Magn jellegu aprhirdetst adja fel itt, MOST!
Mix-FM Rádió - Hallgass!

Új Kelet
Hírdetés
Az olvasható hetilap
Bejelentkezés | Regisztráció

Hargita megye • 2016. szeptember 15-21. • ­XXI. ­évf. 37. ­sz. 

2017. március 29., szerda - Auguszta
Címlap Aktuális
Nyomtatott FRISS


Számláló

Tagok : 4688
Tartalom : 14280
Tartalom találatai : 13420066
Jelenleg 240 vendég olvas minket
Hargita megye honlapja
Hargita megye honlapja

Gyergyóalfalu
Gyergyóalfalu

Csomafalva
Gyergyócsomafalva

Gyergyóditró
Gyergyóditró

Maroshévíz

Gyergyóremete
Gyergyóremete

Gyergyóújfalu
Gyergyóújfalu

Gyergyószárhegy

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklós

Aktuális
Új helyszín, új sikerek
2016. szeptember 13. kedd, 09:30
Sok szempontból a legsikeresebb rendezvényt zárták augusztus 28-án a Vásárhelyi Forgatag szervezôi. A becslések szerint a 367 programpont több mint 90 ezer látogatást vonzott, legtöbben az esti koncerteken vettek részt, minden este megtelt a Sportcsarnok elôtti tér forgatagozóval.
Bővebben...
 
Borboly Csaba „lázított” az EU Táborban
2016. augusztus 11. csütörtök, 08:34
– A fiatalok kérjék számon a politikusokat, többek között engem is, illetve el­lenôrizzék, hogy dolgozunk-e legalább na­pi nyolc órát értelmes módon, amirôl min­den választópolgár tud és fontosnak is tartja! – buzdította beszélgetôtársait Bor­boly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a Zeteváralján zajló idei EU Tá­bor­ban szombaton, július 30-án, az ifjúság foglalkoztatottságának témáját boncolgat­va. 
Bővebben...
 
Bátran kérjék a Helyi közigazgatási osztály segítségét!
2016. augusztus 04. csütörtök, 07:46

Bizalommal forduljanak Hargita Megye Tanácsa köz­igazgatási osztályához bármilyen közigazgatással kapcsolatos kérdéssel, mert itt olyan problémákkal is foglalkoznak, amelyeket a helyi önkormányzatok nem vállalnak fel, vagy nem tudnak megoldani. A megyei tanács köz­igazgatási osztályának munkatársai igye­keznek minden­kit meghallgatni és lehetôségeikhez mérten segíteni, erre szeretné felhívni Hargita Megye Tanácsa a megye lakosságának figyelmét a közigazgatási osztály vezetôjével, Zólya Zoltánnal készült interjú révén.

Bővebben...
 
Ülésezett a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága
2016. július 29. péntek, 07:49
A Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága július 15-én tartotta soros munka­ülését Sepsiszentgyörgyön.
Bővebben...
 
XXIII. Kárpát-medencei Borsos Miklós Alkotótábor
2016. július 21. csütörtök, 08:24
– Fontosnak tartom, hogy a mû­­vészet iránt érdeklôdô gyerme­kek olyan tevékenységeken ve­gyenek részt, ahol folyamatosan fejleszthetik tehetségüket, értékes tudással gazdagodhatnak, ezért is szeretném kifejezni elismerésemet a XXIII. Kár­pát-medencei Borsos Miklós Al­kotótábor szervezôinek és az ok­tatóknak az önzetlen, odaadó munkáért.
Bővebben...
 
MAGYAROK KENYERE PROGRAM
2016. július 13. szerda, 16:19
Idén hatodik évébe lépett a Magyarok Kenyere Program. A jótékonysági kezdeményezés keretében a Kárpát-medencében összegyûjtött búzából készült lisztet szétosztják a szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetû  gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezeteknek. Idén az eddiginél is szélesebb körben szeretnék kiterjeszteni a jótékonysági programot a határon túli magyarlakta területekre.
Bővebben...
 
A székely zászló ügye az Európa Tanácsban
2016. július 07. csütörtök, 09:53
Az Európa Tanács He­lyi és Regionális Kong­res­z­szusának Monitoring Bi­zottsága június 28-án tart­ja soros ülését, amelyen na­pirendre tûzték négy székelyföldi polgármester be­adványát a székely zászló ügyében. A levél tulajdonképpen a Székely Nem­zeti Tanács álláspontja a­lapján kér vizsgálatot, a nem­rég elfogadott úgyne­vezett zászlótörvény kap­csán. 
Bővebben...
 
Kis kezek nagyot alkotnak
2016. július 07. csütörtök, 09:53
A Pro Life Alapítvány a felsô­bol­dog­falvi mûhelyében újra megszervezi a nyári vakációban a már ha­gyo­mányossá vált Kis kezek – nagy al­ko­tások nevû programsorozatot e­le­mi és általános iskolások számára. A már ötödik éve minden nyáron megszervezett foglalkozásokra még je­lent­kezhetnek azok a gyermekek, akik kel­lemes környezetben, jó hangulatban hasznosan töltenék el szabad idejüket, és a festés meg a rajzolás alapjait szeretnék elsajátítani, vagy a már meglévô tudásukat gyarapítani.
Bővebben...
 
Korlátok nélkül képviseljük a székelység autonómia igényét!
2016. június 30. csütörtök, 10:16
A Székely Nemzeti Tanács megalakulá­sakor a székelység autonómiaigényének közképviseletére kapott meghatalmazást. Világossá tettük már akkor, nem veszünk részt a választásokon, és nem tesszük vi­ta tárgyává célunkat, amelynek képviseletére vállalkoztunk, és amelyet egy e­red­­ményes népszavazás is a viták fölé emelt.
Bővebben...
 
Dél-Tirol jó példa számunkra, úgy tekintünk rá, mint a konszenzusalapú demokrácia földjére
2016. június 30. csütörtök, 10:15
Dél-Tirolban rendezik meg az ôshonos európai kisebbségek labdarúgó bajnokságát, az Euro­peadat. A bajnokságon részt vesz az RMDSZ által összeállított erdélyi magyar férficsapat is. Az erdélyi magyar közösség képvisele­té­ben részt vesz Tamás Sándor, Kovászna Megye Taná­csának elnöke, Hargita Megye Tanácsát pedig Berei István képviseli.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 47

Nobo

 


 

 

Portik Sándor grafikus-festőművész

Klikk ide, és add tovább a HÍRT szeretteidnek,
barátaidnak, ismerőseidnek bárhol élnek a világon,
de szívügyük Gyergyó, Csík, a Székelyföld!
Mix-FM Rádió Hírek - Hallgasd Online
Székelyföld kincsei | Comorile Ținutului Secuiesc | Treasures of Szeklerland

Mosolyszüret