Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2017. augusztus 18., péntek - Ilona
Címlap Első kézből
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4690
Tartalom : 14697
Tartalom találatai : 13678295
Jelenleg 203 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Elsõ kézbõl
Irány a katedra!
2017. augusztus 11. péntek, 15:06
A Hargita Megyei Tanfelü­gyelôség a napokban) július 26-án a csíkszeredai Segítô Mária Római Katolikus Gimnázium dísztermében nyílt gyûlésen, a hivatalos eljárások elôírásainak megfelelôen elosztotta a középiskolai tanári címzetes állásokat azok számára, akik sikeresen vizsgáztak, legalább 7-es osztályzatot elértek a nem­rég befejezôdött versenyvizsgákon. 
Bővebben...
 
Elavult forintok
2017. augusztus 11. péntek, 15:05
Erdélyben és Romániában is rengeteg embert érdekelhet, é­rinthet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) figyelmeztetô közleménye, miszerint 2017. augusztus 1-jétôl már nem lehet fizetôeszközként használni a régi 2000 forintos és 5000 forintos bankjegyeket. Elméletileg a magyar jegybank befejezte a két emlí­tett névértékû régi bankjegyek vissza­vonását. 
Bővebben...
 
III. Gyergyói-medencei Unitárius Gyerektábor
2017. augusztus 11. péntek, 15:05
Az unitárius és az érdeklôdô más felekezetû gyerekek számára a Gyergyószentmiklósi Unitárius Egyházközség gyerektábort szervezett 2017. július 24-29. között.
Bővebben...
 
NYUGAT FELÉ NYITNAK A székelyföldi turizmusban nagy lehetôségek vannak
2017. augusztus 10. csütörtök, 14:50
A romániai magyar többségû önkormányzatok egyfajta sajátosságának ne­vezhetô az, hogy nem várhatnak a bu­karesti kormányra a turisztikai fejlesztés terén, hanem cselekedniük kell – mondta Becze István megyei tanácsos július 20-án Tusványoson, a Magyar Turisztikai Ügynökség sátrában megrendezett Magyar szemmel Székely­föld mint desztináció címû beszélgetésen, amelyet Hargita Megye Tanácsa szervezett a Hargita Közösségi Fejlesz­tési Társulással együtt.
Bővebben...
 
Elkezdôdhet a kátyúzás és az aszfaltozás a megyei utakon - – Egyhuzamban húszórás munkát követelt az európai uniós szintû procedúra –
2017. augusztus 10. csütörtök, 14:50

Összesen közel tizenhárommillió lej értékû nyári karbantartást végeznek az elkövetkezô négy évben Csík és Gyergyó térsé-gében. Ezekben a zónákban augusztus elején fognak neki a megyei besorolású utak nyári karbantartásának: a kátyúzásnak és az egybefüggô aszfaltréteg leterítésének – ha addig nem nyújt be senki óvást a közbeszerzés eredményére. Ha nem lesz óvás, akkor a négy évre szóló keretszerzôdést augusztus 2-án írják alá.

Bővebben...
 
Mit tudtak a nyolcadikosok?
2017. július 14. péntek, 16:57
Az oktatásügyi minisztérium hétfôn, június 26-án közzétette a „kisérettségi” országos eredményeit. 
Bővebben...
 
Erdô, erdô ..., de gyér erdô (30.) A tiltott fa kísértése
2017. július 14. péntek, 16:55
Gyergyói, varsági bírságok
Az illetékes hatósági szervek vegyes csoportjai Hargita megyében április e­lején alig egy hét alatt 55 pénzbírságról készítettek jegyzôkönyveket össze­sen 60 ezer lej értékben. Az összehangolt ellenôrzéseket több napon át vé­gezték a „forró pontnak” számító or­szágutak, megyei utak mentén, valamint az erdôkben és falerakatoknál, fa­feldolgozó üzemeknél. Elkoboztak 10 köbméter tûzifát, 128 köbméter munkafát. 
Bővebben...
 
Sok okos közt ...
2017. június 30. péntek, 15:09
Meghökkentô részleteket tárt a nyilvánosság elé a román sajtó egy mûveletrôl, melynek során a Teleorman megyei Balta Sarata faluban egy 35 centi átmérôjû kútkürtôbôl, 16 méter mélységbôl kimentettek egy 20 hónapos kisfiút. Az eset tanulságos. Megmutatja milyen az, amikor a  szakértelmet és találékonyságot mellôzik bürokrácia vagy más okok miatt.
Bővebben...
 
ELKÉPESZTÔ, HOGY MIK VANNAK!
2017. június 30. péntek, 15:09
Érdekes, de veszélyes
A bukaresti parlament egyik képviselôjének kérésére felmérés készült a jobboldali volánnal felszerelt romá­niai autókról. Az ilyen jármûveket általában hosszasan megbámulják, ahol elhaladnak, mert érdekesek. A politikus rendelkezésére bocsátott számadatok szerint jelenleg Romániában csaknem 20 ezer „jobbos” autó közlekedik az u­takon, az utóbbi 3 év során 1150 bale­setnek voltak a szereplôi, a halálos ál­dozatok száma 118. A képviselô tanulmányt készített, amely rámutat, a jobb­oldali kormánykerékkel rendelkezô autók vezetôi az átlagnál sokkal hajlamosabbak balesetet okozni, mert szokatlan helyzetbôl és szögekbôl kell fi­gyelniük a jármû-forgalomra és az utak­ra. Létezik egy törvényjavaslat, amely arra kötelezné a jobboldali volánnal fel­szerelt autók birtokosait, hogy a jármû használatba vétele és a közúti közlekedés megkezdése elôtt végezzenek el egy felkészítô tanfolyamot, pláne, ha a sofôrvizsgájuk baloldali volánnal rendelkezô autóval történt, nem brit „jobbossal”. 
Bővebben...
 
HÁLAADÓ SZENTMISÉVEL és új könyv megjelenésével ünnepel
2017. június 23. péntek, 15:04
Dr. Vencser László morálteológus, a gyulafehérvári Hittudományi Fôiskola volt tanára és vicerektora, az ausztriai idegen nyelvû katolikus lelkészségek országos igazgatója 2017. június 17-én 70 éves. 
Bővebben...
 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 128

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret