Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megye • 2016. szeptember 15-21. • ­XXI. ­évf. 37. ­sz. 

2017. március 29., szerda - Auguszta
Címlap Csatangoló
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4688
Tartalom : 14280
Tartalom találatai : 13420050
Jelenleg 205 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Csatangoló
Apácák a színpadon
2017. március 23. csütörtök, 11:36
Kétszázezer ember „csápolt” nekik tavaly, amikor Ferenc pápa Mexikóba látogatott. A Szent­atya is megtapsolta ôket, elismerôsen szólt róluk a fellépésük után. Az egyik római katolikus apácarendbôl valók, e­gyütt öt tagú együttest alkotnak. 
Bővebben...
 
Mindennapi kenyér
2017. március 23. csütörtök, 11:36
A tengerparti Konstanca Pralazu Mare lakónegyede Sf. Gheorghe (Szent György) templomá­nak ortodox papjai a téli hónapokban utcára helyezett kenyeres ládával és ingyenes kenyérrel próbáltak segíteni a rászorulókon. 
Bővebben...
 
Materialista udvarlás
2017. március 20. hétfő, 11:47
A sajtóhírekben, életrajzi leírásokban lehet olvasni, olykor tévéhíradókban, filmekben meg pláne lehet látni olyant, hogy a férfi több tucatnyi csokor virágot, esetleg több száz szál rózsát küld kedvesének a szerelme kifejezése gyanánt vagy pedig megbocsátásért esdekelve, békülést remélve.
Bővebben...
 
Történelmi fogak
2017. március 20. hétfő, 11:46
Január végén Vlagyimir Pu­tyin orosz és Donald Trump amerikai elnök telefonon be­szélgetett hosszasabban. Nem nyilvánosan, de bejelentések alapján, hírközlések közepette. Méltán tekinthetô hivatalos telefonbeszélgetésnek, és bizonyára nem várat sokat ma­gára a személyes találkozásuk sem.
Bővebben...
 
Kelet és Nyugat furaságai
2017. március 20. hétfő, 11:45
Szerte a világban rengeteg en­gedékeny törvény létezik. A so­kak által lesajnált, lekommunistázott Kínában például családi házat – nem is egyet! – le­het találni autópálya kellôs közepén, vagy egyik irányú sávjának közvetlen szélén. Miért? Mert a tulajdonos nem volt hajlandó beleegyezni, hogy a házát út­építés gyanánt lebontsák, és a kínai (tartományi) törvénybírák igazat adtak neki. Ellenben azt is engedélyezték, hogy ott au­tópálya legyen. Így hát nyolc- vagy hat- vagy négy sávos au­tópályák területén lehet találni olyan lakházakat, amelyekben a tulajdonosok élik az életüket, s a másodpercenként elsuhanó autókon kívül senki nem za­varja ôket. Inkább ôk a forgalmat! Kom­munista Kína? Hol van et­tôl a mai kapitalista Románia!
Bővebben...
 
Szemet szúr a szeg
2017. március 09. csütörtök, 10:51

Máramarossziget az ország egyik legészakibb városa. Évente átlagban 150 ezer turista látogat a oda, a legtöbben a Fájdalom Emlékezete néven ismert épü-letre, a Kommunizmus Áldozatainak Múzeumára kíváncsiak, mások a Béke Nobel-díjas Elie Wiesel író emlékházára, vagy a várostól 19 kilométernyire lévô szaploncai Vidám-temetôre. És nagyjából ennyi.

Bővebben...
 
Világkörút? Kipipálva!
2017. március 09. csütörtök, 10:51

Az Amerikai Egyesült Államokban élô, 27 éves Cassie De Pecol az új csúcstartó a világ körüli utazás idôtartamának szempontjából. A csinos hölgy 18 hónap és 26 nap alatt járt a Föld összes ENSZ-országában! A teljesítményével bekerült a Guinness World of Records, azaz a világrekordok könyvébe. Trónfosztója lett az amerikai állampolgárságú Yili Liunak, az ázsiai származású férfi korábban 3 év, 3 hónap, 3 hónap alatt járta be a világot.

Bővebben...
 
Hogy ne ropogjon ...
2017. március 09. csütörtök, 10:49
Üzleti fogás, leleményesség, eszes menedzseri ötlet, valamint – jó régi megfogalmazással élve – a fogyasztók igényeire való ráfelelés van egy amerikai találmányban. Találmány? De hát ehhez túlságosan banális! Vagy mégsem?
Bővebben...
 
Mûpanasz! Vagy mégsem?
2017. március 02. csütörtök, 12:29
Hogyha nem csupán „nevelô jellegû reklámnak” szánták, a nagy-britanniai Jane Park pere alighanem egyedülálló (lesz) a demokratikus rendszerek igaz­ságszolgáltatási történetében. A 20-21 éves hölgy egy szerencsejáték, az Euromillions Lotto mûködtetôi ellen óhajt kártérítési pert indítani. 
Bővebben...
 
Az aranyhal élete
2017. március 02. csütörtök, 12:29

Kutyák, macskák testén elvégzett sebészeti mûtétekrôl, végtagpótlásokról már írtunk, sôt, volt szó sündisznók megmentôjeként emlegetett olasz állatorvosról is. Hadd ne rangsoroljunk, de az alábbi történet talán túltesz minden korábbin.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 124

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret