Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2017. szeptember 26., kedd - Jusztina
Címlap Ez van!
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4691
Tartalom : 14833
Tartalom találatai : 13710457
Jelenleg 864 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Ez van!
TÛZOLTÓ VÉDÔFELSZERELÉS a Ditrói önkéntes tûzoltó alakulatnak
2017. szeptember 22. péntek, 13:45
Az Egyesület tevékenységének célja és feladata, hogy aktívan hozzá-járuljon Ditró Község közigazgatási területén a tûz elleni védekezéshez, tûzmegelôzéshez, a köztulajdon és a lakosság vagyonának megvédéséhez, 
a katasztrófa elhárításához, valamint a mûszaki mentéshez.
Bővebben...
 
„Tanulj meg mindent, amit lehet!“
2017. szeptember 22. péntek, 13:44
„Tanulj meg mindent, amit lehet, amikor csak lehet, akitôl csak lehet! Egyszer eljön az idô, amikor hálás leszel ezért magad­nak” – ezzel a gondolattal nyitotta meg az új tanévet Részeg Ildikó, a Fogarasy Mihály Mû­szaki Líceum igazgatónôje hétfôn, szeptember 11-én. 
Bővebben...
 
Kinyitották a Városi Könyvtár gyermekrészlegét: A felnôttek október 16-ig nem kölcsönözhetnek könyvet
2017. szeptember 18. hétfő, 14:54
Július 14-én bezárt a Városi Könyvtár, ugyanis azt követôen nekifogtak a tízévente kötelezô nagyszabású leltározásnak. Mivel bevezetik az online rendszert a teljes állományra, elhúzódott a tevékenység, így hétfôn csak a gyermekrészleget tudták megnyitni. A felnôttek október 16-ig nem tudnak könyvet kölcsönözni. A leltározás azonban nem befolyásolja a gyergyószentmiklósi könyvtár programjait. 
Bővebben...
 
KIVÁLASZTOTTÁK Erdély legjobb pálinkáit!
2017. szeptember 08. péntek, 13:31
A Vásárhelyi Forgatag és az Erdélyi Pálinka Lovagrend közös szervezésében idén második alkalommal került sor az Erdélyi Pálinka és Párlatversenyre. A zsûri ebben az évben 23 aranyérmet, 17 ezüstöt és 7 bronzot osztott ki a Kultúrpalotában.
Bővebben...
 
Sikeres volt a 3. Gyergyószentmiklósi Kosártábor: Családias hangulatban dobálták a kosarakat
2017. szeptember 01. péntek, 15:33
Évrôl évre fejlôdik, bôvül és mind több gyermeket vonz a Gyergyó-szentmiklósi Kosártábor. Idén augusztus 14-18. között 74 gyermek vett részt a Kercsó Zoltán edzô irányításával zajló délelôtti és délutáni foglalkozásokon, és többen érkeztek idegenbôl is. Jö-vôben még nagyobb és hosszabb felkészítôsorozatot szeretnének, ha sikerül támogatókat találni.
Bővebben...
 
Tömegeket vonzott a Székelyföldi ízek gasztronómiai fesztivál – Jövôre még nagyobb fesztiválban gondolkodnak a szervezôk –
2017. augusztus 18. péntek, 13:57
A csíkszeredai városnapok keretén belül került megrendezésre hagyományteremtô szándékkal Székelyföldi ízek gasztronómiai fesztivál a Sapientia egyetem mögötti területen. A szervezôk – Hargita Megye Tanácsa által létrehozott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás, Csíkszereda Polgármesteri Hivatala és az Országos Munkáltatók Szövetsége Hargita Megyei Kirendeltsége – számításai alapján a városnapok alatt mintegy 20 000-en keresték fel a gasztronómiai fesztivált.
Bővebben...
 
GYÛLÉSRE HÍVJÁK a külterület tulajdonosokat
2017. augusztus 11. péntek, 14:53
Az eddigi földosztó bizottság összetételének újraszervezése miatt, szeptemberben általános gyûlésre hívja az önkormányzat a külterülettel rendelkezô földtulajdonosokat. 
Bővebben...
 
Megjelent az Erdélyi Gyopár idei 4. száma és a Gyopárka
2017. augusztus 11. péntek, 14:52
Az Erdélyi Kárpát-Egyesület XXVI. Vándortáborára különleges lapszáma jelent meg az Erdélyi Gyopár folyóiratnak, és ráadás is van, a legifjabb turistáknak szóló gyermekkiadvány, melynek neve Gyopárka. 
Bővebben...
 
Kivételes nyugdíjak
2017. augusztus 10. csütörtök, 14:32
A munkaügyi minisztérium által jú­lius 18-án közölt adatok értelmében je­lenleg 8584 különleges, azaz kiemelkedô nagyságú nyugdíjat folyósítanak ha­­vonta, összesen 63 millió lejt meghaladó értékben. 
Bővebben...
 
Fájdalmas vagányság
2017. július 14. péntek, 16:30
Tusnádfürdôn olyan baleset történt, amely száz százalékosan elkerülhetô bárhol a világon. Egy 15 éves fiú ugyanis a saját meggondolatlansága miatt szenvedett életveszélyes sérüléseket. • A Hargita Megyei Rend­ôr-fôkapitányság sajtóközleményének tanúsága szerint június 16-án délelôtt, nem sokkal 11 óra után egy nyolcadik osztályt végzett fiú felmászott a Tusnádfürdô vasúti ki- és bejáratánál lévô híd korlátjára, eközben túlságosan közel került a magas­feszültségû vezetékekhez, és a testén át elektromos kisülés történt. A sokktól a fiú leesett a kemény talapzatra és nyílt bokatörést szenvedett. Az elektromos kisülés során több testrészén súlyos égési sebek keletkeztek. A fémelemekbôl álló híd az Olt fölött vezet át két sínpárt, a hídkorlát végeinél ferde, lapos fémelemek állnak, a talajra és a hídtetôre rögzítve. Elsô ránézésre a híd gerendás épületváznak is tûnhet. Ezen a szerkezeten akarta bemutatni „ügyességét” a fiú két cimborájának, amikor a baleset történt. Az állapotának súlyossága miatt az égési sérülések kezelésére, gyógyítására szakosodott bukaresti kórházba (Spitalul de Arsi) szállították. Új Kelet
 
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 113

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret