Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2018. február 25., vasárnap - Géza
Címlap Első kézből
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4695
Tartalom : 15135
Tartalom találatai : 13913208
Jelenleg 250 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Elsõ kézbõl
Újévi gondolatok a 2018-as esztendôre Kedves barátom, ismerôsöm! Kedves olvasó!
2018. február 18. vasárnap, 20:40
„Valamit hatalmadba van cselekedni erôd szerint, azt cselekedjed …” (Préd 9,12) – tanít minket az Úrnak igéje a bölcs Salamon által. Ilyenkor én is visszatekintek az elmúlt évre, és felötlik bennem egyik, másik esemény, vagy
 cselekedet, amely szembesülésre, ér­tékelésre és hálára kötelez. Ha csak nagy vonalakban is nézem az elmúlt 2017-es esztendôt, azt látom, hogy mér­hetetlenül többet kaptam a jó Istentôl, mint amennyit adni tudtam azoknak, 
akiknek mind lelki, mind szellemi, mind anyagi vonatkozásban úgy tûnik, hogy valamiért kevesebb jutott. 
Bővebben...
 
ELKÉPESZTÔ, HOGY MIK VANNAK!
2018. február 18. vasárnap, 20:39
A zsarolás visszaütött
A Hargita Megyei Rendôr-fôkapitányság illetékes nyo-­mozóosztálya a tettenérés módszerével szerzett bizonyítékokat egy 5 tagú bûnbanda ellen. A 18 és 61 év kö­zötti életkorú személyek többször is különbözô nagyságú pénzösszegeket próbáltak kicsikarni egy 65 éves férfitól és egy 25 éves nôtôl, azzal fenyegetve ôket, hogy ha nem fizetnek, az intim életükrôl hoznak nyilvánosságra kényelmetlen részleteket. A rendôrségi feljelentés után a nyomozás gyorsan zajlott, a bûnbanda két tagját (egy férfit és egy nôt) elôzetes letartóztatásba helyezték, három tettestársukkal szemben hatósági felügyelet van érvényben.
Bővebben...
 
Megszámolták a templomokat ...
2018. február 09. péntek, 16:11
Az 1989. december 22-i fordulattól 2016. december 31-ig elméletileg kivétel nélkül minden napra jutna egy-egy újonnan épített, avatott és felszentelt vagy még épülôfélben lévô templom és imaház Romániában. Ilyen nem sok van a világon. A hivatalosan is elismert 18 egyház és vallási felekezet 27 384 templomot birtokolt 2016 elején, ezekbôl 8413 épült 1989 után, és 1578 volt tavaly épülôfélben. Összehasonlításképpen, az oktatás alapját képezô általános iskolák száma nem éri el az 5000-et, a kórházaké alig haladja meg a 400-at, az 1989 után épült iskolák száma 400-nál is kisebb.
Bővebben...
 
Jól áll a talpán?
2018. február 09. péntek, 16:10
Asztaltársaság számára akár fogadás vagy rögtönzött vetélkedô tárgya lehet az alábbi egyszerû próbatétel. Részvételi korhatár nemigen létezik, noha van néhány alapfeltétel. Akinek egészséges a lába, szinte bárhol elvégezheti.
Bővebben...
 
Adventi angyalkázás Tari Mártával: Karácsony mézeskalácsillattal közeleg
2018. február 09. péntek, 16:08
„Tari Márta mûvészetét megismerve a mézeskalácsról többé már nemcsak a kis szívek, huszárok és házikók jutnak eszünkbe, hanem a népmesék, a mondókák, a magyar költészet elevenedik meg elôttünk. 
Bővebben...
 
Erdélyi életképek mézeskalácsba sütve Tari Márta képzômûvészt Székelyföld ismét megihlette
2018. február 02. péntek, 16:45
A Csongrádon született, Budapesten élô Tari Márta képzômûvész erdélyi élményvilága kisgyermekkorából származik, az 1940-es években ugyanis több nyarat töltött nagybátyjánál Székelykeresztúron. Azok az évek, majd a késôbbi tanulmányai alapozták meg benne azt a tiszteletet és érdeklôdést, amellyel az erdélyi magyar kultúra felé fordult. Az egyetemes magyar gondolkodók, köztük Arany János, Ady Endre, Tamási Áron, Kányádi Sándor és a még ma is élettel teli népköltészet kimeríthetetlen inspirációs forrást jelentenek számára. Az életörömöt kifejezô tánc éppúgy megjelenik mézes-életképein, mint a hétköznapi munka a családi sürgés-forgásban. A varázslatos erdélyi táj és az abban élô tevékeny emberek elevenednek meg hónapról hónapra legújabb, Édes Erdély címû 2018-as forgatós falinaptárában is.
Bővebben...
 
Fejlemények a gyergyószentmiklósi zászlóperben, avagy Gyergyószentmiklós ismét példát mutat
2018. február 02. péntek, 16:38
Júniusban született a Marosvásárhelyi Tábla­bíróságon jogerôs ítélet abban a perben, amit Gyergyószentmiklós polgármestere ellen indított Dan Tanasa egyesülete, s melynek tárgya az volt, hogy távolítsák el a városháza homlokzatáról és az épület belsejébôl Székelyföld és a város zászlaját. Mivel a korábbi hasonló perek azt vetítették elô, hogy az ítélet nem lesz jogszerû, a perbe én is beléptem, hogy szükség esetén tudjam azt to­vábbvinni az Emberi Jogok Európai Bíróságára.
Bővebben...
 
Mátyás király-emlékévet hirdetett 2018-ra a Nemzetpolitikai Államtitkárság
2018. február 02. péntek, 16:36
A magyar történelem leghíresebb és legismertebb uralkodója, mesék, mondák, legendák hôse, a bölcs és igazságos Mátyás király születésének 575. és trónra lépésének 560. évfordulója alkalmából Magyarország Kormánya a 2018. évre Mátyás király-emlékévet hirdetett. A Magyar Állandó Értekezlet zárónyilatkozatába is belefoglalt tényt hivatalosan december 11-én sajtótájékoztatón jelentette be Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelôs államtitkár. A rendkívül sikeres Márton Áron-, majd Szent László-év után a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak a Mátyás király-emlékévvel is fontos célja a magyar identitás erôsítése a Kárpát-medencében 
és szerte a nagyvilágban. Az emlékév megszervezését és lebonyolítását ezúttal a korábbi emlékévekben is meghatározó szerepet vállalt Magyarság Háza irányítja. 
Bővebben...
 
Ferenc pápa a magyar keresztényeknek is üzent
2017. december 14. csütörtök, 17:23
Róma-Budapest, 2017. december 4. hétfô • Bûnnek nevezte a szegényekkel szembeni ke-resztényi kötelesség elmulasztását Ferenc pápa vasárnapi római Úrangyala beszédében – számolt be róla a Magyar 
Szociális Fórum.
Bővebben...
 
ELKÉPESZTÔ, HOGY MIK VANNAK!
2017. december 07. csütörtök, 16:55
Galócási bicskázás
Vendégségben volt egy 38 éves maroshévízi férfi Ga­locáson, ahol majdnem tragikus emléket hagyott. A Har­gita Megyei Rendôr-fôkapitányság sajtóbeszámolója szerint a hévízi férfi összeszólalkozott egy 50 éves helybelivel, akit egy zsebkéssel hastájékon szúrt. A galócási férfit a maroshévízi sürgôsségre szállították. A támadóval szem­ben bûnvádi eljárás indult, a tettének jogi besorolása attól is függ, mi lesz a törvényszéki orvos jelentésében, a sé­rülés mennyire volt súlyos. A hévízi bicskázó az eset után egyelôre hatósági felügyelet alatt volt, annak szigorú szabályaival.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 132

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret