Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2018. február 26., hétfõ - Edina
Címlap Hölgyválasz
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4695
Tartalom : 15156
Tartalom találatai : 13913778
Jelenleg 234 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Hölgyválasz
Teremtsünk szeretetteljes környezetet! A büntetô, tekintélyelvû nevelés következményei
2018. február 25. vasárnap, 21:23

A legtöbb szülô egyetért azzal, hogy ha egy gyerek rosszalkodik, akkor meg kell büntetni. Meg kell szidni, beállítani a sarokba, nem szólni hozzá néhány óráig, esetleg alaposan el kell fenekelni. Sajnos rengeteg gyereknevelési szakkönyv is támogatja ezt az elgondolást, és „hasznos” tanácsokkal látják el a szülôket azzal kapcsolatban, hogyan tudják hatékonyabban „idomítani” a gyerekeiket arra, hogy mindenben, elsô szóra kövessék a szüleik utasítását. Arról azonban nem írnak ezek a könyvek, hogy manapság egyre több kutatás mutatja ki, hogy mennyire végtelenül káros hosszú és rövid távú következményei vannak a tekintélyelvû nevelésnek. 

Bővebben...
 
A világ különbözô tájairól: ÖTLETES ÚJÉVI FOGADALMAK
2018. február 18. vasárnap, 20:17
Önnek is szinte hihetetlen, hogy eltelt egy újabb esztendô? Ideje tiszta lappal indítani és felhagyni a tavalyi év rossz szokásaival!  Szeretne változtatni, de nem tudja, hogyan lásson neki? Újévi fogadalmakat olvashatnak az alábbiakban különbözô országokból. Reméljük, hogy inspiráló ötletekkel önnek is segíthetünk a választásban.
Bővebben...
 
Süssünk együtt az ünnepre! Az Új Kelet karácsonyi süteményei
2018. február 09. péntek, 16:02
Az elmúlt években megszokott gyakorlattól eltérôen idén nem karácsonyi menüvel kedveskedünk olvasóinknak, hanem süteményes recepteket ajánlunk. Mivel ebben az idôszakban minden családban sok-sok finomság készül, úgy gondoljuk, ötletet adunk, hogy mit is süssenek, mivel lepjék meg a vendégeiket, mi kerüljön az ünnepi asztalra. Békés karácsonyi ünnepeket és jó sütkérezést kíván az Új Kelet szerkesztôsége!
Bővebben...
 
Jobbkedvre derítô illatok
2018. február 02. péntek, 16:53
Az illóolajok különbözô fájdalmak enyhítésére, hangulat­javításra és egyes betegségek ellen is hatékonyak. Ha fáradtak vagyunk, esetleg nem a leg­jobb a hangulatunk, szerezzünk be néhány illóolajat, amelyek segítségével azonnal jobb kedv­re derülünk. Ha citromos aromaterápiás olajjal illatosítjuk a helyiséget, ahol vagyunk, ha­marosan sokkal jobban érezzük magunk. 
Bővebben...
 
Karácsonyi terítékek
2018. február 02. péntek, 16:52
Ha máskor nem is szoktunk annyira foglalkozni a terítékkel, karácsonykor azért mindenki szeretné megadni a módját. Összegyûjtöttünk néhány ötletet a különbözô karácsonyi színösszeállításokról.
Bővebben...
 
Az ünnep tegyen boldoggá: Karácsonyt rohanás nélkül
2018. február 02. péntek, 16:51
A karácsony a mi ünnepünk is, tehát ha van olyan eleme (legyen az fôzés, ajándékozás vagy valami egészen más), ami nem tesz maradéktalanul boldoggá, akkor nyugodtan elgondolkozhatunk rajta, hogyan szabadulhatnál meg tôle. Ehhez pedig akár a minimalista életmód alapelveit is segítségül hívhatjuk.
Bővebben...
 
Árulkodó jelek az arcon
2017. december 14. csütörtök, 17:14
A szem a lélek tükre, arcunk pedig testünkrôl (is) árulkodik. Ha nem alszunk eleget, ha sok volt az elmúlt napokban a sós finomságokból, nasikból, ha nem veszünk magunkhoz elég folyadékot, arcunkon szinte azonnal látszik. Vagy néhány piros pattanás, esetleg bôrünk sápadtsága mutatja, hogy valami nem oké. Egyes vitaminok, ásványi anyagok hiánya is „kiülhet az arcunkra”. 
Bővebben...
 
ADVENT IDEJÉN: Készítsünk saját kezûleg karácsonyfadíszeket!
2017. december 14. csütörtök, 17:13
Advent elsô vasárnapján meggyújtottuk a gyertyát a koszorún, és elkezdôdött a készülôdés az év legszebb és legnagyobb ünnepére, a karácsonyra. Számos lehetôség van, hogy még teljesebben tudjuk megélni ezt az idôszakot. Ilyen, ha saját kezûleg készítünk díszeket, ebbe a tevékenységbe bevonhatjuk az egész családot, a gyerekek is nagyon szeretik, ha kézmûveskedhetnek, és aztán büszkén mutogatják mindenkinek a kis csodát, amit ôk maguk alkottak. 
Bővebben...
 
Mindenkinek szüksége van kikapcsolódásra: Találjuk meg a nekünk való hobbit!
2017. december 07. csütörtök, 17:05
Ebben a rohanó, mindent és mindenkit felôrlô világban talán még fontosabb, hogy mindenki megtalálja a neki való hobbit, azt a kikapcsolódási formát, ami egy kicsit kiszabadítja a mókuskerékbôl. Van, aki mindig is 
tisztában volt vele, van, aki véletlenül akad rá, és olyan is van, akinek tudatosan keresnie kell ezt. 
Bővebben...
 
Virágaink téli álma
2017. november 29. szerda, 15:17
A legtöbb hobbikertész által ismert problémakör az évelô növények teleltetése. Mivel mindenki megpihen a téli idôszakban – legalábbis ideális esetben – az évelô virágok is megpihennének. A probléma abban rejlik csak, hogy hova, hogyan, mennyire sötét, mennyire hûvös helyre kell tenni.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 119

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret