Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2017. július 28., péntek - Szabolcs
Címlap Ez van!
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4690
Tartalom : 14634
Tartalom találatai : 13652222
Jelenleg 134 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Ez van!
Fájdalmas vagányság
2017. július 14. péntek, 16:30
Tusnádfürdôn olyan baleset történt, amely száz százalékosan elkerülhetô bárhol a világon. Egy 15 éves fiú ugyanis a saját meggondolatlansága miatt szenvedett életveszélyes sérüléseket. • A Hargita Megyei Rend­ôr-fôkapitányság sajtóközleményének tanúsága szerint június 16-án délelôtt, nem sokkal 11 óra után egy nyolcadik osztályt végzett fiú felmászott a Tusnádfürdô vasúti ki- és bejáratánál lévô híd korlátjára, eközben túlságosan közel került a magas­feszültségû vezetékekhez, és a testén át elektromos kisülés történt. A sokktól a fiú leesett a kemény talapzatra és nyílt bokatörést szenvedett. Az elektromos kisülés során több testrészén súlyos égési sebek keletkeztek. A fémelemekbôl álló híd az Olt fölött vezet át két sínpárt, a hídkorlát végeinél ferde, lapos fémelemek állnak, a talajra és a hídtetôre rögzítve. Elsô ránézésre a híd gerendás épületváznak is tûnhet. Ezen a szerkezeten akarta bemutatni „ügyességét” a fiú két cimborájának, amikor a baleset történt. Az állapotának súlyossága miatt az égési sérülések kezelésére, gyógyítására szakosodott bukaresti kórházba (Spitalul de Arsi) szállították. Új Kelet
 
 
Sikeres évadot zárt a Figura Stúdió Színház
2017. július 14. péntek, 16:24
Véget ért a 2016-2017-es színházi évad. A Figura Stúdió Színház sikeres idôszakot zárt, hat új elôadást mutattak be, több hazai és magyarországi vendégszereplésük volt, fesztiválokon vettek részt, és a statisztikák szerint több mint 19 000-es nézôszámnak örülhetnek. Nyáron még játszanak néhány helyen, és már tervezik a következô évadot.
Bővebben...
 
Medveinvázió fenyeget?
2017. június 30. péntek, 14:56
Az utóbbi hetekben, hónapokban a megye számos településérôl érkeztek olyan hírek, hogy medvék okoztak jelentôs károkat a gazdaságokban. Történtek ilyen esetek Udvarhelyszéken, valamint a Csíki- és Gyergyói-medencében is, akárcsak Háromszéken és Maros megyében. Olyan helyeken bukkant fel hetente vagy akár naponta is egy vagy több medve, ahol korábban az ilyesmi több évtizedes ritkaságszámba ment,  nem volt emberemlékezet óta. 
Bővebben...
 
Aláírták a támogatási szerzôdést: Tízezer négyzet­méteren épül játszópark
2017. június 18. vasárnap, 09:39
Gyergyószentmiklóson, az Építôk utcában, a mellékgazdaság szomszédságában található több mint egyhektáros terület rendezésére nyert pályázatot a helyi önkormányzat. Ide szabadidôpark épül játszóterekkel, zöldövezettel, sportpályával. A Regionális Operatív Program keretében nyert 2,6 millió lejes projekt finanszírozási szerzôdését múlt héten írták alá Gyulafehérváron.
Bővebben...
 
A Békás-szoroson túl
2017. június 09. péntek, 14:35
A Hargita és Neamt megye határvonalán, a Békás-szoros moldvai részén fekvô Gyergyóbékás (Bicazu Ardelean) községbôl közölt kisriportot az Adevarul napilap. Az újságíró azt találta érdekesnek, hogy 
a községben csaknem háromszáz személynek Tepes (ejtsd: Cepes) a családneve. Sôt, a község egyik falujának elnevezése (is) Tepeseni.
Bővebben...
 
110 éves a gyergyószárhegyi önkéntes tûzoltóalakulat: Kilencedszer rendezték meg az önkéntes tûzoltók találkozóját
2017. június 02. péntek, 08:30
Szombaton kilencedik alkalommal rendezték meg az önkéntes tûzoltók találkozóját Gyergyószárhegyen, ahol már 110 éve létezik önkéntes tûzoltóalakulat. A rendezvényre nem csak környékbeli hivatásos és 
önkéntes tûzoltók, hanem magyarországi csapatok is érkeztek, a miskolciak emléklappal, Szent Flórián-szoborral ajándékozták meg a szárhegyieket. A gyermekek is megismerkedhettek e hivatás minden fontos részletével.  
Bővebben...
 
Alattomos, veszélyes
2017. május 19. péntek, 14:33
A csíkszeredai Megyei Kórház sürgôsségi osztályán áprilisban csaknem három tucatnyi olyan páciens került nyilvántartásba, akik kullancs miatt kértek segítséget.
Bővebben...
 
MAGYARORSZÁG Európa védôbástyája
2017. május 19. péntek, 14:32
A magyarság, akárhogy is hívták országukat - Magyarország, Szkitia, Meleg vizek országa stb. -, évezredek óta Európa védôbástyája volt. Mivel a Kárpát-medence volt mindig a magyarság ôshazája és innen indult ki Európa minden irányába a civilizáció és az írás, minden egyes ország és birodalom irigy volt a magyarokra.
Bővebben...
 
Elsô alkalommal tartottak orvosi konferenciát Gyergyószentmiklóson: Továbbképzô az autóimmun betegségekrôl
2017. május 11. csütörtök, 16:20
Az autóimmun szisztémás megbetegedések témájában tartottak orvosi továbbképzôt Gyergyószentmiklóson, a Hargita megyei Orvoskollégium szervezésében. A rendezvényen több mint 80, 
a megyében praktizáló szakorvos volt jelen, melyet a Babes-Bolyai Tudományegyetem kihelyezett tagozatának, Csíky-kerti amfiteátrumában tartottak.
Bővebben...
 
Az örmény népirtásra emlékeztek
2017. május 11. csütörtök, 16:20
Az örmény népirtásra, a 102 évvel ezelôtt történt eseményekre emlékeztek április 30-án, vasárnap a gyergyószentmiklósi örmény katolikus templomban. Ünnepi szentmisét és koszorúzást tartottak, valamint házastársi eskü 
megújítására, illetve búzaszentelô szertartásra is sor került.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 112

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret