Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megye • 2016. szeptember 15-21. • ­XXI. ­évf. 37. ­sz. 

2017. február 24., péntek - Mátyás
Címlap Csatangoló
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4688
Tartalom : 14192
Tartalom találatai : 13360413
Jelenleg 297 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Csatangoló
Más ez a jegybank
2017. február 24. péntek, 08:26
Kínában egy iskola vezetôi és pedagógusai bevezették a „jegy­hitelezô” módszert. A banki köl­csönökhöz hasonlóan, a diákok jó osztályzatokat igényelhetnek hitelben. 
Bővebben...
 
Ha valaki gyûjt ...
2017. február 24. péntek, 08:25
Hihetetlen világcsúcsot ért el Darlene Flynn, de tragikusan, borzalmasan ért véget a földi élete. A brit hölgy több mint 16 ezer pár cipôt gyûjtött össze jó néhány év alatt. Ötvennyolc é­ve­sen pontosan feleannyi idôs élettárssal élt, akit képes volt rábírni arra is, hogy olykor a reggelit különféle lábbelik a­lakjára formálva szolgálja fel, készítse elô neki.
Bővebben...
 
Van éle a szónak
2017. február 24. péntek, 08:25
Az interneten terjed mostanában a világtörténelem és irodalom leghíresebb (hírhedtebb?) replikáinak, elmés, de ugyanakkor élces válaszainak a gyûjteménye. Ezekbôl idézünk. Van éle a szónak...
Bővebben...
 
Kinyílik a bicska ...
2017. február 16. csütörtök, 11:34
Csak jelképesen, persze, ahogyan a szállóige is kifejezetten elméleti bicskáról szól, olyankor szokás említeni, amikor valamilyen közfelháborodást keltô pimasz, kirívó cselekmény történik. A dél-afrikai Michel Andile Dlamini rászolgált a mondásra.
Bővebben...
 
Önkéntes puritánság
2017. február 16. csütörtök, 11:31
A nyugati világban is el­terjedôben van az egyszerû életvitelhez való önkéntes visszatérés, a szerény, mondhatni szegényes életmód szán­dékos, mondhatni módszeres felvállalása. Régebb puritánságnak nevezték, és az kialakulhatott akár spontán mó­don, folyamatosan is.
Bővebben...
 
Egy év, négy kisbaba
2017. február 16. csütörtök, 11:30
A szülésekkel, születésekkel kapcsolatosan többféle különleges történetet jegyeznek az orvosi krónikák. Egy harminc éves walesi hölgy esete matematikailag ugyan sima ügy, de azért nem szokványos.
Bővebben...
 
Ájtatos áruház
2017. február 10. péntek, 08:48
Az oroszországi Krasznojarszkban, Szibéria harmadik legnagyobb városában az egyik be­vásárlóközpont vezetôinek az az ötlete támadt, hogy az üzleti részlegek sorában berendezzenek egy kis ortodox „imasarkot” is. 
Bővebben...
 
Túl jó sem jó
2017. február 10. péntek, 08:48

A brit David Wilkie 1976-ban, a montreáli nyári olimpián aranyérmes volt a 200 méteres férfi mellúszásban, ezüstérmes ugyanezen stílus 100 méteres távján, egy ujjnyival lemaradva az elsô helytôl. A jelenleg 62 éves férfi az élsportból való visz­szavonulás óta is rendszeresen sportol, igyekszik tartani formáját, megôrizni jó erônlétét. Nézzük csak, milyen bonyodalmakkal jár ez...

Bővebben...
 
Biztos, hogy kell ez?
2017. február 10. péntek, 08:47
A 2017. esztendôre bejelentett furcsa termékek, árucikkek listáján ott van többek között az ügyetlen, vagy csak szórakozott borivóknak szánt ing. Mi a célja? A töltés, kortyolgatás vagy éppen heves vedelés pillanataiban le-csöppenô (vörös) bor nem hagy maradandó nyomokat az ingen. A termékbemutató kereskedelmi ár 125 dollár (csaknem 100 euró), tehát ennyit kell áldoznia annak, akivel már többször – esetleg rendszeresen – elôfordult, hogy evés, ivás közben rácseppent valami „kenôanyag” az ingének hasi, melli tájékára, vagy bárhová.
Bővebben...
 
A kutyafáját neki!
2017. február 03. péntek, 09:15
Sok keresztény embertôl – gyermekektôl, felnôttektôl – meg lehetne kérdezni, hogy milyen karácsonyuk volt. Szokás arról is faggatózni: „mit hozott az angyal?” A világi élet anyagiasságából adódóan általában a karácsonyi hangulat velejárójaként él sokak, nagyon sokak tudatában az ajándékok értéke, az ételek, italok, ínyencségek roskatag bôsége. Hogy kinek mennyire „jött össze” mindez, esete válogatja. Egy biztos, a nagy-britanniai Beau, Sooty és Noodlie karácsonyát nem tudná egy átlagos romániai, erdélyi család felülmúlni a bôség szemszögébôl. Pedig hát a felsorolt három szereplô a Boston terrier fajtából való kistestû kutyus. 
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 123

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret