Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2018. január 18., csütörtök - Piroska
Címlap Esemény VII. Kárpát-medencei Disznótoros Fôzô- és IV. Gyergyószentmiklósi Forraltbor-készítô Verseny: Kategóriánként díjazták a finomságokat
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4695
Tartalom : 15082
Tartalom találatai : 13846573
Jelenleg 181 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

VII. Kárpát-medencei Disznótoros Fôzô- és IV. Gyergyószentmiklósi Forraltbor-készítô Verseny: Kategóriánként díjazták a finomságokat
2016. december 15. csütörtök, 12:20
Idén az eddigieknél is nagyobb sikert aratott a Kárpát-medencei disznótoros fôzôverseny és most már hagyo-mányosnak számít a forraltbor-készítô verseny is. A két megmérettetésre összesen negyvenhét csapat nevezett, közülük került ki a vándorkupa gyôztese, és kategó-riánként díjazták a legfinomabb ételeket készítôket is. 
A hideg idôjárás, a hófúvás sem bátortalanította el a helyi, környékbeli vagy éppen határon túli fôzni szeretôket, hogy bizonyítsák, az övék a legízletesebben elkészített étel. A jó­kedv azonban érezhetô volt, és ebben segítettek azok a fôzô-standok közötti, illetve színpadi produkciók, amelyek zené­vel, humorral fûszerezték a rendezvényt. 
A Kárpát-medencei disznó­toros fôzôverseny zsûrijének nem volt könnyû dolga. A versenyzôk igyekeztek nem csak az ételeket finoman elkészíteni, hanem a tálalásra, illetve a standjuk díszítésére is odafigyeltek. Dr. Simon Tamás, a Szabadtûzi Lovag­rend Nagy­mestere, Ferenczi István Ve­nesz-díjas mestersza­kács, a Ma­gyar Grill Szövet­ség elnöke, Csetneki László gasztronómus Bogácsról, Németh Jó­zsef, a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség Ha­gyományôrzô Egyesületének elnöke, valamint Bajna György újságíró végül úgy döntöttek, hogy a Vándorkupát a gyilkos­tói Viridis Kft. csapata érdem­li ki. A Szabadtûzi Lovagrend Nagydíját az ÜSTBE elne­vezésû, Ülkérôl érkezett tízfôs társaság nyerte el, akik már har­madszor fôztek Gyergyó­szentmiklóson, ezúttal káposz­talélevest.
A levesek kategóriájában a csíkszépvízi Faluvégi me­nyecs­kék lettek az elsôk, a Gyer­gyószentmiklósi Fúvósze­ne­kar a második, az Ekések pedig a harmadikok. A káposztás ételek kategóriájában nyert a Vi­ridis, megelôzve a Kis Cohárd Faházak és a szigetszentmiklósi Szigeti-Tizenegyek csapa­tát. A húsos ételek közül a zsûri a legfinomabbnak a csíkszentmiklósi hentescsapat fogását találta, a második a gyergyószentmiklósi Züm-Züm lett. A harmadik helyen hármas holtverseny alakult ki a gyergyószentmiklósi Ennivalók, a Kol­ping család és a somorjai Gastro Team között. 
Fôzés ideje alatt folyamatos volt az érdeklôdés a lakosság, az idegenbôl érkezettek részérôl. Sokan megfordultak az üstök körül, kóstolgattak, fogyasztot­tak az elkészült finomságok közül.
A forraltbor-fôzô verseny is már hagyományosnak számít a Szent Miklós Napok alatt. A zsûri tagok Dr. Gereöffy Ferenc, Len Emil és Csavar Tibor döntése szerint a mesteri címet a szigetszentmiklósi Renotech csapat nyerte, az elsôk a Vad­kanok – Pusztavámi Vidám Fiúk, a második az Egri Borá­szok lettek, a harmadik helynek pedig a gyergyószentmiklósi Ekések örülhettek. 
Barabás Orsolya
 

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret