Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2018. január 18., csütörtök - Piroska
Címlap Esemény Kállay-Saunders András dala a legjobb
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4695
Tartalom : 15082
Tartalom találatai : 13846562
Jelenleg 172 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Kállay-Saunders András dala a legjobb
2014. március 07. péntek, 09:09
Hosszas válogatás után szombat este végre kiderült, ki képviselheti Magyarországot május közepén Koppenhágában, az 59. Eurovíziós Dalversenyen. Ez alkalommal ismét elénekelték a még versenyben lévő nyolc dalt, melyeket a zsűri nem pontozott, csak értékelt, majd titkos szavazással osztották ketté a mezőnyt. A legjobb négy dalból ezután már a közönség választhatta ki a szerintük legjobbat. 
Az estét A Dal online akusztik szavazásának győztese kezdte, a Muzikfabrikot hallhatták ismét a nézők. Elsőként a Depresszió zenekar lépett színpadra Csak a zene című slágerükkel, bizonyítva, hogy nincs euróvíziós kategóriájú dal, a közönség bárkit továbbjuttathat. Igazi üde színfoltja volt a versenynek a mindössze 16 éves Bogi, aki We all című dalával belopta magát mindenki szívébe. Kállay-Saunders András harmadszor próbálkozott, és ezúttal is nagy eséllyel indult a győzelemért a Runninggal, mely valód drámai produkció. A közönség kedvence a New Level Empire és a The last one, valamint Pál Dénes, aki a Braw new world-be ezúttal néhány magyar sort is belelopott. Meglepetésként került egy acapella együttes, a Fool Moon és az It can't be over című daluk a döntőbe, de valljuk be megérdemelten, mert amit ezek a fiúk művelnek a színpadon, az maga a zene csodája. Király Viktort is sokan a nagy esélyesek közé sorolták, a Running out of time egy üzembiztos produkció, amely bárhol megállja a helyét. Utolsó fellépőként a szintén közönségkedvenc Honeybeast érkezett a színpadra A legnagyobb hős című versenydalával. A zsűri nem titkolta félelmét, hogy a szöveg finomságai nem valószínű, hogy átültethetőek, érthetőek angol nyelven is. 
Miután mind a nyolc versenydal elhangzott a zsűri tagjai felállították a saját rangsorukat. Rúzsa Magdi 4 pontot Pál Dénesnek, 6 pontot Boginak, 8 pontot a Fool Moonnak és 10 pontot Kállay-Saunders Andrásnak adott. Csiszár Jenő Kállay produkcióját 4, Király Viktorét 6, a New Level Empire-ét 8, Bogiét pedig 10 ponttal értékelte. Kovács Katitól 4 pontot kapott a New Level Empire, 6-ot Király Viktor, 8-at Kállay-Saunders András és 10-et a Fool Moon. Rákay Philip 4 pontot szavazott a Fool Moonnak, 6-ot Király Viktornak, 8-at Kállay-Saunders Andrásnak, 10-et pedig Boginak. Ennek alapján az első Kállay-Saunders András lett 30 ponttal, második Bogi 26 ponttal, harmadik a Fool Moon 22 ponttal, a negyedik Király Viktor 18 ponttal. 
Amíg a nézők szavaztak a négy legjobbra, addig Bye Alex az MR Szimfonikusok kíséretével adta elő a Kedvesem című dalt, tavalyi versenyprodukcióját.
Végül kiderült, hogy a 436 versenydal közül idén Kállay-Saunders András Runningja volt a legnépszerűbb. A dal szerzői: az előadó és Szakos Krisztián. „Harmadszor indultam idén A Dalban, nem adtam fel, szerintem az emberek is látták rajtam, mennyire szeretném képviselni Magyarországot az Eurovízión. Az is lehet, hogy megérintette őket az előadásom őszintesége és hitelessége“ – mondta a 29 éves, New York-i születésű énekes. A Running témája komoly, a gyerekek elleni erőszak, egy szomorú, igaz történet, amely az énekes egy amerikai barátjával esett meg. „Szakos Krisztiánnal ültünk a stúdióban, ő zongorázott valamit, én meg elkezdtem énekelni rá, és amikor visszahallgattam, az valahogy emlékeztetett a történetre, amit a barátom mesélt gyerekkoráról. Rögtön elkezdtem írni a szöveget“ – idézte fel a dal megszületésének történetét a győztes, Kállay-Saunders András.
Ferencz Henrietta
 

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret