Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2017. június 24., szombat - Iván
Címlap Első kézből
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4690
Tartalom : 14589
Tartalom találatai : 13628614
Jelenleg 240 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Elsõ kézbõl
HÁLAADÓ SZENTMISÉVEL és új könyv megjelenésével ünnepel
2017. június 23. péntek, 15:04
Dr. Vencser László morálteológus, a gyulafehérvári Hittudományi Fôiskola volt tanára és vicerektora, az ausztriai idegen nyelvû katolikus lelkészségek országos igazgatója 2017. június 17-én 70 éves. 
Bővebben...
 
Mi kérdeztünk, Önök válaszoltak... Kitartó, HÛSÉGES OLVASÓINK Írják 
2017. június 23. péntek, 14:52
• 1. Mi a véleménye arról, hogy átmenetileg nem kell parkolási díjat fizetni Gyergyószentmiklóson?
• 2. Mit gondol, jelen pillanatban Gyergyószentmiklóson (kívülrôl szemlélve) melyik a legszebb épület? 
• 3. Hogy van, hogy érzi magát? 
• 4. Az Ön számára mi a legszebb Csíksomlyóban, a pünkösdi búcsúban?
 
BLÉNESI ÉVA (Gyergyószent­mik­lós, a továbbiakban Gysztm.) • Jó ötlet. • A kórház épülete és a templomok. • Tûr­hetôen. • A csodálatos szentmise. 
Bővebben...
 
Új típusú munkálatok a nyári útkarbantartásban: Nô az anyagmennyiség, javul a minôség
2017. június 18. vasárnap, 09:59
Miután az elôzô keretszerzôdés tavaly decemberben lejárt, teljesen új dokumentáció alapján írta ki a megyei besorolású utak nyári karbantartására a közbeszerzést Hargita Megye Tanácsa – külön a kátyú-zásra meg az egybefüggô aszfaltrétegre, és külön a kövezésre. Megkétszerezték a felhasználandó anyagmennyiséget a kövezés esetében, és belefoglalták, hogy a megbízott cég rendelkezzen olyan munkagépekkel, amelyekkel árvíz 
esetén gyorsan be lehet avatkozni.
Bővebben...
 
A pápai nuncius üdvözölte a Hargita Megye Tanácsa és az egyházak közti szoros együttmûködést: Borboly Csaba: fontos a visszajelzés, hogy a munkánk iránya jó
2017. június 18. vasárnap, 09:55
Elismerését fejezte ki Miguel Maury Buendía pápai nuncius Hargita Megye Tanácsa és a történelmi egyházak között kialakított szoros együttmûködése iránt. Bukarest vatikáni nagykövetével pünkösd szombatján nyílt alkalma Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnökének találkozni és bemutatni megyénket a csíksomlyói ferences kolostorban. Jakubinyi György Miklós érsek, Tamás József püspök, Potyó Ferenc általános helynök, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, Becze István megyei tanácsos, valamint Lukács Levente, a megyei tanács egyházi ügyekkel foglalkozó munkatársa jelenlétében a megyeelnök egy átfogó dokumentációt adott át a vatikáni nagykövetnek, amelybôl többek között kiderül, hogy a megyei tanács 2009–2015 között közel tizennégymillió lejjel támogatta a történelmi egyházakat, ebbôl mintegy tízmillió lejjel a katolikus egyházat. 2016-ban és 2017-ben a római katolikus felekezetnek kiutalt támogatás évente körülbelül három millió lej a történelmi egyházaknak pedig összesen évente több mint négy és fél millió lej.
Bővebben...
 
CSÍKSOMLYÓI BÚCSÚ 2017: Veres András püspök a viszálykodás megszüntetésére szólított fel
2017. június 18. vasárnap, 09:55
A viszálykodás megszüntetésére, a nemzet és a haza sorsának jobbra fordítása érdekében történô összefogásra kérte szombaton a csíksomlyói búcsú résztvevôit, valamint a szentmisét a televízióban és a rádióban követôket a prédikációt tartó Veres András gyôri püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke.
Bővebben...
 
30. Csûrdöngölô – gyermek és ifjúsági néptánctalálkozó
2017. június 09. péntek, 14:48
Telnek az évek, nônek a gyerekek, eddig a tényszerû közhely, mert ami következik, az örömhír: örömmel ve­hetjük tudomásul, hogy mindig van utánpótlás, méghozzá évrôl évre több. Az évente többnyire kétszer, de mindenképpen legalább egyszer meg­szer­vezett Csûrdöngölô elérkezett a harmincadik találkozáshoz. 
Bővebben...
 
Egzotikus aranyálom
2017. június 09. péntek, 14:48
Csodás májusi ajándékot kapott Magyarország U17-es korosztályú strandkézilabda válogatottja, amelyet felkértek, hogy vegyen részt a júliusi vi­lágbajnokságon, mégpedig a szereplést lemondó Norvégia helyett. 
Bővebben...
 
Ausztriai vendégek járták körül Erdélyt: Csíksomlyón, Gyergyószentmiklóson és Ditróban is elidôztek
2017. június 09. péntek, 14:44
Az ausztriai idegen nyelvû – köztük a magyar – katolikus lelkészségeket irányító országos igazgatóság és személy szerint Vencser László igazgató 2001 óta évente külföldi tanulmányutakat szervez, hogy a hivatal munkatársai, a különbözô népcsoportok papjai és hívei megismerjék közelebbrôl azokat az országokat, ahonnan az Ausztriában élô, más anyanyelvû katolikusok többsége érkezett. Kelet-, Közép- és Dél-Európa valamennyi országát bejárták már. Idén, tizenhetedik alkalommal a Szent László-év keretében útjuk Partiumba és Erdélybe vezetett, ahová – tíz év után – másodszor tértek vissza. A legjelentôsebb egyházi intézmények felkeresése, a nagyváradi püspökkel és a gyulafehérvári érsekkel való találkozás és a számos értékes elôadás élményekben és ismeretszerzésben gazdag hat napot nyújtott a részt vevôk számára.
Bővebben...
 
EGYETLEN – Máthé Annamária egyéni elôadásának bemutatójára készül a Figura –
2017. június 02. péntek, 09:30
Az évad ötödik bemutatójára készül a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház, Máthé Annamária Egyetlen címû egyéni elôadását Györfi Csaba – a Nagyvárad Tánc-együttes koreográfusa – jegyzi rendezô-koreográfusként. A bemutatóra május 26-án, péntek este 7 órától kerül sor a Figura stúdiótermében. A produkció a bemutatót követôen május 28-án, vasárnap este 7 órától is megtekinthetô. 
Bővebben...
 
ELKÉPESZTÔ, HOGY MIK VANNAK!
2017. június 02. péntek, 09:27
Hallgatóztak rendesen
Radu Chirita bukaresti ügyvéd tudni véli, hogy a 2010-2015-ös idôszak Romá­niá­ban több mint 300 ezer személy telefonbeszél­getéseit lehallgatták a hatóságok, itt csu­pán azokról az esetekrôl van szó, amelyekre hivatalos bírósági határozatok is léteznek. A lehallgatási kérvények pontos száma 102 729, ám ritka az olyan ügy, ahol csak egy személy a célpont. Az ügyvéd szerint Dan Diaconescu újságírónak, té­vétulajdonosnak, a Dan Diaconescu Nép­párt (PP-DD) alapítójának  összesen 18 ezer percnyi (!) beszélgetését hallgatták le. Megjegyzendô, hogy Diaconescut zsa­rolásért, illetve zsarolással kicsikart 200 ezer eurónyi megvesztegetésért ítélték szabadságvesztésre, ám a lehallgatása és követése 665 760 euróba (!) került az állami szerveknek. Az ügyvéd által a hivatalos szervektôl összegyûjtött szám­adatokat kommentálva, Traian Basescu volt államfô kijelentette, ha igaz a 300 ezres szám, akkor voltaképpen körülbelül 3 millió személy lehallgatásáról lehet szó, mert egy ügyben átlagosan 10 személyre kiterjesztették a megfigyelést, hi­szen csak így tudták követni, a célzott személy mikor kikkel és mit beszél, az érintett például a családtagjainak is mond­hat olyasmit, ami terhelô bizonyíték.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 127

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret