Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2018. február 25., vasárnap - Géza
Címlap Bajban a máramarosi laptestvér…Mi is életért kiáltunk!
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4695
Tartalom : 15135
Tartalom találatai : 13913601
Jelenleg 204 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Bajban a máramarosi laptestvér…Mi is életért kiáltunk!
2017. november 06. hétfő, 15:50
Október 22-i keltezésû közle­ményében támogatói segítséget kér a Bányavidéki Új Szó címû hetilap szerkesztôsége és a Pro Genius Egyesület. A márama­rosi maroknyi magyar közösség nagybányai székhelyû, 1990 óta megjelenô, egyetlen anya­nyel­vû újságja régóta fenntartási gondok­kal küszködik, állt már a meg­szûnés küszöbén.
Lapunkra, az Új Keletre is alaposan rájár a rúd, ami a nyom­tatott kiadásunk életbentartásával járó nehézségeinket illeti. É­hezômûvészet lett mostanság új­ságot kiadni, fenntartani, újság­írónak lenni. Különösen az elmúlt két évben sokat-sokat korogott a gyomrunk, koplalt a szelle­münk. Igen-igen nekünk, azon keve­sek­nek, akik még kitartással, már-már heroikusan, utolsó utáni tar­ta­lékainkat is hozzáadva végezzük a mind hálátlanabb, anyagi­lag korántsem kifizetôdô feladatainkat hétrôl-hétre. Gyomor­forgató, idegrendszertépô, rongy­rázó világ van. Valahogyan ki kellene találnunk közösen, ho­gyan lesz közülünk minden emberbôl (némelyekbôl végre, másokból ismét) a munkája, viselkedése vagy csak a puszta élete, példás létezése, jóindulata, jóérzésû hoz­záállása által építô, értékes, alkotó, fontos, megbecsült ember. Mindezt a jelenlegi túlélô, ki­sem­mizett, megalázott, korlátok közé szorított, többségünkre kénysze­rített szegénységbe, fejetlenség­be, elkeseredettségbe kergetett, tudatosan összezavart és elbutított jelenlegi státuszunk helyett.
Halottak napja közeleg, mi az élôkét, az élôk napját várjuk. Azt a napot, amikor ismét úgy tervezhetünk, dolgozhatunk, szolgálhatjuk a közösségünkön belül önt is (aki most olvassa ezeket a sorokat) mintha örökké élnénk.    
Ha élünk, beszélünk még a gondjainkról, nehézségeinkrôl. Addig is gyakorolják bátran, el­jött, itt van az idô, megérett na­gyon arra, hogy a szólásszabadság jegyében kitátsuk a szánkat, s tiszta, világos, érthetô, igaz sza­vakkal lebeszéljük végre a fejét azoknak a nyakáról, akik miatt saját kezünkkel ásnunk kell a sírunkat.
Mindennél szebb az élet!
(péter)
 

Nobo

 


Hivatásos kéményseprõHivatásos kéményseprő központi fűtés(cső), fás és gázas kémények seprését, szellőzőlyukak takarítását vállalja magánszemélyeknek
és cégeknek egyaránt.
Kéményajtók beszerelését méret szerinti rendelésre is! Tel.: 0747-930.027.
(fizetett hirdetés)

Hirdessen Ön is itt, küldje el a webalku szót most
a 0723-258.529-es hívószámú telefonkészülékre!

 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret