Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megye • 2016. szeptember 15-21. • ­XXI. ­évf. 37. ­sz. 

2017. május 22., hétfõ - Júlia, Rita
Címlap Első kézből
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4689
Tartalom : 14480
Tartalom találatai : 13583440
Jelenleg 239 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Elsõ kézbõl
Utolsó méterekben a támogatásigénylés
2017. május 19. péntek, 14:51
Május 15-e az utolsó nap, amikor még elfogadják a mezôgazdasági támogatásigényléseket a Mezôgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség mun-katársai. Idén az eddigiektôl eltérôen nem lesz határidô-hosszabbítás, tehát, aki jövô hétfôig nem teszi le a kérését, elesik a támogatástól. 
Bővebben...
 
Újjáélesztenék a kísérleti állomásokat: A miniszter agrártervei
2017. május 19. péntek, 14:49
Petre Daea (sz. 1949, Sisesti, Mehedinti megye) a Grin­de­anu-kormány egyik legérdeke­sebb tagja, ha szabad így fo­galmazni. Temesváron 1973-ban végezte a mezôgazdasági fôiskolát (agronómiát), majd tíz év múlva 2-3 éves „káderképzô” következett, a szinte-szinte kötelezô akkori szokásmód alapján. Az utóbbi 44 esz­tendôben számos helyi, me­gyei, területi és országos vezetô tisztséget betöltött, volt szenátor, és képviselô, s a Grin­deanu-kormányban kapott tár­cavezetôi megbízatás elôtt volt még mezôgazdasági miniszter egy fél évig 2004-ben.
Bővebben...
 
A Holzindustrie Schweighofer lépéseket tesz a romániai ôserdôk és ôshonos erdôk védelméért
2017. május 19. péntek, 14:49
A Schweighofer Csoport által birtokolt ôserdôket és ôshonos erdôket felértékeljük és hosszú távú védelem alá helyezzük. Câmpusel (közel a Retyezát hegységhez) hamarosan természetvédelmi területté válhat.
Schweighofer: tudományos kutatást végeztet annak érdekében, hogy azonosítson védelem alá helyezendô további területeket.
Bővebben...
 
Hangos csoda
2017. május 11. csütörtök, 16:36
Tamás fiunk 2011-ben született. Nagyon szép kisbaba volt, nagyon örültünk az érkezésének. Már négy hónapos kora kö­rül észrevettük, hogy valami nincs rendben, nem figyel a han­gokra, nem nyugszik meg, ha énekelünk neki vagy beszélünk hozzá. Több vizsgálat után ki­derült: a mi kisfiunk nem hall.
Bővebben...
 
Folyamatosak a tárgyalások romakérdésben
2017. május 11. csütörtök, 16:34
A március 31-én történtek óta folyamatos a párbeszédsorozat a gyergyószentmiklósi romakérdésben. Az önkormányzat szinte napi rendszerességgel tárgyal érdekvédelmi szervezetekkel, a közbiztonságért felelôs intézményekkel és a roma közösségek képviselôivel. Rövid- és hosszú távú célja is van a megbeszélés-sorozatnak.
Bővebben...
 
A közlekedési miniszterhez fordul Borboly Csaba az országutak ügyében: Két új hegyimentôbázis épül
2017. május 11. csütörtök, 16:34
Új program indítását jelentették be Hargita Megye Tanácsa április 27-i, soros havi ülésén: a vidékfejlesztési egyesületen keresztül idén versenyt hirdetnek 5-8. osztályos diákoknak kis haszonállat tartására, gondozására, a Kiskertész program mintájára. Becze István, a vidékfejlesztési szakbizottság elnöke elmondta, hogy az ülés elôtt az egyesület vezetôségével átbeszélték a tervet, és az elképzelés szerint a verseny során nevelt állatokat bemutatnák az egyesület által támogatott rendezvényeken, vásárokon. A megyei tanácsos azt is elmondta, hogy havi rendszerességgel szerveznének ezentúl gazdatalálkozót, amelyen ellátnák a résztvevôket az aktuális hasznos információkkal. Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke hozzáfûzte, hogy a kis haszonállatok tartásáról szóló program ötletgazdája Csilip Árpád, a hivatal fiatal munkatársa.
Bővebben...
 
Még tíz napig ajánlhatja háziorvosát!
2017. május 05. péntek, 13:58
Tavaly decemberben sajtótájékoztató keretében hetedszer  indult el az OTH/ÁNTSZ égisze alatt „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat, amelyben keresik a tavalyi év legjobb, a betegeivel legtöbbet törôdô háziorvosát, nôvérét, egyszóval praxisát határon innen és határon túl. A pályázat fôvédnöke Semjén Zsolt Miniszterelnök-helyettes. 
Bővebben...
 
Román pénzérmék magyaros arcai
2017. május 05. péntek, 13:58
Székelyföldi emberek markában is milliószor megfordulhatott az utóbbi években a sárga színû 50 banis. Talán sokan észre sem vették, hogy ebbôl a pénzérmébôl hétféle került forgalomba 2005 nyara óta. Pedig egymástól eltérôek, mondhatni összetéveszthetetlenek. Akad köztük romániai és erdélyi magyar vonatkozású is. Némelyik elterjedtebb, mások csak ritkán bukkanhattak fel egy-egy vásárlónál, mert azokból az érmékbôl kevesebbet veretett a román állam. De mind a hét érvényes, hivatalos fizetôeszköz, igaz, a gyûjtôknek is készültek arany emlékérmék, amelyeket a jegybank kínált eladásra. 
Bővebben...
 
TANULSÁGOS TÖRTÉNÉSEK
2017. május 05. péntek, 13:57
Szelíd, óvatos autóvezetôk
A Pénzügyi Felügyelô Hatóság (ASF) statisztikáinak alapján a székelyföldi, pontosabban a Hargita és Kovászna me­gyei gépkocsivezetôk a legfegyelmezet­tebbek az országban. A szempont, ami alapján ezt megállapították, a RCA néven ismert biztosítónál iktatott és kifizetett kártérítések évi számaránya a 2013-2015-ös idôszakban, a forgalomba bejegyzett gépjármûvek, autók számához viszonyítva. Az élmezôny: HARGITA megye 2,84 százalék, KOVÁSZNA megye 3,15, Szilágy megye 3,42. A másik, azaz nega­tív pólus: Bukarest fôváros 6,78 százalék, Konstanca megye 6,40, Iasi megye 6,27. Életkor szerint a 25 év alatti gépkocsivezetôk az elsôk 6,15 százalékkal, a 40 év fölöttiek átlaga 4,59 százalék, a 26-40 éveseké 3,77 százalék. Az országos átlag alatt van az 1200 köbcentis motor­ral rendelkezô autók által okozott közlekedési balesetek száma, legalábbis a RCA biztosítási listák alapján. 
Bővebben...
 
Mi kérdeztünk, Önök válaszoltak... Kitartó, HÛSÉGES OLVASÓINK Írják 
2017. április 28. péntek, 14:28
• 1. Van-e Önnek olyan kedvenc emléktárgya a gyerekkorából, amit évtizedek óta féltve ôriz? Ha van és nem titok, mi az? • 2. Elolvadt a hó, eltûnt a lepel a közterületeinkrôl, néhány szóval érzékeltesse, a környezetében járva-kelve mi jut eszébe arról, ami ilyenkor általában a szemünk elé tárul? • 3. Ön idén megpályázza-e az Új Kelet által felajánlott 15 sorsolásra váró Húsvét-kosaraink egyikét? • 4. Idén volt-e része olyan meglepetésben, ami felfokozta az életkedvét, javított a hangulatán? Ha igen (és nem titok), mi volt az? • 5. Ön mit gondol azokról az emberekrôl, akik a szomszédjaik kútja közelében, köztereken, épületek és kerítések mellett végzik el a kis dolgukat, magyarán: ahol érik, ott pisilnek?
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 125

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret