Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megyei hetilap

2018. február 25., vasárnap - Géza
Címlap Beszámoló
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4695
Tartalom : 15135
Tartalom találatai : 13913206
Jelenleg 254 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Beszámoló
Kiskunmajsai Nagycsaládosok Egyesülete Gyergyó nevezetességeivel ismerkedett
2017. augusztus 10. csütörtök, 14:42
Vasárnap késô délután a kiskunmajsai Nagycsaládosok Egyesületének öt családja érkezett Gyergyószentmiklósra. A Fészek, Gyergyói Édesanyák Egyesületével közösen szerveznek programokat a héten, hogy ezáltal elmélyítsék a testvéregyesületi megállapodásukat, barátságok alakuljanak ki, hogy a jövôben további pályázatok révén még találkozhassanak, tevékenykedhessenek együtt. 
Bővebben...
 
Jó volt ennyi embert Borszéken látni: Ezerötszázan a XXV. EKE Vándortáborban
2016. szeptember 08. csütörtök, 09:55
Egészen pontosan 1501 résztvevôje volt a múlt heti, Borszéken tartott EKE Vándortábornak. A 125 éves, legnagyobb erdélyi civil szer­ve­zet Gyergyói Osztálya nem a kezdôk naiv lelke­se­désével, hanem a gyakorlottak rutinjával állta a sa­rat a XXV. EKE Vándortáborban. Mégis kiderült: az egyre növekvô érdeklôdés új táborszer-vezési stratégiát követel az Erdélyi Kárpát-Egyesület részérôl. 
Bővebben...
 
Kitüntették Gheorghe Pop dandártábornokot a közösségi munkájáért
2016. július 29. péntek, 07:57

Pro Civitate Díjat adományoztak Gheorghe Pop dan­dártábornoknak, illetve közérdekû kérdésekben döntöttek Hargita Megye Tanácsa júliusi soros ülésén. A kihelyezett tanácsülést Salamáson tartották csütörtökön, július 14-én. Az ünnepélyes alkalomra meghívást kaptak a helyi taná­csosok, vállalkozók, közintézmények vezetôi, a térség polgármesterei és tûzoltó parancsnokai. A jelenlevôket Mând­ru Valentin polgármester köszöntötte. Beszédében a me­gyei tanáccsal való jó együttmûködés reményét hangsúlyozta, illetve üdvözölte Gheorghe Pop dandártábornokot.  

Bővebben...
 
Borboly Csaba a Hargita megyei MEDVETÁMADÁSOKRÓL beszélt Brüsszelben
2015. július 09. csütörtök, 10:55
• Külön-külön kellene vizsgálni a régiók problémáit a medvék kérdésében is! •
A helyben megtermelt energiát könnyítetten lehessen felhasználni, az országos monopóliumot élvezô szolgáltatókkal szemben - áll Borboly Csaba
egyik módosító javaslatában, amelyet a Régiók Bizottsága az EB energiaunióra vonatkozó csomagja kapcsán megfogalmazott véleménytervezethez nyújtott be, és amelyrôl a Régiók Bizottsága Környezetvédelem, éghajlatváltozás és energiaügy (ENVE) szakbizottságának június 30-i brüsszeli ülésén szavaztak. 
Bővebben...
 
Lukácsovits Magda repülése ívelt: A gyergyószentmiklósi Hiszekegy- képsorozat félévszázadát ünnepeltük
2015. június 18. csütörtök, 10:08
Gyönyörű esztendő az idei: hozzávetőlegesen 500 évvel ezelőtt faragta ki hársfából egy ismeretlen képzőművész a csíksomlyói Mária-kegyszobrot; pontosan 300 évvel ezelőtt könnyezett először a máriapócsi bazilikában jelenleg látható istenszülő-ikon; ugyancsak 300 évvel ezelőtt hullatott vérkönnyeket Felvidéken a Bacsfa-Szentantal ferences templomában lévő Mária-kegykép; 25 éve szentelték püspökké dr. Jakubinyi György érseket – és hosszan sorolhatnánk még az egyházhoz kapcsolódó kerek évfordulókat. Mi, gyergyóiak ebbe a sorba illesztjük a Szent Miklós-templom mennyezetét díszítő Hiszekegy-képsorozat elkészülésének 50. évfordulóját is.
Bővebben...
 
Ünnepélyes keretek között leplezték le, majd szentelték meg a Szent István templom harangjait: Szólnak, hívogatnak a harangok
2014. szeptember 05. péntek, 09:40

Hat évvel a Szent István római katolikus templom felszentelését követôen elkészült a torony, és helyére került a három harang is. Vasárnap délelôtt az ünnepi szentmisét megelôzôen Tamás József segédpüspök áldotta és szentelte meg az új tornyot, valamint a három harangot. A rendezvény ünnepi hangulatát beszédekkel, szavalatokkal és az Ipartestület Férfikarának elôadásával emelték.

Bővebben...
 
XI. Gyilkostói Sokadalom: Hitbeli örömünk elűzi a bánatunkat
2014. augusztus 08. péntek, 10:58
Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Gyilkos-tó partján a sokadalmat. Évekkel ezelőtt még többnapos rendezvénysorozat, egész hétvégés dínomdánom jellemezte a Szent Kristóf ünnepe köré szervezett programokat. Az utóbbi esztendőkben csak egy napra telik meg az üdülőtelep gyergyóiakkal és távolabbról érkezőkkel, de ezúttal sem bánta meg az, aki dacolva a gomolygó sötét felhőkkel, a mennydörgéssel, kilátogatott Gyilkostóra.
Bővebben...
 
Kállay-Saunders András Koppenhágában
2014. május 09. péntek, 09:16
Hétfőn utazott el Kállay-Saunders András Koppenhágába, az Eurovíziós Dalfesztiválra. A Running című számmal Magyarországot képviselő énekes május 6-án az első elődöntőben lép színpadra, a döntőt négy nappal később rendezik.
Bővebben...
 
Átadták a kibővített és felújított Gyergyószentmiklósi Ápoló- és Gondozóközpontot: Egy jelentős cseppel bővült a tenger
2013. május 03. péntek, 08:48
Jelentős pillanatok, nagy nap volt április 23-a a Gyergyószentmiklósi Ápoló- és Gondozóközpont történetében. Az intézményt egy év alatt felújították, új szárnnyal bővítették, és emberivé, lakályossá tették a szobákat, termeket. A beruházás tetőpontjaként kedden elvágták a szalagot, a napokban pedig ismét megtelik gondozottakkal az épület.
Bővebben...
 
Belelestek a vidéki gazdaéletbe: Kisdiákok állatsimogatóban
2013. április 25. csütörtök, 10:44

Vetőmagcsomagokkal ajándékozták meg nemrég  gyergyóditrói és homoródalmási diáktársaikat azok a csíkszeredai kisiskolások, akik az Iskola másképp program keretében látogattak el vidéki iskolákba és tangazdaságokba. A gyerekek megsimogathatták az állatokat, közelről láthatták, hogyan működik egy falusi gazdaság, vagy hogyan készül a sajt.

Bővebben...
 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 6

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret