Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2018. február 25., vasárnap - Géza
Címlap Jóindulatú, éber embereknek köszönhetô, hogy nem égett földig a mûjégpálya!
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4695
Tartalom : 15135
Tartalom találatai : 13913599
Jelenleg 201 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Jóindulatú, éber embereknek köszönhetô, hogy nem égett földig a mûjégpálya!
2017. február 16. csütörtök, 10:50

Kigyulladt a gyergyószentmiklósi mûjégpálya tetôzete vasárnapról hétfôre virradóan. A füstölgô tetôzetet a szomszédos utcában lakók vették észre, ôk értesítették a tûzoltókat. A fa szerkezetû, üvegszálból és azbeszttel burkolt tetô a szigeteléssel és elektromos huzalokkal együtt hamar lángra kapott. 

 
A tûzoltóknak sikerült gyorsan közbelépniük, de a kár így is 100 e­zer lejre tehetô. A Gyer­gyószár­he­gyi Önkéntes Tûzoltó­ala­ku­­lat és a Gyergyó­szent­miklósi Tûzoltóság segítségével sikerült megfé­kez­ni a tûz továbbterjedését. Az elsô felmérések szerint a tûz ki­lobbanását az új világításrendszer kábeleinek meghibásodá­sából keletkezett rövidzárlat o­kozta. Késôbb azonban kide­rült, hogy mivel a világítást a tüzet megelôzôen vasárnap este negyed kilenckor, a szabadkorcsolyázást követôen lekapcsolták, a vezetékek nem voltak feszültség alatt, amikor a tûz keletkezett. A megfigyelô­ka­mera azonban éjszaka is mûködik, ez hibásodott meg, és okozta a tü­zet – ismertette Siklódi Piroska, a mû­jégpályát mûködtetô VSK mene­d­zsere. A létesítmény rendelkezik tûz­védelmi engedéllyel, a kamera­rend­szer karbantartására pedig ér­vényben lévô szerzôdésük van. 
 
Hétfôn délelôtt megtörtént a helyreállítási teendôk felmérése, a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatalnak és a VSK Gyergyónak több vállalkozó is azonnal felajánlotta segítségét. 
A szerencsétlenség miatt elma­radt a hétfôre beütemezett Gyergyó­szentmiklós-Sepsiszentgyörgy U12-es jégkorongmérkôzés, ugyan­akkor a pálya üzemképtelensége miatt a felnôtt csapat edzései is szü­neteltek. Kedden már programsze­rûen megtartották az edzéseket a Progym és az utánpótlás csapatok számára is. A cél az lenne, hogy a Pro­gym következô hazai mérkô­zé­sé­­nek idôpontjára, február 18-ra alkal­mas legyen a csarnok az ese­mény megszervezésére. Ehhez hely­re kell állítani a tetôzetet, és kicse­rélni a ka­­merarendszert, utóbbi kö­rül­belül 19 000 lejbe kerül.        
(barabás)
 

Illusztrálhattuk volna tátongó lyuk­kal, szenes gerendákkal kolléganônk írá­sát. Most nem ezt tettük, mert lapunk 21. oldalán beszámolunk arról, hogy ja­vában dolgoznak a segítôk és illetékesek az újabb „megáll az ész”-típusú jégpálya-kárnak a helyreállításán, korrigálásán. Értjuk mi, hogy az a fránya biztonsági kamera megmakacsolta magát, s elbánt velünk csúnyán, de azt is tudjuk, hogy nem került oda magától, s üzemelt úgy, ahogyan azt elkép­zelte. Elképzelte, mert okosak a mai kü­tyük, ketyerék… Ezzel együtt sokan, de na­gyon sokan vannak a berendezéseink és közvagyonunk, értékeink körül tüstén­kedô nagyokosok is. Jaj, de mennyien. Ezek között ott van, valahol meg kell lennie a felelôsnek is a megannyi ná­lunk megforduló „szakcég”, a , kiváló „szakembergárda”, a sok-sok rátermett messzirôl jött, jöttment, itt ragadt, hú­­sosfazekaink mellé szegült, tüzeink mellett melegedôk nem is olyan szûk kö­rébôl ott kell lennie annak a „fejes­ké­nek”, esetleg fejeseknek, akik most (is) mulasztottak. …Nem értik, miket mon­dok? Mindjárt sejtettem, de kétlem! …Említettem a tüzet, az nem az a tûz. Jóideje figyelgetem, közbe-közbe van füst a jégpálya körül, s azt tudja mindenki, ahol meg-megjelenik a füst, ott elôbb vagy utóbb megjelennek a lángok. Hát, most bekövetkezett, szerencsére, hogy „csak” így, „csak” ekkorán, abban a formá­ban, ahogyan még mindannyiunk számára lecke, teli tanulságokkal… 

Amikor a fenti fotó készült, még min­den sikkes, puccos volt a gyergyószent­miklósi mûjégpályán. Kiváló világí­tás, Szeredát, az örökriválist is legyôzte Gyergyó, nem füst, nem tátongó lyuk. Minden oké volt akkor. Mestermunka a Keresztes Zoltán fotója is, s kifejezetten jó teljesítményt végzett Mester, alias Szakács Szabolcs kapus, aki mostanság sok szerepet kap, s hovatovább jobban  és jobban teljesít, bizonyít. Na, ilyen ké­pekre, jó hokira, civilizált körülmé­nyek­re sokezren vagyunk kíváncsiak Gyergyó­szentmiklóson, Gyergyóban, itthon és országhatárainkon túl. Akarom mondani: 
 
Magaslángon „égetjük” a hokinkat…
 
 

Nobo

 


Hivatásos kéményseprõHivatásos kéményseprő központi fűtés(cső), fás és gázas kémények seprését, szellőzőlyukak takarítását vállalja magánszemélyeknek
és cégeknek egyaránt.
Kéményajtók beszerelését méret szerinti rendelésre is! Tel.: 0747-930.027.
(fizetett hirdetés)

Hirdessen Ön is itt, küldje el a webalku szót most
a 0723-258.529-es hívószámú telefonkészülékre!

 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret