kapcsolódása. Olyan ez, amikor két ember képes bármiféle áldozatot meghozni egymásért.
Sokan azt képzelik, hogy a szerelemben nincsenek hullámvölgyek, minden szép és csodálatos. Ez azonban tévhit, mert a szerelmesek is vitatkoz­nak egymással, ez a kisebb ve­szekedésektôl a nagyobb harcokig bármilyen lehet. Sajnos ez azonban rossz hatással van ránk és a párunkra, és ráül a kapcsolatunkra. A szerelem egyik legkínzóbb fajtája, ha szeretünk valakit, akivel nem lehetünk együtt. Nagyon sokszor lehet kínzó érzés a szerelem, és feltéphet bizonyos se­beket. Csodálatos érzés, de sok kockázattal is jár. Tudni kell azonban valamit. Háromféle szeretet van, és fontos, hogy mindegyiket megtapasztaljuk azért, hogy fejlôdni tudjunk a párkapcsolatainkban. Persze, lehet, hogy nem lesz mindháromban részünk, de ez nem is alapvetô követelmény. Ha u­gyanis már középiskolában vagy munkahelyen egybôl az igaziba botlunk, az igazán csodálatos dolog.
A legelsô szerelem tele van szenvedéllyel és lelkesedünk a másikért. Általában középis­kolában vagy egyetemen talál ránk az ilyen fajta szerelem. Ekkor még mindkét fél elôször ismerkedik a szerelem érzésével, és nem mindig tudják, ho­gyan fejezhetnék ki az érzéseiket. Igyekeznek minél tovább megélni ezt az ôrületes boldogságot, ilyenkor általában nem látják meg a partner hi­báit, kellemetlen tulajdonságait, a szenvedély hevében csak a jó dolgokra koncentrálnak.
A fiatalok számára az is fon­tos az idôsebbekkel ellentétben, hogy a közösségi médiában is jelen legyenek. Megosztják a legjobb pillanataikat, ugyanakkor a rosszakat viszont sokszor elrejtik, így sokszor lehet csalóka a kép mások számára. Az ilyen típusú szerelem meg­szakadása a legnehezebb, mert az elsô ilyen érzést kell szétzúzni. Segít abban, hogy felfedezzük önmagunkat és az igényeinket. Emellett felkészü­lünk a szakítás utáni szünetre, és e­gyedül is megálljuk a he­lyünk. Ez a szerelem megtanít tisztelni önmagunkat, azt, akik vagyunk.
Bár az elsô szerelem a legszenvedélyesebb, a komplikált szerelem a legösszetettebb és kiszámíthatatlanabb. Olyan emberek között alakul ki több­nyire, akik már fiatal felnôttek, és ekkor találkoztak egymással. Emellett olyanokra is jellemzô, akik korábban már ismerték egymást, és aztán újra találkoztak. Valós érzések van­nak ebben a kapcsolatban, és könnyedén megosztják egymással a problémákat. Sajnos azonban az ilyen típusú nyílt kapcsolatokban egyre több harc alakul ki, mert a két fél nem ért egyet. Gyakran már az elejétôl kezdve halálra van ítélve, mivel a két fél másképpen gondolkodik, annak ellenére, hogy szeretik egymást.
Az örökké tartó szerelem meg­lepôbb, mint vártuk volna. A­kár egy szempillantás alatt is kialakulhat, vagy egy nem várt pillanatban. Nem tûnik annyi­ra elsöprô érzésnek elôször, mint a szerelem elôzô két tí­pusa, inkább tervezésen alapul. Olyan emberek élik át többnyire, akik már rendelkeznek kellô élettapasztalattal, és nem akarják újra elkövetni ugyanazokat a hibákat. Bíznak egymásban, hisznek ebben a kapcsolatban, és építô kritikákat sem félnek egymással megosz­tani. Az ilyen szerelem tartós, és akár a sírig is elkísér.
 

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret