Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2018. február 25., vasárnap - Géza
Címlap Tragikus karambol
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4695
Tartalom : 15135
Tartalom találatai : 13913524
Jelenleg 132 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Tragikus karambol
2018. február 09. péntek, 15:47
Négy halálos áldozata és több sérültje van annak a közlekedési balesetnek, amely a Brassó megyei Szászhermány övezetében, a DN 11 jelzésû országúton történt múlt szom-baton, december 16-án.
 
 Az áldozatok közül kettô gyergyószentmiklósi illetôségû, mégpedig a helyi csendôralakulat egyik volt tisztje és 3 éves kislánya. A közlekedési rendôrök jelentése szerint az amúgy eléggé zsúfolt forgalmú útszakaszon egy 25 éves háromszéki hölgy figyelmetlenül váltott sávot, autója nekikoccant a gyergyói csendôrtiszt által vezetett autónak, amely megpördült, átsodródott az ellentétes menetirányú sávra, ahol Brassó megyei férfi által szabályosan vezetett autóval ütközött. Egy negyedik autó is nekiütközött a brassóinak. A sorozatos ütközések következtében az autók roncsolódása és az elszenvedett ütések következtében életét vesztette a 34 éves gyergyói  csendôr, Cioanca Florin Stefan és 3 éves kislánya. A felesége és 5 éves kislányuk súlyos sérülésekkel került kórházba. Elhunyt az említett (vétlen) 60 éves Brassó megyei sofôr és 69 éves felesége. A láncbalesetet okozó háromszéki hölgy és 24 éves utasa megúszta könnyebb sérülésekkel. Az életben maradt gyergyói 5 éves kislány megmentése érdekében a baleset után vérgyûjtés (BIII csoport, RH negatív) kezdôdött.
 

Ennek a szomorú hírnek a krónikáját, a fenti fel­vétellel együtt tessenek megmutatni, elolvastatni min­denkivel, akit szeretnek, akit féltenek, akik fontosak Önöknek. Szolgáljon leckéül, elrettentô példa gyanánt, legyen figyelmeztetés és emlékeztetô rutinos autóve­zetôk számára. Legyen intés azon személyeknek  is, akik még ezután akarnak, fognak jogosítványt szerezni, autóba szállni, kormánykerék mögé ülni. Az úttesten közlekedve a mások épsége a te felelôsséged is! …Apróságokon múlik, olykor másodpercek töredékén, egy-egy balsorsú pillanaton, hogy semmivé legyen az emberi élet. Ez most egy gyergyói család és a vétlen brassói család és szeretteik, hozzátartozóik  tragédiája elsôsorban. Szánalmas, fájdalmas … nincsenek rá szavak. Olyan szomorú történet ez, amilyennek kö­zülünk senki nem akarna soha a részese lenni. A­milyet nem kíván normális ember soha senkinek. Töré­keny az emberi élet, de a jelenleginél sokkal többet tehetnénk annak érdekében, hogy óvjuk azt. A mienket is, másokét is. (szerk.)   
 

Nobo

 


Hivatásos kéményseprõHivatásos kéményseprő központi fűtés(cső), fás és gázas kémények seprését, szellőzőlyukak takarítását vállalja magánszemélyeknek
és cégeknek egyaránt.
Kéményajtók beszerelését méret szerinti rendelésre is! Tel.: 0747-930.027.
(fizetett hirdetés)

Hirdessen Ön is itt, küldje el a webalku szót most
a 0723-258.529-es hívószámú telefonkészülékre!

 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret