Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2018. február 26., hétfõ - Edina
Címlap Szavaztatna az államelnök
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4695
Tartalom : 15146
Tartalom találatai : 13913695
Jelenleg 156 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Szavaztatna az államelnök
2017. február 03. péntek, 09:01
Klaus Johannis államfô ja­nuár 23-án bejelentette, népszavazást kezdeményez a Szo­ciáldemokrata Párt – Liberálisok és Demokraták Szövetsége kormány­koalíció által tervezett amnesztia törvény kérdésében. A referendum szövege úgy lenne megfogalmazva, hogy a lakosság azzal kapcsolatosan fejtse ki véleményét, egyetért-e a korrupcióval szembeni küzdelemmel, a köztisztségviselôk feddhetetlenségére vonatkozó követelményekkel. 
Az állam­fô azt mondta, olyan Büntetô törvény­könyvre van szükség, hogy a korrupció miatt elítélt politikusok esetében ne le­hessen közkegyelmet gyakorolni. Másnap az államelnök már konkrét lépéseket is tett a referendum elôkészítésére, majd Strasbourgba utazott, ahol az Európai Emberjogi Bíróság illetékeseivel tárgyalt a román kormány amnesztia-terveze­térôl. Az államfô ott már árnyaltabban fogalmazott, azt mondta, nem ellenzi azt, hogy bizonyos kisebb törvény­sér­tések elkövetôi idô elôtt szabaduljanak a börtönökbôl, s a büntetéseiket töröl­jék, ám nem érthet egyet azzal, hogy az amnesztiatörvényt a kormány a köreihez tartozó politikusok felmentésére is akarja használni. Elemzôk szerint a Klaus Johannis erélyessége mögött po­litikai érdekek állnak, ezért is vett részt az amnesztia törvény ellen szervezett bukaresti utcai tüntetéseken. Számos közíró és politikus emlékezteti Johan­nis államfôt, hogy nemrég még ô maga is egy végleges bírósági ítélet végrehaj­tását leállította és az ügy újratárgya­lását kérte, mert feleségével és egy csa­ládi baráttal együtt jelentôs anyagi ér­dekek fûzik a per tárgyához, nevezetesen egy törvénytelenül megszerzett jó­kora ingatlan tulajdonjogához. Az épü­letet a Johannis család bíróságon elve­szítette, de még az ítélet után is meg­kapták a bérleti díjat egy banktól, majd el­kezdték a ház visszaperelését. (sz. l.)
 
 

Nobo

 


Hivatásos kéményseprõHivatásos kéményseprő központi fűtés(cső), fás és gázas kémények seprését, szellőzőlyukak takarítását vállalja magánszemélyeknek
és cégeknek egyaránt.
Kéményajtók beszerelését méret szerinti rendelésre is! Tel.: 0747-930.027.
(fizetett hirdetés)

Hirdessen Ön is itt, küldje el a webalku szót most
a 0723-258.529-es hívószámú telefonkészülékre!

 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret