Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2017. december 12., kedd - Gabriella
Címlap Első kézből
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4695
Tartalom : 15060
Tartalom találatai : 13810945
Jelenleg 251 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Elsõ kézbõl
ELKÉPESZTÔ, HOGY MIK VANNAK!
2017. december 07. csütörtök, 16:55
Galócási bicskázás
Vendégségben volt egy 38 éves maroshévízi férfi Ga­locáson, ahol majdnem tragikus emléket hagyott. A Har­gita Megyei Rendôr-fôkapitányság sajtóbeszámolója szerint a hévízi férfi összeszólalkozott egy 50 éves helybelivel, akit egy zsebkéssel hastájékon szúrt. A galócási férfit a maroshévízi sürgôsségre szállították. A támadóval szem­ben bûnvádi eljárás indult, a tettének jogi besorolása attól is függ, mi lesz a törvényszéki orvos jelentésében, a sé­rülés mennyire volt súlyos. A hévízi bicskázó az eset után egyelôre hatósági felügyelet alatt volt, annak szigorú szabályaival.
Bővebben...
 
HÛSÉGES OLVASÓINK ÍRJÁK
2017. november 29. szerda, 15:25
• Említse meg (ha ismer ilyet) egy jelenlegi, tehát érvényes mandátummal rendelkezô, gyergyói illetôségû megyei tanácsos nevét. • Milyen rendsze-rességgel nézi Ön az RTV (TVR) magyar adásait, leggyakrabban hányas-/melyik csatornájára kapcsol a román nemzeti tévéadónak? • Van-e tudomása ma is élô olyan emberekrôl, akik a környezetükben asztaltáncoltatással, szellemidézéssel „hülyítették” az embereket? • Emlékszik-e még arra, tudja-e, hogy a rendszerváltás küszöbén ki volt lakóhelye településén az utolsó kommunista-szocialista polgármester? Nevezze meg.
 
MADARAS TAMÁS (Gyer­gyószentmiklós, a továbbiakban Gysztm.) • Nem ismerek ilyen személyt. • Nem nagyon nézem. • Nincs tudomásom ilyesmirôl. • Nem tudom.
KIESELSTEIN ILONA (Gy­sztm.) • 2. Nem mindig tudom megnézni, általában a TVR1, TVR2-re kapcsolok. • 3. Nem tu­dok róla. • 4. Barabás Erzsébet.
Bővebben...
 
Erdô, erdô ..., de gyér erdô! (33.) Ôszi séta az avaron
2017. november 29. szerda, 15:24
Természetvédôk szakszerû leírásában olvasható, hogy az erdô biodiverzitásának, az élôvilág  sokféleségének, a többféle élôlény életterének a fenntartása, il­letve fennmaradása szempontjából nem jó, sôt kifejezetten káros, ha az ember össze­takarítja, és mondjuk tûzifa gyanánt mind egy szálig hazahordja a ledôlt, korhadt fatörzseket. Miért? Azért, mert az ilyen - amúgy már ipari felhasználásra alkalmatlan – fatörzsek remek búvó- és telelôhelyek számos kisállatnak, rovarnak, hüllônek. 
Bővebben...
 
Ifibörze
2017. november 29. szerda, 15:23
Eseménydús hétvégéje volt a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács önkénteseinek. November 18-án délután kezdôdött a hagyományossá vált Ifibörze, amit Bozonton a Rubin Panzióban szerveztek meg.
Bővebben...
 
SZENT MIKLÓS NAPOK világtalálkozóval, újdonságokkal
2017. november 29. szerda, 15:23
December elsô napjaiban idén is megrendezik a Szent Miklós Napokat, melynek alappillére ezúttal a második alkalommal tartandó gyergyószentmiklósiak világtalálkozója lesz. Idén is lesz számos koncert, kiállításmegnyitó, a fôzôverseny újdonságokkal jelentkezik, zsibongóba várják a gyermekeket, és Szent Miklós püspök érkezését örömzenélés és tûzijáték követi.
Bővebben...
 
ELKÉPESZTÔ, HOGY MIK VANNAK!
2017. november 23. csütörtök, 18:10
Ugrás a halálba
A november 12-rôl 13-ra virradó éjszakán, hajnal tájban egy 45 éves férfi kiugrott az egyik csíkszeredai tömbház (toronyblokk) nyolcadik emeletének folyosói ablakából. A zuhanás után szörnyethalt. Halálesetrôl lévén szó, az ügyészség átvette a tragédia kivizsgálását. Azért me­rült fel azonnal a szándékosság és öngyilkosság ténye, mert a férfi lakása ugyanabban a tömbházban van, és éjszaka ment ki a lépcsôházba, nem a lakásának ablakából vagy az erkélyérôl zuhant a mélybe. A tragédia a Szabad­ság tér egyik tömbházában történt, nem messze attól a helytôl, ahol korábban egy volt jégkorongozó teljesen hasonló módon vetett véget életének.
Bővebben...
 
Gyermektenyerekben érkezô ünnep: Szent Márton-nap a gyergyószentmiklósi Százszorszép Napköziotthonban
2017. november 23. csütörtök, 18:08
Az adventi és karácsonyi idôszakot a Szent Márton-nap készíti elô. A néphagyomány szerint november 11-én a gazdasági munkák végeztével veszi kezdetét a természet téli pihenése. Ehhez a dátumhoz fûzôdik emellett 
Szent Márton legendája is: a negyedik században a római császár szolgálatában tevékenykedô Márton katona jószívûen megosztotta egy különösen hideg téli estén köpenyét egy nélkülözô koldussal. Még aznap éjjel megjelent álmában a koldus alakját felvéve Jézus. Szolgálatát ezután Isten kezébe ajánlotta: jóságáról még éltében is legendák keringtek.
Bővebben...
 
Új beruházásokat hagyott jóvá a képviselôtestület: Megalakítják a Gyergyó-medencei vízszolgáltató társulást
2017. november 17. péntek, 16:21
Múlt héten közel két órát tanács-kozott a gyergyószentmiklósi képviselôtestület. Az eredetileg napirendre tûzött öt határozattervezetet a rendkívüli ülésen további kettôvel bôvítették, ezek megtárgyalásához szünetekre 
is szükség volt. Végül mind-egyik napirendi pontot jóváhagyták a tanácsosok. 
Bővebben...
 
Öt mentôautót kaptak a Hargita megyei önkéntes tûzoltó egyesületek: Csökkenni fog a csapatok reakció ideje
2017. november 17. péntek, 16:20
Mentôautókat adott használatba a Hargita Megyei Mentôszolgálat a megye önkéntes tûzoltó egyesületeinek. Öt Mercedes és Toyota típusú jármûvet hétfôn, november 6-án vettek át a kápolnási, siménfalvi, gyergyóújfalvi, gyergyóalfalvi és gyergyószárhegyi önkéntesek.
Bővebben...
 
Minél többen részt venni a közéletben – Útjára indult az Erdélyi Politikai Iskola -
2017. november 17. péntek, 16:20
Fontos, hogy a fiatalok minél inkább bele tudjanak szólni a közéleti kérdésekbe, illetve, hogy minél többen legyenek, akik részt vesznek ebben a folyamatban – fogalmazott Oltean Csongor MIÉRT-elnök vasárnap, a Kolozsváron
 zajló Erdélyi Politikai Iskola ünnepélyes megnyitóján.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 131

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret